Με αντοχή και forehand

Ο Γιώργος Λιώρης αναδεικνύει μέσω του blog του στο novasports.gr, τα στοιχεία που οδήγησαν τον Γιάννη Στεργίου στην κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος τένις ανδρών, στο δεύτερo τελικό της καριέρα τους στη διοργάνωση.

Στο καθοριστικό τρίτο σετ του τελικού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις ο Τάσος Μπαβέλας, σχολιάζοντας ως insider του αθλήματος τη σχέση αθλητή – προπονητή αναφέρθηκε σε αυτή που έχουν χτίσει ο Ράφα με τον Τόνι Ναδάλ. 
Το τέλος του ματς, λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε να αναδείξει τη μοναδικότητα αυτής της σχέσης…
Ο Γιάννης Στεργίου με υψωμένες γροθιές, πανηγύριζε τη νίκη εις βάρος του Χάρη Καπόγιαννη και το πρώτο του Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Έμεινε ακίνητος για λίγα δευτερόλεπτα στο κέντρο του court και αφού έσφιξε το χέρι του αντιπάλου του, με footwork σαν κι αυτό που τον οδήγησε στο θρίαμβο βρέθηκε στο άψε σβήσε, στην κερκίδα. Μέσα στον κόσμο αναζήτησε κι αγκάλιασε πρώτο  – όπως τον ευχαρίστησε και από μικροφώνου – το δικό του προπονητή, τον Γιάννη Καμπάκογλου. 
Εκείνος μοιράστηκε τη στιγμή με το πλατύτερο χαμόγελο και ως έμπειρος μέντορας τον «έσπρωξε» και πάλι πίσω, στο επίκεντρο της προσοχής και το θόρυβο των χειροκροτημάτων. Ως insider του τένις ο Καμπάκογλου γνωρίζει πως ο προπονητής αφήνει τους προβολείς της επιτυχίας να πέσουν στον αθλητή, κάνοντας το αντίθετο στην αποτυχία. Εκεί που βγαίνει μπροστά απλώνοντας ασπίδα προστασίας και τείνοντας χείρα βοηθείας… 

Ο Στεργίου τον τελευταίο χρόνο έκανε βήματα γοργά και σταθερά. Δούλεψε σκληρά, δυνάμωσε και πνευματικά, επιστρέφοντας να διεκδικήσει τον τίτλο και πάλι απέναντι στον Καπόγιαννη, ο οποίος πέρυσι είχε επικρατήσει σε straight sets. Στον δεύτερο τελικό της καριέρας του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ο 22χρονος Στεργίου ήταν εξαιρετικός, επιθετικός, αποφασισμένος. Με forehand που έβαζε τους κανόνες των rallies, footwork που έκανε το γήπεδο να δείχνει μικρότερο και ανεξάντλητες δυνάμεις που καθόρισαν το τρίτο σετ ο Στεργίου έδρεψε δάφνες στο κοκκινόχωμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.