Ευρωπαϊκή …γκαντεμιά!

O Nίκος Τζουάννης σχολιάζει στο προσωπικό του blog την χθεσινή ισοπαλία του Παναθηναϊκού με την Σταντάρ στη Λιέγη.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τόσο κοντά σε μια πολύτιμη νίκη στη Λιέγη, όμως κάτι η ευρωπαϊκή…γκαντεμιά που δεν λέει να αφήσει τους Πράσινους σε ησυχία, κάτι η – τουλάχιστον – αμφιλεγόμενη απόφαση του Πολωνού ρέφερι Στεφάνσκι και του βοηθού γραμμής, κάτι η νέα μέτρια εμφάνιση του Στιλ και η λανθασμένη εκτίμηση του Άγγλου τερματοφύλακα στο δεύτερο γκολ των Βέλγων και το Τριφύλλι έχασε μέσα από τα …χέρια του τρεις σημαντικούς βαθμούς. 

Η εικόνα της ομάδας του Στραματσόνι θύμισε κάτι από το  – όχι και τόσο μακρινό – παρελθόν και ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε ως Panathinaikos στο “Μορίς Ντουφράν”. Με πάθος, σωστό πλάνο, τακτική προσήλωση και έναν …σούπερ Ιμπάρμπο, οι Πράσινοι ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, διαχειρίστηκαν καλά το παιχνίδι και έχασαν τη νίκη στις λεπτομέρειες. Και όλα αυτά δίχως τον υπερπολύτιμο Μάρκους Μπεργκ   και με τους Σάμπα και Ζέκα να αποχωρούν με προβλήματα τραυματισμού από το παιχνίδι. 

Στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα του Τριφυλλιού ήταν υποδειγματική και οι Πράσινοι έκαναν ένα αψεγάδιαστο 45λεπτο, βλέποντας στις καθυστερήσεις τη Σταντάρ να μπαίνει από το …πουθενά στο παιχνίδι. 

Οι Βέλγοι πήραν τα …πάνω τους και το πίστεψαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε κάποια μέτρα στο γήπεδο και προσπάθησε περισσότερο να μην “γκρεμίσει” τον …πύργο νίκης που είχε “χτίσει” από το πρώτο μέρος. 

Σταδιακά βγήκε η κούραση από τη μεγάλη προσπάθεια και παρά το γεγονός ότι οι Πράσινοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τους Βέλγους, ήρθε η στιγμή του “κρύου” γκολ της ισοφάρισης των γηπεδούχων, όπου φάνηκε – για άλλη μια φορά – ότι υπάρχει …θέμα στη θέση του τερματοφύλακα. 

Το κοουτσάρισμα του  – αποβληθέντα στο δεύτερο μέρος – Στραματσόνι ήταν αυτή τη φορά εξαιρετικό και ο Ιταλός τεχνικός διάβασε σωστά το παιχνίδι και τον αντίπαλο. 

Ο εντυπωσιακός Ιμπάρμπο των δύο γκολ ήταν μόνιμος …”πονοκέφαλος” για την άμυνα της Σταντάρ, οι “μαχητικοί” Λέτο, Βιγιαφάνιες, Μολέντο, ο έμπειρος Λεντέσμα και ο δυναμικός Σάμπα ( στο διάστημα που αγωνίστηκε) ξεχώρισαν με την απόδοση τους, o – ταλαιπωμένος από γαστρεντερίτιδα και εμπύρετος – Κουτρουμπής προσπάθησε, ενώ ο Παναθηναϊκός πήρε λίγα πράγματα από τα μπακ του (ιδιαίτερα από τον Χουλτ). 

Ο αρχηγός Ζέκα έπαιζε με σπασμένο δόντι, πάλεψε να βγάλει το παιχνίδι ακόμα και με …τράβηγμα στο πόδι, όμως ο Πορτογάλος δεν άντεξε και από τη στιγμή που βγήκε από το γήπεδο δημιουργήθηκε κενό στον άξονα. Ο Στιλ ήταν νευρικός, δεν είχε καλή επικοινωνία με τους συμπαίκτες του και έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης στο δεύτερο τέρμα των Βέλγων, ενώ οι Πράσινοι δεν πήραν τη βοήθεια που έπρεπε από τις αλλαγές τους ( Ιβανόφ, Λουντ, Εμποκού). 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.