ΟΛΑ τα σενάρια για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Προμηθέα

Ο Δημήτρης Καρύδας γράφει στο προσωπικό του blog για τα σενάρια πρόκρισης των τριών ελληνικών ομάδων στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Η αποψινή μισή 13η αγωνιστική και η τελευταία αγωνιστική (14η) του Basketball Champions League αναμένεται εξόχως συναρπαστική αφού 1,5 βήμα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου όπως συνέβη και τα δύο προηγούμενα χρόνια τα σενάρια δίνουν και….παίρνουν. Η ΑΕΚ είναι η μοναδική από τις τρεις Ελληνικές ομάδες που έχει ήδη προκριθεί και είναι πολύ κοντά και στην πρώτη θέση του ομίλου. Ο Προμηθέας μετά τη χθεσινή νίκη της Μπεσίκτας επί της Οστάνδης εξασφάλισε την πρόκριση αφού πλέον δεν υπάρχει κανένα σενάριο που να τον αφήνει εκτός τετράδας! Η πρόκριση που η ομάδα της Πάτρας βιάστηκε να πανηγυρίσει την περασμένη εβδομάδα ήρθε τελικά λίγο….ετεροχρονισμένα. Το ενδιαφέρον βέβαια για τον Προμηθέα είναι πια η κατάταξη του αφού μπορεί να είναι από 1ος μέχρι και 4ος! Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μια νίκη απόψε στην Ελβετία επί της Φριμπούρ διαφορετικά μπλέκει σε περιπέτειες και μάλλον μένει έξω εκτός αν νικήσει την τελευταία αγωνιστική την πρώτη του ομίλου Τενερίφη! Αναλυτικά ΟΛΑ τα πιθανά και λιγότερα πιθανά σενάρια για τις τρεις Ελληνικές ομάδες.

ΑΕΚ

Η νέα νίκη της ασταμάτητης ΑΕΚ στη Λιθουανία την έφερε πλέον μια ανάσα και από την πρωτιά στον όμιλο. Η ΑΕΚ ανεξάρτητα άλλων συνδυασμών και αποτελεσμάτων τερματίζει πρώτη αν απόψε ηττηθεί η Χαποέλ Ιερουσαλίμ στην έδρα της από τη Μπάμπεργκ. Εάν νικήσουν οι Ισραηλινοί τότε η ΑΕΚ χρειάζεται τη νίκη επί της Αντβέρπ την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ. Για να μείνει δεύτερη η ΑΕΚ πρέπει και η ίδια να ηττηθεί από του Βέλγους αλλά ταυτόχρονα η Χαποέλ να κερδίσει τα δύο δικά της ματς. Και με τη Μπάμπεργκ εντός και εκτός έδρας τη Ντιζόν.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Σε ένα όμιλο γόρδιο δεσμό ο Προμηθέας νοιώθει πιο άνετα από χθες βράδυ. Από εκεί και πέρα πρέπει να περιμένει τα αποτελέσματα τόσο τα δικά του όσο και των υπολοίπων ομάδων για να μάθει τη θέση που τερματίζει. Η ομάδα της Πάτρας υποδέχεται απόψε τη Νεπτούνας και παίζει την τελευταία αγωνιστική με τη Μπολόνια εκτός έδρας.

Σχετικά με τα σενάρια που αφορούν την 1η θέση λοιπόν: Ο Προμηθέας παίρνει την πρώτη θέση με δύο νίκες χωρίς ενδιάμεσα σενάρια! Σε περίπτωση που ισοβαθμήσει με τη Μπόλονια πρέπει να τη νικήσει με 11 πόντους διαφορά για να είναι πρώτος αφού στον αγώνα της Πάτρας. Εάν προκύψει τριπλή ισοβαθμία με τους Ιταλούς και τη Μπεσίκτας που παίζει την τελευταία αγωνιστική με την τελευταία του ομίλου Ολίμπια στη Λιουμπλιάνα τότε δύσκολα αποφεύγει την Τρίτη θέση. Για να τερματίσει δεύτερος πρέπει να νικήσει σε αυτό το σενάριο με 18 πόντους διαφορά στη Μπολόνια και για να πάρει την πρώτη θέση με +33!

