Αναμέτρηση που κρύβει «παγίδες»

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι το επόμενο εμπόδιο του ΠΑΟΚ στον δρόμο προς την κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος και ο Κωστής Μπότσαρης αναλύει στο προσωπικό του blog, το πόσο σημαντική είναι η νίκη για τον “Δικέφαλο” του Βορρά στο συγκεκριμένο ματς.

Τρεις ημέρες μετά την εξαιρετική εμφάνιση του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ που συνοδεύτηκε από νίκη μ’ ευρύ σκορ ο «Δικέφαλος» υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα σ’ ένα ματς που λόγω και των απουσιών της ηπειρωτικής ομάδας μοιάζει εύκολο αλλά εξίσου βέβαιο είναι πως μπορεί να κρύβει «παγίδες. Και το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν η τεχνική ηγεσία κι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι να πάνε στον ματς της Κυριακής με απώλεια βαθμών. Σαφώς κι η διαφορά στην ποιότητα των δυο αντιπάλων είναι – κατά τεκμήριο – μεγάλη όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. 

Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι πως μέχρι τώρα σε καμία περίπτωση και κόντρα σε οιονδήποτε αντίπαλο δεν παρουσίασαν ίχνος εφησυχασμού. Αν, λοιπόν, συνεχίσει με την ίδια ένταση, ενέργεια, αποφασιστικότητα κι αποτελεσματικότητα τότε σαφώς και το έργο του θα είναι πολύ πιο βατό. Σημαντικό ρόλο όμως παίζει και το γεγονός πως απέναντί του βρίσκει έναν – ακόμη – αντίπαλο που έχει μεγάλη ανάγκη για βαθμούς καθώς βρίσκεται στα όρια της ζώνης υποβιβασμού. 

Μπορεί να είναι από τις αναμετρήσεις που στο … μπλοκάκι των ανθρώπων του «Άγιαξ της Ηπείρου» δεν είναι κυκλωμένες ως ματς που πρέπει πάση θυσία να κερδηθούν αυτό όμως έχει διπλή ανάγνωση, αφού απαλλάσει τους ποδοσφαιριστές του κ. Πετράκη από το άγχος γνωρίζοντας πως ότι περισσότερο καταφέρουν και πάρουν θα είναι ένα υπερπολύτιμο κέρδος στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν. 

Ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να αποδώσει το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που τον χαρακτηρίζει από το ξεκίνημα της σεζόν, ειδικά στην έδρα του που δεν έχει χάσει βαθμό. Δέκα έξι νίκες και μια ισοπαλία ο συνολικός απολογισμός ως τώρα, εκ των οποίων το απόλυτο εννιά στα εννιά στο «σπίτι» του, έχοντας σημειώσει τα είκοσι από τα τριάντα τέσσερα γκολ συνολικά κι έχει δεχτεί τα δυο από τα έξι αντίστοιχα. Σημειωτέον δε πως οι συνολικοί αριθμοί αποτελούν την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα ως τώρα, γεγονός διόλου τυχαίο. Μια ομάδα ισορροπημένη, με αρχή και τέλος που τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να προσθέτει και τον παράγοντα θέαμα στο παιχνίδι της, περιμένοντας την ομαλή προσαρμογή των νέων προσώπων, όπως τέτοια είναι οι Γιαννούλης, Μίσιτς, Ενρίκε, Σφιντέρσκι. 

Στην αντίπερα όχθη, ο ΠΑΣ μετά από πολλά χρόνια δεν έχει στις τάξεις της έναν ποδοσφαιριστή που να πλαισιώνει τη μεσοεπιθετική γραμμή και να είναι ικανός ώστε να μπορεί ν’ αλλάξει τον ρου ενός αγώνα. Τέτοιος ήταν μέχρι πέρσι ο Κόντε και παλιότερα οι Τσάβεζ, Ντε Βινσέντι κ.α. Το ξεκίνημα της σεζόν με τις διαδοχικές εκτός έδρας αναμετρήσεις όπου και δεν κατάφερε να πάρει κάτι σημαντικό πλην του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, του κόστισε σημαντικά κι έκτοτε αποζητά τον καλό του εαυτό με σημαντική σταθερά τον προπονητή του, Γιάννη Πετράκη αλλά και τον κορμό της ομάδας, Βελλίδη, Τζημόπουλο, Μπουκουβάλα, Μιχαήλ, Λίλα, Γιάκο κατά κύριο λόγο. 

Όλες οι σχετικές ενδείξεις συντείνουν στη δημιουργία ενός άκρως ενδιαφέροντος αγώνα. Λίγες ώρες έμειναν άλλωστε. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια …. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.