Πάμε για προολυμπιακό με περιφέρεια «γρίφο»

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για την Εθνική ομάδα και την περιφερειακής της γραμμή ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά στο Τορίνο.

Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για την Εθνική ομάδα και την περιφερειακής της γραμμή ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά στο Τορίνο.
 
Η προετοιμασία της Εθνικής βρίσκεται στο τελευταίο της στάδιο πριν από το προολυμπιακό τουρνουά στο Τορίνο και η είδηση ότι ο Κώστας Σλούκας τελικά θα είναι εκτός, ενέπλεξε την κατάσταση στην περιφέρεια της ελληνικής ομάδας. Ο Μάντζαρης και ο Καλάθης έχουν την ικανότητα και την εμπειρία να διαχειριστούν τις καταστάσεις που θα παρουσιαστούν, ο Γιάννης Αντεντοκούνμπο έχει κληθεί να παίξει ρόλο καθαρού περιφερειακού, αλλά στο ΝΒΑ που οι συνθήκες είναι λίγο διαφορετικές. Ο Ντόρσεϊ δεν είναι ακόμα έτοιμος για επίπεδο ανδρών και ο Γιάννης Αθηναίου περιμένει πάντα την ευκαιρία για να δείξει ότι είναι φιλότιμος και συνάμα ικανός. Τελικά η περιφέρεια της Εθνικής μερικές ώρες πριν φύγει η ομάδα για την Ιταλία μοιάζει με γρίφο.
 
Οι αποφάσεις Σπανούλη και Ζήση να τερματίσουν ευδοκίμως την θητεία τους στο ομοσπονδιακό συγκρότημα, δημιούργησε κενό, όχι μόνο ποιοτικά, αλλά και αριθμητικά στην Εθνική ομάδα. Ο Σλούκας υπό νορμάλ συνθήκες θα ήταν αυτός που θα αναλάμβανε να ηγηθεί στις θέσεις των γκαρντ, αλλά ο παίκτης της Φενέρ δεν είναι σε θέση (σ.σ. λόγω πέλματος) να δώσει το παρόν, τουλάχιστον στο προολυμπιακό τουρνουά. Έτσι λοιπόν μένουν όλοι κι όλοι τέσσερις περιφερειακοί παίκτες για τις θέσεις «1» και «2», που μπορούν να προσμετρηθούν σαν πέντε αν ο φόργουορντ Αντεντοκούνμπο γίνει και στην Ευρώπη ότι είναι και στην ομάδα του, δηλαδή, τέσσερις θέσεις.
 
Ο Τάιλερ Ντόρσι είναι μια καλή προοπτική για το ελληνικό μπάσκετ, όμως το ρεπορτάζ λέει ότι το έλλειμμα δύναμης και εμπειρίας δεν τον βοηθά να φτάσει τους άλλους και είναι ξεκάθαρο ότι σε επίπεδο ανδρών δεν μπορεί να προσφέρει, εκτός από την παρουσία του στις προπονήσεις.
 
Στις θέσεις «3» ο Ιωάννης Παπαπέτρου αποτελεί εγγύηση σε αθλητικότητα και επιλογές, ο Περπέρογλου είναι μια σταθερή δύναμη και ερχόμενος από τον πάγκο μπορεί να κάνει ακόμα και την διαφορά με το φαρμακερό του σουτ, ενώ ο Χαρλαμπόπουλος είναι από τους επιλαχόντες για να κοπούν.
 
Στην θέση «4» δεσπόζει η απουσία του Γιώργου Πρίντεζη. Ο Παπαπέτρου έμαθε φέτος στον Ολυμπιακό να παίζει και σαν πάουερ φόρουορντ και η εμπειρία αυτή θα αποδειχθεί πολύτιμη. Ο Αγραβάνης αν μείνει συγκεντρωμένος και μέσα στην ομάδα βάζοντας τον εαυτό του από κάτω, μπορεί να βοηθήσει, ενώ σαν τελευταία επιλογή στο «4» υπάρχει και ο Θανάσης Αντεντοκούνμπο που είναι άπειρος, άπαικτος, ενδεχομένως και λίγο μακριά από την λογική μιας πραγματικής ομάδας (ελέω NBDL), όμως είναι αθλητικός και με ενέργεια.
 
Η πιο γεμάτη και πιο ποιοτική θέση σ’ αυτή την Εθνική είναι στο «5». Ο αρχηγός Γιάννης Μπουρούσης προέρχεται από μια σεζόν όχι απλά μαγική, αλλά διαστημική. Μετέτρεψε την Λαμποράλ σε υπερδύναμη και ο ίδιος έβγαζε τον ένα λαγό μετά τον άλλον σε ματς που έκαιγαν. Ο Κουφός με γεμάτη σεζόν στο ΝΒΑ θα είναι σίγουρα χρήσιμος και έτοιμος για μια ακόμα πρόκληση, ενώ επίσης οι Μπόγρης και Καββαδάς είναι φορμαρισμένοι και ερχόμενοι από μαγικές χρονιές.
 
Δυστυχώς όμως, οι πορείες των Εθνικών ομάδων ορίζονται κυρίως από τοςυ δημιουργούς και εκεί υπάρχουν ξεκάθαρα προβλήματα. Μακάρι να τα ξεπεράσουμε και το φθινόπωρο να ταξιδεύουμε για Βραζιλία!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.