Σεβασμός…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για την «εκρηκτική» κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, λίγες ημέρες πριν τα ντέρμπι, αλλά και για μια άγνωστη λέξη…

Συνήθως η αλφάβητος ξεκινά από το άλφα, αλλά στο σίγμα υπάρχει η εξαιρετικά σημαντική λέξη που αποτελεί τίτλο σε αυτό εδώ το κείμενο, οπότε συμπαθάτε μας που πηγαίνουμε κατευθείαν εκεί.

Τρεις ημέρες απομένουν από το ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και δέκα από το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, τα δύο παιχνίδια που αναμένεται να λύσουν και τις τελευταίες απορίες για το φετινό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ μετά την Ευρώπη έχει εξαιρετικό σερί, αν και χωρίς καλή μπάλα στις δύο τελευταίες νίκες της, ο Ολυμπιακός ανεβάζει στροφές και αποδίδει καταπληκτικό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ διατηρεί τη διαφορά, αν και με πολύ άγχος κόντρα στον ΠΑΣ.

Αυτό το άγχος πάντως, μιας πιθανής γκέλας που θα κάνει μικρότερη τη διαφορά, σ’ ένα ματς που δεν κρίνεται ουσιαστικά τίποτα, απέναντι σε μία ομάδα που έχει ταξιδέψει μισή για το ματς, δε δικαιολογεί σχεδόν τίποτα από τα πολλά που έγιναν.

ΔΕΝ δικαιολογεί όλο τον κόσμο από τον πάγκο να σηκώνεται και να διαμαρτύρεται από το πρώτο δευτερόλεπτο.

ΔΕΝ δικαιολογεί κανέναν προπονητή να «πλακώνεται» λεκτικά με αντίπαλο ποδοσφαιριστή την ώρα του ματς!

ΔΕΝ δικαιολογεί, ακόμη και με τους παλμούς στο «κόκκινο», κανένα να μιλά για συνεχείς
καθυστερήσεις, ιδίως όταν αυτός που το λέει, ελάχιστα χρόνια πριν, σε αυτό το ίδιο γήπεδο, προπονώντας άλλη ομάδα, πάρκαρε μέχρι και τους σουβλατζήδες που είναι έξω από την Τούμπα, μπροστά στην εστία του, για ένα στείρο 0-0.

ΔΕΝ δικαιολογεί την έλλειψη σεβασμού και τις δηλώσεις για 6 και 7-1 απέναντι σε έναν προπονητή που δεν έχει προκαλέσει ποτέ, όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκεται στα ελληνικά γήπεδα.

ΔΕΝ δικαιολογεί ποδοσφαιριστές που είναι σε φάση ανανέωσης συμβολαίου, να πανηγυρίζουν προκλητικά στη «μούρη» αντιπάλων τους, με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Πραγματικά δε θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να γίνει στις επόμενες δέκα ημέρες. Πάλι όμως θα λέμε διάφορα, θα καταδικάζουμε και θα μιλάμε για άμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όταν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, ευτυχώς τις περισσότερες φορές όχι οι ποδοσφαιριστές, εξωθούν την κατάσταση στα άκρα τι να περιμένουμε από τον κόσμο που πηγαίνει στα γήπεδα;

Τη μαυρίλα φροντίζει να «σπάει» με τις δηλώσεις και την ώριμη στάση του, παρά το νεαρό της ημικίας του, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Πέλκας που δείχνει το δρόμο. Ας τον ακολουθήσουμε, με σεβασμό σε όλους, πρώτα όμως στον εαυτό μας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.