Πώς θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ;

Ο Γιάννης Φουρνάρος γράφει για τα περιθώρια που στενεύουν για τους μεγάλους και για τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες...

Στη Super League παρουσιάστηκε το σχέδιο υλοποίησης του πρωταθλήματος της επόμενης σεζόν από τον Μηνά Λυσσάνδρου. Είναι λογικό σε διάστημα 15-20 λεπτών να μην μπορούν να βγάλουν ολοκληρωμένα συμπεράσματα οι ιθύνοντες των ομάδων για το νέο πλάνο και επιπροσθέτως, στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είναι εκείνοι που θα λάβουν και τις αποφάσεις. Βλέπετε, στα ΔΣ της λίγκας δεν λαμβάνουν μέρος οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, αλλά κάποια στελέχη των εταιρειών τους. Το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία μίας ομάδας εργασίας, η οποία θα αποτελείται από τις ΑΕΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Ατρόμητο, Αστέρα και Απόλλωνα, η οποία θα επεξεργαστεί το πλάνο αυτό και θα προτείνει το τελικό σχέδιο για το πρωτάθλημα της περιόδου 2019-2020. Παρενθετικά να αναφέρω ότι το καλεντάρι των διοργανώσεων της UEFA έχει “κλειδώσει” μέχρι το 2024 και του χρόνου θα αποφασιστεί το τι θα γίνει σε Champions και Europa league την τριετία 2024-27. Και πριν αρχίσουμε τις ειρωνείες ότι εκείνη είναι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία και τι σχέση έχουμε εμείς, να αναφέρουμε ότι τα μόνα που απαιτούνται για το συγκεκριμένο είναι πλάνο, γνώση, διάθεση. Άρα μπορεί να το υλοποιήσει ο οποιοσδήποτε που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά…

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Η ώρα της αλήθειας έχει φτάσει. Η διαφορά των τριών πρώτων είναι μεγάλη και όλα θα παιχτούν στα μεταξύ τους παιγνίδια. Αν θυμηθείτε και την περυσινή περίοδο, στο δεύτερο γύρο ξέσπασε το… μπάχαλο. Εκεί που τα περιθώρια στένεψαν. Από τα έξι ντέρμπι του δεύτερου μισού του πρωταθλήματος, τα δύο μεγαλύτερα, βάση βαθμολογικής κρισιμότητας, ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, δεν κρίθηκαν εντός γηπέδου. Το πρώτο δεν άρχισε, το δεύτερο δεν τελείωσε. Το Ολυμπιακός – ΑΕΚ επέφερε τιμωρία αφαίρεσης βαθμών στους γηπεδούχους, το “αιώνιο” ντέρμπι στο Καραϊσκάκης, διεξήχθη χωρίς θεατές.

Το προηγούμενο Σάββατο τα… τύμπανα του πολέμου ήχησαν: Ολυμπιακός κατά πάντων, ΑΕΚ εναντίον Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, με χαμηλούς τόνους, απέναντι από τον Ολυμπιακό. Τα επικοινωνιακά επιτελεία – συμπεριλαμβανομένων φανατισμένων που έχουν τον μανδύα του δημοσιογράφου και που δεν χρειάζονται “γραμμές” από τις ομάδες, καθώς θεωρούν τον εαυτό τους υπερασπιστή της – έχουν ξεκινήσει την προπαγάνδα τους. Το “φάρμακο” των ξένων διαιτητών δούλεψε στον πρώτο γύρο, τουλάχιστον ως προς την καχυποψία.

Πριν από την έναρξη των ντέρμπι είναι δεδομένο ότι σε επίπεδο στελεχών, τουλάχιστον στις περισσότερες ομάδες, υπάρχει μία διάθεση συνεννόησης. Αρκούν αυτά για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του ποδοσφαίρου μας; Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι τα “αφεντικά” των ΠΑΕ, επηρεάζονται από υπαλλήλους τους; Προφανώς και όχι. Και κάπως έτσι δεν αισιοδοξούμε ότι θα ολοκληρωθεί ο επόμενος μήνας, διάστημα που κυριαρχούν τα τέσσερα ντέρμπι για τους διεκδικητές του τίτλου, με συζήτηση για το τι παρακολουθήσαμε εντός των γραμμών. Και κάπως έτσι, για μία ακόμα χρονιά, προβλέπουμε ότι θα φτάσουμε κοντά στην έναρξη του πρωταθλήματος για να μάθουμε αν θα ξεκινήσει στην ώρα του, με πόσες ομάδες και με ποιο φορμάτ θα διεξαχθεί. Και κάπως έτσι, ήρωες στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι οι ιδιοκτήτες και όχι οι ποδοσφαιριστές. 

Ακολουθήστε τον Γιάννη Φουρνάρο στο Facebook και το Instagram.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.