Το πιο φαβορί… αουτσάιντερ

Ο Νικήτας Αυγουλής αναλύει στο προσωπικό του blog το επερχόμενο Final Four και τις πιθανότητες που έχει ο Ολυμπιακός να φτάσει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία και του φετινού φάιναλ φορ ας δούμε τα πράγματα ψύχραιμα, μπασκετικά, αλλά και ρεαλιστικά. Αν μιλήσεις με έναν φίλαθλο του μπάσκετ από την Γαλλία π.χ., αρκετά μυημένο στο άθλημα και του ζητήσεις πιθανότητες για το επικείμενο φάιναλ φορ στην Πόλη, πάνω κάτω θα σου δώσει τα εξής νούμερα: «50-50 για την ΤΣΣΚΑ και την οικοδέσποινα Φενέρ, 30% Ρεάλ και 20% Ολυμπιακός». Οκ μην διαφωνήσεις μαζί του, έχει τη λογική του, απλά θύμισε του ότι αυτά τα νούμερα ήταν ανάλογα (αν όχι ίδια) και πριν ξεκινήσουν τα φάιναλ φορ σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο.
Τι σημαίνει όλο αυτό; Σημαίνει αυτό που συζητάει τα τελευταία δέκα χρόνια όλη η μπασκετική Ευρώπη για την συγκεκριμένη ομάδα. Ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός είναι κάτι περισσότερο από ομάδα, είναι ας πούμε ένα φαινόμενο. Ένας οργανισμός με δική του σχολή και φιλοσοφία, ένας κορμός μπολιασμένος και με περισσεύματα σωστής νοοτροπίας, ένας προπονητής κάθε φορά (και οι προηγούμενοι) με συγκεκριμένο πλάνο – εναρμονισμένος στα θέλω και στα μπορώ της διοίκησής του. Αν σε όλα αυτά βάλεις και τους Σπανούλη – Πρίντεζη τότε θα καταλάβεις γιατί αυτό το – αντικειμενικά σωστό – 20% είναι ισχυρό και ίσως πιο πιθανό από το 30% της Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός σε τέτοιες περιστάσεις έχει αποδείξει με πράξεις, ότι η επιστήμη των πιθανοτήτων, μπορεί να αχρηστευθεί όταν εκείνος βρίσκεται κάπου εκεί κοντά.  
 
Ο ημιτελικός με την ΤΣΣΚΑ είναι περισσότερο από δύσκολος και εντελώς διαφορετικός από τις προηγούμενες φορές. Απαλλαγμένοι πλέον οι Ρώσοι από το κόμπλεξ της ανομβρίας, με ρόστερ γεμάτο σε κάθε θέση και με έναν άνθρωπο στον πάγκο της που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Ολυμπιακός. Αυτό είναι ίσως και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους», αφού ο Ιτούδης ούτε για αστείο δεν θα αφήσει τους παίκτες του να θεωρήσουν ότι υπερτερούν στο ελάχιστο, μέχρι να τελειώσει η μάχη. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχει μια τέτοια ιδιοσυγκρασία, που όποιος τον αμφισβητήσει τον σκοτώνει και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες. Σ’ αυτή την παγίδα άλλωστε η ΤΣΣΚΑ έχει ξαναπέσει.
 
Πέρα από όλα όμως και πριν από οτιδήποτε, τις μεγάλες μάχες στα φάιναλ φορ τις ορίζουν τα timing. Η μέρα και η ώρα που το ένα σύνολο θα νοιώθει πιο μπάσκετ από το άλλο θα κρίνει τους τελικούς νικητές. Και ο Ολυμπιακός βάση αληθινού και όχι υποθετικού δείγματος, ξέρει να είναι έτοιμος για τέτοιες προκλήσεις.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.