Επιστροφή στο 4-2-3-1

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την ήττα 1-0 του Ολυμπιακού στη Λάρισα από την ΑΕΛ και την ανάγκη επιστροφής των «ερυθρολεύκων» στο 4-2-3-1.

Είναι ξεκάθαρο πως στο πρωτάθλημα που παρακολουθούμε, έκλεισε η “ψαλίδα” ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης ταχύτητας και σε όλες όσες ακολουθούν. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη από όλα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού (η αναφορά τους γίνεται με βάση τη χρονική σειρά που έπαιξαν).

Εμείς θα σταθούμε στην αναμέτρηση της Λάρισας, την οποία ζήσαμε από απόσταση αναπνοής, δίπλα από τον πάγκο των “ερυθρόλευκων” και τον Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να ξεκινήσει η ομάδα του έτσι όπως τελείωσε στο “Καυτανζόγλειο”, όπου η συνύπαρξη των Ιντέγε και Καρντόσο βοήθησε σημαντικά για να πάρει το τρίποντο.

Ωστόσο, αυτό το 4-4-2 το οποίο εφήρμοσε από την αρχή έως το τέλος, καθώς το διατήρησε και όταν ο Πασιένσια αντικατέστησε τον Καρντόσο, δεν έφερε τα αποτελέσματα που σχεδίαζε ο Μπέντο. Το αναφέρουμε τούτο διότι στη δημιουργία φάσεων οι “Πειραιώτες” απέτυχαν. Έχοντας στον πάγκο τον Μάριν, τον Τσόρι και τον Φορτούνη (τον πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή), η δημιουργία φάσεων έδειχνε δύσκολη υπόθεση.

Ίσως το 0-0 να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Αλλά στο ποδόσφαιρο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Το θέμα για τον Ολυμπιακό είναι η αναζήτηση άμεσων λύσεων, αφού ακολουθούν δύο κρίσιμα ματς, με ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ. Ενδεχομένως, η επιστροφή στο 4-2-3-1 με την παρουσία στην ενδεκάδα τουλάχιστον ενός επιτελικού μέσου, να κρίνεται επιβεβλημένη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.