Μια κυρία για το «Venus Rosewater Dish»

O Γιώργος Λιώρης κάνει στο προσωπικό του blog την προεπισκόπηση του τουρνουά γυναικών του Γουίμπλεντον.

Εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση δείχνει η αναζήτηση φαβορί στις γυναίκες στο φετινό Wimbledon. Η Σερένα Γουίλιαμς είναι εκτός λόγω εγκυμοσύνης, η Μαρία Σαράποβα λόγω τραυματισμού, ενώ ακλόνητα επιχειρήματα δεν προκύπτουν και για τα υπόλοιπα κορίτσια, τα οποία μπαίνουν στο κάδρο. Στη λίστα των σημειώσεων σχετικά με την έλλειψη ορισμένων υψηλών εμποδίων και η απουσία της πολύπειρης και νικήτριας του US Open το 2011 Σαμάνθα Στόσουρ

Υπάρχουν κάποια «αν»
Το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης και περυσινή φιναλίστ Αντζελίκ Κέρμπερ πασχίζει μέσα στο 2017 να ξαναβρεί τον εαυτό της καθώς τα φετινά αποτελέσματα ουδεμία παραπομπή στα περυσινά της πραγματοποιούν. Αν καταφέρει να βρει ρυθμό και να χτίσει αυτοπεποίθηση ξεπερνώντας τους πρώτους γύρους τότε τη διαδρομή προς τον τελικό την έχει «πρόχειρη»…

Η νικήτρια του Ρολάν Γκαρός Γέλενα Οσταπένκο που έγινε η νεότερη αθλήτρια που πανηγύρισε τουρνουά Γκραν Σλαμ μετά τη Σβετλάνα Κουζνέτσοβα το 2004, έχει να διαχειριστεί στα courts του SW19, το θρίαμβο της στο χώμα. Ούσα μόλις 20 χρόνων, προκύπτει εύλογα ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν και πώς θα το διαχειριστεί…

Η Καρολίνα Πλίσκοβα σκαρφαλώνει διαρκώς ψηλότερα τους τελευταίους δώδεκα μήνες, φτάνοντας στο νούμερο 3 της κατάταξης. Ωστόσο η 25χρονη Τσέχα, φιναλίστ στο US Open το 2016 αναζητά πια ένα major για να διακοσμήσει την καριέρα της. Στο χορτάρι του Wimbledon δυσκολεύεται ιδιαίτερα και έχει περιοριστεί μέχρι το 2ο γύρο. Αν όμως παρουσιάσει το ισχυρό σερβίς και τα εκρηκτικά groundstrokes  που διαθέτει, σε συνδυασμό με την ψύχραιμη στάση της στα court, τότε μπορεί να ατενίζει ακόμη και τον τελικό!

Υπάρχουν κάποιες «σεσημασμένες»
Η Σιμόνα Χάλεπ μπορεί να έχασε την ευκαιρία στο Παρίσι να κατακτήσει το παρθενικό της Γκραν Σλαμ, όμως συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των κοριτσιών που ταξιδεύουν στο All England Club κρατώντας μεγάλο καλάθι προσδοκιών. Πόσο μακριά μπορεί να το κουβαλήσει απομένει να φανεί. Ο ημιτελικός  στον οποίο βρέθηκε και το 2014 μάλλον δε δείχνει να είναι μακριά για τη γοργοπόδαρη Ρουμάνα. 

Η Ανιέσκα Ραντβάνσκα, φιναλίστ στα courts του SW19 δεν είναι από εκείνες που μπορεί να ξεχάσει κανείς στην αρχή κάθε Grand Slam. Η Πολωνή μέχρι τώρα στη σεζόν δεν έχει βρει τον καλό της εαυτό, ωστόσο και το παρελθόν έχει και την εμπειρία για να το κάνει στο γρασίδι του Wimbledon. Παρότι η συγκεκριμένη επιφάνεια ευνοεί τις επιθετικές παίκτριες – τέτοια δεν είναι – η Ραντβάνσκα έχει αποδείξει ότι το πλούσιο ρεπερτόριο της τη βοηθά να τα φέρει βόλτα. Αν μπορέσει να το ενεργοποιήσει και φέτος σε επίπεδο ανάλογο των δυνατοτήτων της τότε (τουλάχιστον) η οκτάδα την περιμένει με «ανοικτές αγκάλες». 

Υπάρχει και η Πέτρα 

Πάνω στο γρασίδι η Πέτρα ξεχωρίζει. 187 ημέρες μετά την επίθεση από ληστή με μαχαίρι που την οδήγησε στο χειρουργικό κρεβάτι, η Πέτρα Κβίτοβα σήκωσε το τρόπαιο στο χορτάρι του Μπέρμιγχαμ. 

Η νικήτρια του Wimbledon το 2011 Πέτρα Κβίτοβα επέστρεψε στη δράση στο Roland Garros, αφήνοντας πίσω τη δύσκολη περιπέτεια της και με την είσοδο της σεζόν στην αγαπημένη της επιφάνεια, επιβεβαίωσε ότι στο γρασίδι παραμένει «φονικό όπλο». 

Ποια μπορεί να της κλείσει το δρόμο προς τον τελικό και το τρόπαιο;  

Υπάρχουν και τα αουτσάιντερ

Οι δυνατότητες της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στο γρασίδι ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί πλήρως. Η ποιότητα όμως που της έχει ήδη δώσει το τρόπαιο στο Roland Garros το 2016 και την έχει οδηγήσει στον τελικό του Wimbledon το 2015 τη βάζει και φέτος στο κάδρο. 

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, αν όχι η πιο ενδιαφέρουσα, του φετινού Wimbledon είναι αυτή της φιναλίστ το 2015 Βικτόρια Αζαρένκα. Η νικήτρια του Αυστραλιανού Όπεν το 2013 επιστρέφει στα βρετανικά courts μετά τη γέννηση του γιου της, ελπίζοντας ότι μπορεί να κερδίσει το χειροκρότημα όχι μόνο για την επιθυμία της να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο αλλά και για τις αγωνιστικές επιδόσεις. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.