Φεύγει ή μένει για …πάντα ο Μπεργκ

Για το πιο "καυτό" θέμα του καλοκαιριού στον Παναθηναϊκό γράφει στο blog του ο Νίκος Τζουάννης, αναλύοντας τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον του Μάρκους Μπεργκ.

Αν και το διάστημα που μεσολάβησε από το αρχικό σοκ της βαριάς τιμωρίας που επιβλήθηκε στον Μάρκους Μπεργκ μοιάζει αρκετά μεγάλο, όσα έγιναν μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι δεν μπορούν να βγουν εύκολα από το μυαλό του Σουηδού. 
Ο καλύτερος παίκτης του πρωταθλήματος και πρώτος σκόρερ της Σούπερλιγκ επανέλαβε τις σκέψεις …φυγής στις δηλώσεις που έκανε στην πατρίδα του και κράτησε …μισάνοιχτη την πόρτα εξόδου. 
Πλέον υπάρχουν δύο δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει ο Μάρκους Μπεργκ. Είτε να αποφασίσει ότι ήρθε η στιγμή να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και να πάρει μεταγραφή, είτε να μείνει για …πάντα στον Παναθηναϊκό! 
Ο Σκανδιναβός επιθετικός δεν έκρυψε τον προβληματισμό του και μίλησε ξεκάθαρα για όλα όσα τον απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Προέρχεται από την παραγωγικότερη σεζόν στην καριέρα του, είναι σε μια ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία, αναλαμβάνει τον ρόλο του ηγέτη στην Εθνική Σουηδίας, έχει εντονότατα παράπονα για όσα έγιναν και φέτος και είναι αμφίβολο αν θα υπάρξουν μελλοντικά πολλές ευκαιρίες για να αγωνιστεί σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα. 
Μοιάζει σαν ένα δίλημμα «ή τώρα ή ποτέ» για τον Σουηδό φορ, ο οποίος όμως βλέπει και την άλλη όψη του νομίσματος. Αρχικά ο εκπρόσωπος του δεν έχει στα χέρια του κάποια δελεαστική πρόταση, η οποία να προσεγγίζει ακόμα και τις …μισές οικονομικές απαιτήσεις του Τριφυλλιού, ενώ την ίδια στιγμή το ενδιαφέρον που υπάρχει – πάντα σε φιλολογικό επίπεδο – είναι από μικρομεσαίες ευρωπαϊκές ομάδες.
Παράλληλα είναι τεράστιο το ρίσκο να αφήσεις στα 31 χρόνια το …«βασίλειο» σου για …άλλες πολιτείες, καθώς ουδείς μπορεί να εγγυηθεί στον Μπεργκ ότι σε άλλο σύλλογο θα απολαμβάνει την αναγνώριση και την αγάπη που έχει στον Παναθηναϊκό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν από λίγους μήνες υπέγραψε νέο και …παχυλό συμβόλαιο, το οποίο είναι σε …δυσθεώρητα ύψη για τα οικονομικά δεδομένα του Παναθηναϊκού, ενώ και ο ίδιος δεν έχει σταματήσει να …στάζει μέλι όταν μιλά για την ποιότητα ζωής στην Ελλάδα.
Η «καυτή πατάτα» είναι στα χέρια του Μπεργκ. Ο ίδιος καλείται να αξιολογήσει τα δεδομένα και να πάρει την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του. Υπαρκτό το ενδεχόμενο αποχώρησης, όμως η ζυγαριά – τουλάχιστον για την ώρα – γέρνει προς …παραμονή.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.