Ο Μαρτίνς είναι ήδη πρωταθλητής των… πάγκων!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την απίστευτη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού και τον Πέδρο Μαρτίνς που έχει ήδη αναδειχθεί πρωταθλητής στο χτίσιμο μιας εντελώς καινούργιας ομάδας

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς ολοκληρώνει τον πρώτο μήνα του 2019 ως μια ομάδα που θέλεις να έχεις… χίλια μάτια να την βλέπεις!

Τεράστια επιτυχία για τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος αποδεικνύεται άψογος διαχειριστής ενός ιδιαίτερα απαιτητικού και δύσκολου οργανισμού όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Το καλοκαίρι του 2018 παρέλαβε μια ομάδα με 20 νέους ποδοσφαιριστές και 8 μήνες μετά την έκανε να μοιάζει τόσο θελκτική με το παιχνίδι της που οι φίλοι της φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του, κάτι που έχει να συμβεί από την εποχή Βαλβέρδε. 

Ουδείς γνωρίζει αν ο Μαρτίνς θα εξελιχθεί σε Βαλβέρδε. Αυτό που όλοι βλέπουν όμως, πρώτα στο Καραϊσκάκη (όπου κατοικοεδρεύει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό) και μετά τα μάτια και των εκτός Φαλήρου φιλάθλων, είναι ότι ο Ολυμπιακός αυτή την εποχή… κεντάει! 

Και το κάνει ακόμα και όταν αλλάζει τα 7/11 της βασικής ενδεκάδας, που ο ίδιος πιθανόν να θεωρεί στο μυαλό του ως βασική. 

Ο Μαρτίνς λοιπόν, δημιούργησε μια ομάδα με πολλές επιλογές, αφού απαίτησε δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση και μοιάζει να τους έχει, καθώς η διοίκηση υλοποίησε τα “θέλω του”.

Ο τρόπος που διαχειρίζεται το υλικό του, η πεποίθηση ότι το κάνει με δίκαιο τρόπο, η ψυχολογία που έχει περάσει στα αποδυτήρια ότι η ομάδα είναι η καλύτερη εντός συνόρων και η φιλοσοφία μέσα στο γήπεδο, φανερώνει έναν προπονητή που δουλεύει σκληρά και καταφέρνει τελικά να δείχνει το έργο του.

Ο Ολυμπιακός πιέζει ψηλά τον αντίπαλο. Τόσο που το κάνει ακόμα και μέσα στην περιοχή του, αναγκάζοντας κάθε ομάδα σε λάθη.

Τα λάθη προσπαθεί να τα εκμεταλλευθεί με συνεχόμενη επανάκτιση στην κατοχή της μπάλας. Ο αντίπαλος προσπαθεί να διώξει την μπάλα από την περιοχή του και πριν αυτή περάσει προς την σέντρα κάποιος ερυθρόλευκος την έχει και πάλι στα πόδια του.

Αν ο αντίπαλος καταφέρει να διατηρήσει την κατοχή έστω και για λίγο, υπάρχουν δύο και τρεις παίκτες με ερυθρόλευκα ρούχα που πέφτουν πάνω του για να του αποσπάσουν την μπάλα. 

Κι ενώ ο Ολυμπιακός δείχνει να βελτιώνεται σταδιακά από αγώνα σε αγώνα, χωρίς να έχει και μεγάλη σημασία ποιοι αγωνίζονται ως βασικοί, υπάρχει η αδιαμφισβήτητη υπεροχή του εφετινού Φορτούνη που εγγυάται το κάτι παραπάνω και ακόμα καλύτερο!

Χθες πέτυχε για πρώτη φορά χατ τρικ στην καριέρα του και έχει πραγματικά τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε και τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς χωρίς τον Φορτούνη, όπως το Σάββατο με τον Πανιώνιο, που έχει δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής, λόγω των 4 κίτρινων καρτών που συμπλήρωσε.

Σπουδαία ήταν και η εμφάνιση του Μασούρα, ο οποίος δείχνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή του πιο γρήγορα από κάθε άλλο συμπαίκτη του από την αρχή της σεζόν.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερα για τον Ολυμπιακό να μένει δεύτερος και να κυνηγάει τον πρώτο, αλλά σίγουρα είναι η πρώτη φορά (ακόμα και από τις εποχές που είχε κατακτήσει τον τίτλο από το Νοέμβριο) που ο κόσμος του φωνάζει (για τον δεύτερο της βαθμολογίας) “έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό”. 

Φυσικά και τα ντέρμπι που ακολουθούν (και θα τα δείτε από τη Nova) θα κρίνουν τον τίτλο, αλλά ως τώρα το πρωτάθλημα στο χτίσιμο μιας νέας ομάδας σχεδόν από το μηδέν το έχει ήδη κατακτήσει ο Πέδρο Μαρτίνς. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.