Ποδόσφαιρο «ότι να ‘ ναι» που προβληματίζει!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την εικόνα του Ολυμπιακού στη Λάρισα και τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος φέρει ευθύνη για αυτή.

Στο ποδόσφαιρο σε κάθε αποτέλεσμα –καλό ή κακό- οφείλεις να στέκεσαι πρώτα στην εικόνα που παρουσιάζουν οι ομάδες και μετά να αναλύεις το τελικό σκορ.

Στο AEL FC Arena λοιπόν, ο Ολυμπιακός πρέπει να έκανε τη χειρότερη εμφάνιση της τελευταίας πενταετίας. Και το κακό για τον Πάουλο Μπέντο είναι ότι δεν κατάλαβε ΤΙΠΟΤΑ!

Δεν πήρε χαμπάρι ότι οι… καμινάδες του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν δυνατόν να οδηγήσουν σε δημιουργία σοβαρής ευκαιρίας στην εστία του Ξενοδόχοφ και πως η ζώνη στην άμυνα είναι ένα σύστημα που δεν βοηθά τους παίκτες των ερυθρολεύκων να κόψουν ούτε με… βαλέ τους αντιπάλους τους.

Σε όλα τα στημένα της Λάρισας η άμυνα ζώνης του Ολυμπιακού δεν μπορούσε να κόψει ούτε στον αέρα, ούτε στο έδαφος. 

Το ίδιο συνέβη με την Αρόουκα, τη Βέροια και τον Ηρακλή. Αλλά παρά τα λάθη δεν του είχε στοιχήσει.

Κι όμως, ο Μπέντο έπαιξε με το ίδιο σύστημα (το «ότι να ΄ναι») και την ίδια τακτική και στο δεύτερο ημίχρονο!

Ναι, άλλαξε ποδοσφαιριστές, αλλά όχι σύστημα. Ενώ ξεκίνησε με 4-2-3-1 έπαιξε ξαφνικά με 4-4-2 από τα πλάγια με σέντρες και με γιόμες από τα στόπερ, χωρίς κάθετο παιχνίδι και χωρίς οργανωτή, μόνο και μόνο για να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Καρντόσο που προς στιγμής δείχνει να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Και το πλήρωσε όχι τόσο με την ήττα, όσο με μια εμφάνιση τραγωδία.  

Για τον Πορτογάλο το άσχημο είναι ότι ακολουθούν δύο κρίσιμα ματς. Με τον ΑΠΟΕΛ στο Europa League και την ΑΕΚ στο 
πρώτο ντέρμπι της χρονιάς.

Και αν η εικόνα που έδειξε στη Λάρισα δεν αλλάξει, ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιθανό να μη μπορέσει να πετύχει νίκη. Οπότε το πρόβλημα του Ολυμπιακού και του Μπέντο θα μετατραπεί και σε πρόβλημα της διοίκησης, η οποία θα είναι παράδοξο να μη βρεθεί ενώπιον των τραγικών επιλογών της στο σχεδιασμό του καλοκαιριού.

Κατά τα λοιπά σε Αγρίνιο και Λάρισα οι γηπεδούχοι είχαν πιο διαβασμένους Έλληνες προπονητές στους πάγκους τους απ΄ ότι ο Παναθηναϊκός (Στραματσόνι) και ο Ολυμπιακός (Μπέντο), ενώ στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ δεν είχε σκόρερ.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Γιάννης Ματζουράκης είχαν ακτινογραφήσει άριστα τους «αιώνιους» και εξουδετέρωσαν τα όποια ατού είχαν να παρατάξουν για να πάρουν το εκτός έδρας τρίποντο.

Στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς είχε τις ευκαιρίες, αλλά όχι το καθαρό μυαλό και το γκολ, απέναντι σε μια Ξάνθη που δείχνει να του έχει πάρει τον αέρα της έδρας.

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία στα ματς των τριών από τους τέσσερις μεγάλους (μια και η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε τον Ηρακλή), ξέχωρα από τον βοηθό διαιτητή Λάμπρου (με τα λάθος οφ-σαιντ στο Παναιτωλικός-ΠΑΟ) και τις φάσεις που ξέφυγαν από την διαιτητική τριάδα της Τούμπας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.