Αστέρια τέλος: Κάποιος να μας (προ)φυλάξει από τους… κομήτες!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για την υπόθεση Μπεργκ και τις συνέπειες που θα έχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο μέλλον.

Με αφορμή την υπόθεση του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος αποτελεί πλέον παρελθόν για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, παραθέτω τις ακόλουθες σκέψεις:
– Ο Μπεργκ είναι «φάουλ» ως προς την συμπεριφορά του απέναντι στον Παναθηναϊκό, ακριβώς όσο και ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά και οι ποδοσφαιρικοί θεσμοί  απέναντι στον Σουηδό φορ.
– Ο ιδιοκτήτης του τριφυλλιού χρωστάει χρήματα στους ποδοσφαιριστές και στους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Στους παίκτες σχεδόν πάντα, υπάρχει η διάθεση όλων των ΠΑΕ να καταβάλουν τα δεδουλευμένα οριακά ώστε να αποφεύγουν τις προσφυγές. Νόμιμο, αλλά όχι ηθικό.
– Ο Μπεργκ λέει ότι βαρέθηκε να δέχεται στο πρωτάθλημα περισσότερες κίτρινες κάρτες από τα αντίπαλα στόπερ που τον αντιμετωπίζουν. Χρησιμοποιεί όμως αρκετά τους αγκώνες του και γενικά τα χέρια του. Το νόμιμο και το ηθικό μάλλον αναδεικνύονται… ισόπαλα!
– Ο Μπεργκ και ο Κρέσπο τιμωρήθηκαν με την ίδια ποινή για την αντιαθλητική συμπεριφορά τους στο ματς Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ για τα play off, αλλά στην έφεση έπεσε μόνο η ποινή του Κρέσπο! Του Μπεργκ παρέμεινε 4 αγωνιστικές για ένα τράβηγμα σε αντίπαλο. Νομότυπο, αλλά όχι ηθικό.
– Ο Μπεργκ ξαναβρήκε στον Παναθηναϊκό τη χαμένη ποδοσφαιρική του ταυτότητα. Πρόσφερε και ανταμείφθηκε. Από τις 450.000 ευρώ έκανε δύο νέα συμβόλαια. Το 2ο του απέφερε 800.000 ευρώ το χρόνο και το 3ο σε εποχές μνημονίων 1.100.000. Στο τελευταίο ο Παναθηναϊκός ζήτησε να αυξηθεί στα 5,2 εκ ευρώ η ρήτρα πώλησης του Σουηδού επιθετικού κι εκείνος το αποδέχθηκε με την υπογραφή του. Σήμερα εκβιάζει με τον τρόπο του για να πάρουν οι πράσινοι μόλις 2,5 εκ. Ανήθικο και μόνο!
– Το ελληνικό ποδόσφαιρο χάνει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος και ο Παναθηναϊκός τον καλύτερο παίκτη του. Θλιβερό.
– Το ελληνικό ποδόσφαιρο και η πρωταθλήτρια ομάδα του έχασαν τον Ιανουάριο τον Ιντέγε (πρώτο σκόρερ μέχρι τότε) και τον Μιλιβόγεβιτς (mvp του Ολυμπιακού), ενώ αποχωρούν ο Τσόρι και ο Καμπιάσο. Ένδεια. 
– Το ελληνικό ποδόσφαιρο επιχειρεί μέσω της ΑΕΚ να κρατήσει τον Αραούχο στις τάξεις του, αλλά υπάρχουν (οικονομικά) εμπόδια. Αδυναμία υπέρβασης.
– Το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται καθημερινά φτωχότερο, καθώς χάνει την λάμψη των αστέρων που μπορεί να το κάνουν πιο φανταχτερο. Με άλλα λόγια «πουλάει» όλο και λιγότερη ποιότητα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά αρνείται να το παραδεχθεί και να προσπαθήσει να βελτιώσει την εικόνα του. Τύφλωση.
– Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει εδώ και χρόνια πάψει να στηρίζεται στους αληθινούς πρωταγωνιστές των γηπέδων που είναι οι ποδοσφαιριστές και στηρίζεται στους παράγοντες των big 4, στους “στρατούς” των «υπέροχων λαών» τους που αποτελούν πλέον τους μοναδικούς τους «πελάτες» και στα ΜΜΕ που ελέγχει ο καθένας για να… απομακρύνει τον κόσμο από την πραγματικότητα και την αλήθεια. Λάθος προσανατολισμός. 
– Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχει πια αστέρια, αλλά… κομήτες που πέφτουν με δύναμη πάνω του, ανοίγουν κρατήρες και το διαλύουν! Φυσική συνέπεια.
Πολύ φοβάμαι ότι η αντίληψη των big 4 για τα μελλούμενα είναι ακόμα σε βρεφικό στάδιο. Η όποια αντίδρασή τους έπρεπε να ήταν… χθες.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.