“Προδότης” ή “προδομένος” ο Μπεργκ;

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τη διαδικτυακή επίθεση που δέχτηκε ο Μάρκους Μπεργκ από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, με αφορμή την επικείμενη μετεγγραφή του στην Αλ Αΐν.

Θεωρώ αδιανόητη και πέρα από κάθε λογική, τη διαδικτυακή “αποκαθήλωση” του Μάρκους Μπεργκ από μικρή – ευτυχώς – μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος ξεχνά γρήγορα, όμως δεν περίμενα ποτέ ότι σε χρόνο dt, κάποιοι θα λησμονούσαν τόσο εύκολα την προσφορά του Σουηδού επιθετικού στο Τριφύλλι. Κατανοώ ότι είναι πολύ σκληρό να αποδεχθείς ότι ο αγαπημένος σου παίκτης δείχνει να σου γυρνάει την πλάτη, όμως στη χώρα της υπερβολής το είδαμε και αυτό. 

Αναφορικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κρατάω κάποιες αποστάσεις, καθώς ακόμα δεν έχω καταφέρει να διαμορφώσω ξεκάθαρη εικόνα για όσα έχουν συμβεί.

Η αλήθεια είναι πως πολλά πράγματα δεν “κολλάνε” και δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει μεσολαβήσει τις τελευταίες ημέρες που οδήγησε τον Μπεργκ στην απόφαση να ταξιδέψει μέχρι τα Εμιράτα και να πιέσει τους Πράσινους για τη μεταγραφή του στην Αλ Αΐν. Εκτός ασφαλώς από τα πετροδόλαρα των  Αράβων…

Γνωρίζω ότι ο Μπεργκ – τουλάχιστον στο φινάλε των πλέι οφ – δεν είχε πάρει οριστική απόφαση αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό. Ακόμα και αν είχε ρίξει …προειδοποιητικές βολές, κατά βάθος ήθελε να μείνει στο κλαμπ. Αλλά σε ένα σύλλογο ανταγωνιστικό και όχι σε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα, χαμηλό μπάτζετ και … αδιευκρίνιστους στόχους.

Γνωρίζω ότι ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος με την κατάσταση που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στον Παναθηναϊκό. 

Γνωρίζω ότι μια συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο – την οποία επιδίωξε και δεν έγινε ποτέ – θα μπορούσε να τον πείσει να συνεχίσει στο Τριφύλλι. 

Γνωρίζω ότι είχε ως “τελευταία και μακρινή λύση” ομάδες από την Κίνα και την Αραβική Χερσόνησο και ότι το όνειρο του ήταν – και παραμένει – να αγωνιστεί σε ένα πρωτάθλημα “πρώτης ταχύτητας”. 

Ξαφνικά τα δεδομένα άλλαξαν και το “θέλω να μείνω”, έγινε “μην μου στερείτε την ευκαιρία”! Ο μάνατζερ του – ο οποίος επιδιώκει το μέγιστο δυνατό οικονομικό όφελος – τον έπεισε ότι υπάρχει …χρήμα στα Εμιράτα και άρχισαν τα …περίεργα. Κακοί ως …ερασιτεχνικοί χειρισμοί από τους εκπροσώπους του Μπεργκ και τον ίδιο τον Σουηδό, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να φύγει από τον Παναθηναϊκό. 

Θα πρέπει να περιμένουμε το τέλος αυτής της ιστορίας για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως το σπασμένο γυαλί, δύσκολα θα ξανακολλήσει… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.