Από κει και πέρα υπάρχουν άλλα τέσσερα πιθανά ή λιγότερο πιθανά σενάρια για την ομάδα της Πάτρας.

Α. Τετραπλή ισοβαθμία στις 8 νίκες με Μπεσίκτας-Οστάνδη-Νεπτούνας: Η Μπεσίκτας θα είναι 2η, ο Προμηθέας 3ος και η Οστάνδη θα προκριθεί σε βάρος της Νεπτούνας ως τέταρτη.

Β. Τετραπλή ισοβαθμία στις 8 νίκες με Μπεσίκτας-Στρασμπούρ-Νεπτούνας: Σε αυτή την ισοβαθμία μένει έξω η Στρασμπούρ και η Νεπτούνας τερματίζει 2η! Η Μπεσίκτας θα είναι 3η και ο Προμηθέας 4ος.

Γ. Τριπλή ισοβαθμία στις 8 νίκες με Οστάνδη και Νεπτούνας: Η Οστάνδη θα είναι 3η, ο Προμηθέας 4ος και η Νεπτούνας μένει έξω.

Δ. Τριπλή ισοβαθμία στις 8 νίκες με Στρασμπούρ και Νεπτούνας: Η Νεπτούνας τερματίζει 3η, ο Προμηθέας 4ος και μένει έξω η Στρασμπούρ.

ΠΑΟΚ

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα είναι απλά εφόσον κερδίσει απόψε στην Ελβετία. Φτάνει τις 8 νίκες και εκμεταλλεύεται την μοναδική(!) ουσιαστικά ισοβαθμία που έχει με το μέρος του. Αυτή με τους Ισραηλινούς της Χολόν! Με 8 νίκες ο ΠΑΟΚ δεν μένει έξω αφού ακόμη και σε τριπλή τελική ισοβαθμία με Ναντέρ και Χολόν μένουν έξω ή οι Ισραηλινοί ή οι Γάλλοι ανάλογα του αποτελέσματος του μεταξύ τους αγώνα την τελευταία αγωνιστική στο Τελ Αβίβ.

Εάν προκύψει μια μάλλον απίθανη τετραπλή ισοβαθμία στις 8 νίκες (για να συμβεί αυτό πρέπει η Βενέτσια να χάσει και τα δύο ματς που έχει τόσο απόψε στη Γαλλία, όσο και στην έδρα της από την αδύναμη και αποκλεισμένη Φριμπούρ) ο ΠΑΟΚ παρότι έχει αρνητικό συντελεστή πόντων (-6) λογικά δεν κινδυνεύει. Είναι το μοναδικό απίθανο αλλά και απρόβλεπτο σενάριο αφού η τελική ισοβαθμία θα κριθεί από τα αποτελέσματα (και τη διαφορά) των αγώνων Ναντέρ-Βενέτσια και Χολόν-Ναντέρ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανένα σενάριο υπέρ του που να του δίνει την πρόκριση με 7 νίκες (εάν ηττηθεί δηλαδή στους δύο τελευταίους αγώνες του) εκτός αν η Ναντέρ κερδίσει και τη Βενέτσια και τη Χολόν. Σε αυτή την περίπτωση ο ΠΑΟΚ παίρνει την πρόκριση ως τέταρτος σε βάρος της Χολόν με την οποία έχει πλεονέκτημα στη διπλή ισοβαθμία (+11). Εάν προκύψουν τριπλές ισοβαθμίες και εμπλακεί στις 7 νίκες και η Βόννη δεν μπορεί να προκριθεί αφού έχει ηττηθεί δύο φορές από τους Γερμανούς. Έτσι στην τριπλή ισοβαθμία με Βόννη και Χολόν ή Ναντέρ και Βόννη μένει σε κάθε περίπτωση εκτός συνέχειας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.