Ετοιμάζονται για «πόλεμο»

Ο Αποστόλης Λάμπος γράφει για την επικείμενη «μάχη» της Ζένιτσα για την οποία οι διεθνείς προετοιμάζονται πυρετωδώς από τον Σκίμπε και σε πνευματικό επίπεδο.

Η ΟΥΕΦΑ ορθώς έκρινε και όρισε διαιτητή της αναμέτρησης Βοσνία-Ελλάδα τον Νίκολα Ριτσόλι. Με τα όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη στο πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες (1-1), με τα όσα έγιναν στις εξέδρες, αλλά και με τις εμπρηστικές δηλώσεις που είχε κάνει ο Τζέκο μετά το τέλος της αναμέτρησης, προμηνύεται μια βαλκανική μάχη στην οποία οι ποδοσφαιρικές τακτικές περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Ο Ιταλός διαιτητής έχει την εμπειρία να «κρατήσει» ένα τέτοιου είδους ματς και δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την ατμόσφαιρα. Συνεπώς βλέπουν και στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία πως αυτό το παιχνίδι είναι ίσως το κρισιμότερο της 6ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 και θέλουν να αποφύγουν πιθανά παρατράγουδα. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούν και οι παίκτες της γαλανόλευκης και να διατηρήσουν αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Οι συζητήσεις ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας ομάδας είναι στο ίδιο κλίμα, ώστε οι έντεκα που θα ξεκινήσουν να είναι απόλυτα προετοιμασμένοι για μια καυτή ατμόσφαιρα τόσο εκτός όσο και εντός αγωνιστικού χώρου. Οι Βόσνιοι γνωρίζουν ότι με ισοπαλία στο ματς η Ελλάδα γίνεται φαβορί για την δεύτερη θέση και είναι ικανοί να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο (συν την ποιότητά τους) για να φτάσουν στη νίκη.
Ο Μίχαελ Σκίμπε τις πρώτες μέρες στον Άγιο Κοσμά δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ώστε να έχει τους πάντες σε ετοιμότητα και για την ώρα ευτυχεί να έχει άπαντες στην διάθεσή του. Η στρατηγική που θα ακολουθήσει πάντως ο Γερμανός τεχνικός αναμένεται να είναι παρόμοια με αυτήν κόντρα στο Βέλγιο. Θωράκιση των μετόπισθεν, αργό τέμπο και προσπάθεια για αιφνιδιασμό. Φυσικά, στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει η ομάδα γίνονται συνεχείς συζητήσεις και για την καλύτερη δυνατή πνευματική προετοιμασία της ομάδας.
Μια πιθανή ισοπαλία κάνει την υπόθεση «δεύτερη θέση» να εξαρτάται αποκλειστικά από τα πόδια της Εθνικής Ελλάδος, ενώ μια ενδεχόμενη νίκη επί της ουσίας αφήνει εκτός τους βόσνιους αρκεί στη συνέχεια να μην αυτοκτονήσει η ομάδα του Σκίμπε. Το απευκταίο σενάριο της ήττας δεν «αποτελειώνει» την Ελλάδα αλλά από εκεί και πέρα θα χρειαστεί και υπέρβαση και συνδυασμός αποτελεσμάτων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.