Στα …πόδια τους το μέλλον

O Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την κίνηση του Παναθηναϊκού να προσφέρει συμβόλαια σε παίκτες από την Ακαδημία.

Αν δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο, σταθερό και μακροπρόθεσμο πλάνο, όπως για παράδειγμα κάνουν εδώ και χρόνια δεκάδες ευρωπαϊκοί σύλλογοι, είναι εξαιρετικά δύσκολο ένα μεγάλο κλαμπ να αξιοποιήσει – συστηματικά και όχι ευκαιριακά-  παιδιά από τα τμήματα υποδομής του. 

Η ανάγκη για πρωταθλητισμό και η πίεση που υπάρχει για άμεσα αποτελέσματα, οδηγούν συνήθως τους συλλόγους σε …άλλα μονοπάτια. Ο κόσμος ζητάει μεταγραφές και …παιχταράδες, η υπομονή είναι …άγνωστη λέξη και συνήθως τα – όποια – πλάνα έχουν γίνει για να αξιοποιηθεί η Ακαδημία καταλήγουν τελικά στον κάδο των αχρήστων. 

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε αρκετές φορές να ακολουθήσει τον σωστό δρόμο, όμως στην πορεία πάντα κάτι …προέκυπτε και οι προσπάθειες που έγιναν είτε …έτυχε να πετύχουν, είτε εγκαταλειφθήκαν σε …χρόνο ρεκόρ. 

Η τελευταία σημαντική προσπάθεια έγινε το καλοκαίρι του 2013, όταν η …ανάγκη οδήγησε τους Πράσινους στην προώθηση αρκετών παιδιών από τα τμήματα υποδομής στην πρώτη ομάδα. Εκείνο το πλάνο γρήγορα …ξεχάστηκε, η Ακαδημία έφτασε ακόμα και στα πρόθυρα …διάλυσης και πλέον η απόφαση των Πράσινων είναι να εμπιστευτεί ξανά νέα παιδιά και να ενισχύσει την Ακαδημία. 

Η είδηση της υπογραφής επαγγελματικών συμβολαίων από επτά παλικάρια που προέρχονται από τις «μικρές» ομάδες του Τριφυλλιού, ηχεί ευχάριστα σε τούτη τη δύσκολη, για τους Πράσινους, εποχή.

Άλλωστε ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αποδείξει ότι εμπιστεύεται το «νέο αίμα» και δεν διστάζει να ρίξει ακόμα και στα …βαθιά ένα ταλαντούχο παίκτη. Αρκεί να τον πείσει μέσα από τις δουλειά του στις προπονήσεις. 

Οι Πράσινοι έδωσαν σε αυτά τα επτά νέα παιδιά, την ευκαιρία να κάνουν το πρώτο τους μεγάλο ποδοσφαιρικό βήμα και τους καλωσόρισαν στο δύσκολο και σκληρό κόσμο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Από εκεί και πέρα, είναι καθαρά στα πόδια των …πιτσιρικάδων να εκμεταλλευτούν αυτή την ευκαιρία και να πάρουν …μόνιμη προαγωγή στους «μεγάλους». Το ταλέντο δεν αρκεί και η δουλειά είναι το απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία…  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.