Επιτέλους (φαίνεται να) έχουμε πρωτάθλημα!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και τον ανταγωνισμό που φαίνεται να υπάρχει εφέτος στην κορυφή.

Η έκφραση «το καλό πράγμα αργεί να γίνει» μπορεί  να είναι στην ημερήσια διάταξη του Έλληνα εδώ και δεκαετίες και να μοιάζει κοινότυπη, αλλά φαίνεται να ταιριάζει ταμάμ στο πρωτάθλημα που επιτέλους ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο.

Διότι και πολλά γκολ είδαμε (σύνολο 25 σε 7 από τα 8 ματς) και καλό θέαμα παρακολουθήσαμε, αλλά κυρίως αυτό που έγινε αντιληπτό είναι πως ο τίτλος δεν θα είναι υπόθεση του ενός, δηλαδή του Ολυμπιακού.

Και τούτο γιατί η σοβαρότητα που επέδειξαν και οι τρεις βασικοί διεκδικητές του (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) στα παιχνίδια τους, υποχρεώνουν τον κάτοχο Ολυμπιακό σε δεύτερες σκέψεις και τους φίλους του ποδοσφαίρου να είναι σχεδόν πεπεισμένοι ότι θα παρακολουθήσουν ένα πρωτάθλημα που δεν θα φαντάζει τελειωμένο πριν καν αρχίσει!

Στη Λιβαδειά ο Παναθηναϊκός δεν είναι ότι πέρασε με άνεση το Σάββατο. Είναι ο πειστικός τρόπος με τον οποίο το έκανε. Και αυτό φάνηκε και από τη συνολική διάθεση του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος μπορεί να μη σκόραρε, αλλά ευχαριστήθηκε τον αγώνα χωρίς να δείχνει εμφανώς τη… βαρεμάρα του και τον εκνευρισμό του, όπως πέρυσι.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ καθάρισε νωρίς – νωρίς το τρίποντο κόντρα στην Ξάνθη, αλλά δεν αδιαφόρησε για το υπόλοιπο του αγώνα και προσπάθησε να κρατήσει το ρυθμό της, ειδικά όταν είδε τον Ανέστη να χρειάζεται να επέμβει 2-3 φορές για να κρατήσει την άμυνά του στο ένα γκολ παθητικό.

Στην Τούμπα το 2-1 του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναιτωλικό είναι μαγική εικόνα, αφού οι γηπεδούχοι έχασαν μια… ντουζίνα γκολ, με ευκαιρίες που σπάνια χάνονται. Και στην περίπτωση του δικεφάλου του βορρά η κίνηση ήταν διαρκής, οι παίκτες του Ίβιτς δεν ήθελαν να πατήσουν… φρένο και άφησαν τον κόσμο τους χαρούμενο για τη συνολική παρουσία τους.

Κλείνοντας την βραδιά ο Ολυμπιακός ήξερε ότι έπρεπε να είναι το ίδιο ή και περισσότερο πειστικός από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Και το πέτυχε κόντρα στη Βέροια που στάθηκε μάλλον άτυχη γιατί έπεσε ακριβώς στην περίπτωση που οι πρωταθλητές ήθελαν να αποδείξουν πράγματα.

Μπορεί λοιπόν, το πρωτάθλημα να άργησε να ξεκινήσει, αλλά τουλάχιστον μας προδιαθέτει για κάτι περισσότερο από τα συνηθισμένα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.