Η μπάλα στα χέρια του Ιβάν!

O Αποστόλης Νταλούκας στο προσωπικό του blog, με αφορμή τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν μετά το φινάλε των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, κάνει μία αποτίμηση του φαινομένου "Ιβάν Σαββίδης" ως μία από τις πιο χαρακτηριστικές πλέον φυσιογνωμίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εννέα χρόνια συμπληρώθηκαν από την μέρα που η διοργανώτρια αρχή του μεγάλου επαγγελματικού πρωταθλήματος θέσπισε τους αγώνες κατάταξης (Play-Off’s) έτσι ώστε, συμβαδίζοντας με αρκετές άλλες Ευρωπαϊκές λίγκες, να τονώσει το τραυματισμένο από πολλές παθογένειες ενδιαφέρον προς άπαντες συν ευρισκομένους (ομάδες – φίλαθλοι) και λοιπούς συν-οδοιπορούντες  στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, σύμφωνα ασφαλώς και με τα όσα προστάζουν οι σύγχρονοι καιροί στο αθλητικό μάρκετιγκ.

Κι αν την περασμένη Τετάρτη βιώσαμε, αναμφισβήτητα, το πιο εντυπωσιακό φινάλε στη διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος των έξι επιπλέον αγωνιστικών αυτό που έμεινε περισσότερο, τα ξημερώματα της επόμενης μέρας δεν ήταν τόσο τα σθένος του «φευγάτου» (μέχρι να μας ξανάρθει;) Αραούχο, ή το ιστορικό επίτευγμα του αποδεκατισμένου Παναθηναϊκού στην Τούμπα, αλλά ο απόηχος των βαρύγδουπων τοποθετήσεων – υπό τη μορφή διαγγελμάτων – στα κανάλια Novasports, των ισχυρών παραγόντων των δύο ομάδων που έπαιζαν στη Θεσσαλονίκη εμφανώς επηρεασμένες, ειδικά οι φιλοξενούμενοι, από τα όσα διαδραματίστηκαν στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους στο κύπελλο και κυρίως στον προηγούμενο αγώνα τους στα Play-Off’s!

Η έλευση του Ιβαν Σαββίδη στο Ελληνικό χώρο έφερε μια μικρή επανάσταση. 

Δεν θα σταθούμε τόσο στο επιχειρηματικό της σκέλος, όσο κυρίως στην ανάμειξή του με έναν από τους πιο λαοφιλείς συλλόγους στην επικράτεια με ιδιαίτερη έμφαση στην επιρροή που ασκεί σε ότι αφορά και τις γεωγραφικές παραμέτρους η συγκεκριμένη δυναμική!

Ο 57χρονος ομογενής επιχειρηματίας προσπάθησε να καλύψει τις όποιες αποστάσεις, από το Ροστόφ και την πρώην Σοβιετική Ένωση ως τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη, αρχικά, περιοχή της βόρειας Ελλάδας προκειμένου το συντομότερο δυνατό να μπει στο «πετσί» του «παιχνιδιού» όπου μετέχει και ο ΠΑΟΚ.

Αναλύοντας, σύμφωνα με την ορθή δημοσιογραφική σκέψη, τα όσα βλέπουμε ή μας επιτρέπουν τα γεγονότα να δούμε κι αποφεύγοντας τα οποιαδήποτε ειρωνικά έως και επιθετικά σχόλια των «αντιπάλων» του, είναι πλέον δεδομένο πως ο ίδιος και το περιβάλλον του έχουν αναπτύξει μια ταχύτητα η οποία ανταγωνιστικά μπορεί να χαρακτηριστεί ικανή έτσι ώστε να γίνει αισθητό άμεσα το δέος της κορυφής και της «εξουσίας».

Όπως φάνηκε όμως κι από τα λεγόμενά του λίγη ώρα μετά την ήττα – αποτυχία στο φινάλε της σεζόν, αυτή η ταχύτητα κινείται πλέον στην λεπτή γραμμή των ορίων του ελέγχου και του ανεξέλεγκτου!!

Οφθαλμοφανές, δε, είναι πως ο αποφασισμένος να νικήσει Ιβάν έχει συσσωρεύσει παρά τω πλευρώ του κόσμο από διάφορες κοινωνικές κλίμακες άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένες με το χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου ή ακόμα και άσχετους με το «αντικείμενο», έχοντας διάθεση οι περισσότεροι εξ αυτών να ασκήσουν μικρή ή και μεγάλη επιρροή στις όποιες τακτικές αναπτύσσει ο συγκεκριμένος «πόλος»!

Στο ξεκίνημα του «πολέμου» όπως τον αναφέρει ο ίδιος, αρκετοί από διάφορες κοινωνικές ή θεσμικές βαθμίδες εκ των «συμμάχων» του αντί να του μάθουν να κρατάει «όπλο» ή τους κανόνες του παιχνιδιού (sic) εν πάση περιπτώσει, περισσότερο έδειξαν να ενδιαφέρονται για το πώς κι από πού θα «εξοπλιστεί» (μεταφορικά) και θα χρησιμοποιήσει στην πορεία αυτά τα «εργαλεία» (χωρίς βέβαια να έχω καμιά διάθεση να προβάλλω ενστάσεις περί της συμβατότητάς τους)!

O tempora o mores.. Σημείο των Καιρών είναι στις περισσότερες επιχειρηματικές κλίμακες εδώ και κάμποσα χρόνια οι ιδιοκτήτες να πλαισιώνονται από “Yes-Men” υφισταμένους-συνεργάτες όχι ιδιαίτερα πρόθυμους να συγκρουστούν με τα “θέλω” του αφεντικού προβάλλοντας μια πιο σωστή αλλά αντίθετη με του “Μεγάλου” άποψη. Αντίθετα, συμφωνώντας με μια εσφαλμένη τακτική προτιμούν σε πολλές περιπτώσεις να προστατέψουν τα όποια δικά τους “αξιώματα”, τα πάσης φύσεως προνόμια και λοιπά “κεκτημένα”..

Στην περίπτωση του Ιβάν Σαββίδη, ενός ανθρώπου με αξιοζήλευτο φιλανθρωπικό έργο και έμπρακτο Σεβασμό σε σύμβολα Πίστης και παραδόσεων (πολιτιστικών, θρησκευτικών κλπ) οι υπερβάσεις πέρα από τα όρια της παρεξήγησης στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι φανερό πως προέρχονται περισσότερο από λάθος υποδείξεις, εκ διαμέτρου μεγαλύτερης έκτασης από τις “ζημιές” που προκαλούν επικοινωνιακά ορισμένες αναρτήσεις του Υιού του στα social media..

Σε στιγμές όπου ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ ψάχνει να βρει τις ιδανικές επιλογές για το ποδοσφαιρικό τμήμα, εάν δεν κάνει το συντομότερο μια γενική αποτίμηση – λαμβάνοντας υπόψη τα κέρδη και τις απώλειες – του στενού και προπάντων του ευρύτερου (και χιλιομετρικά, ασφαλώς) περιβάλλοντός του, κινδυνεύει να βρεθεί περισσότερο χαμένος ή τουλάχιστον εγκλωβισμένος σε ένα τέλμα όπου η “απομόνωση” θα ‘ναι η ελάχιστη απώλεια.. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.