Το σώμα στο Βέλγιο, η σκέψη στο Λονδίνο

O Nίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τα κατορθώματα της Μαρίας Σάκκαρη στο Γουίμπλεντον.

Έξι ετών παιδί ήμουν όταν πρωτόπιασα ρακέτα. Στα επόμενα χρόνια άρχισα να καταλαβαίνω τις τεράστιες δυσκολίες και τις θυσίες που απαιτούνται για να ακολουθήσει κάποιος τον επίπονο δρόμο του επαγγελματικού τένις. Στα μισά της διαδρομής της εφηβείας μου, στο κρίσιμο σταυροδρόμι των αποφάσεων της ζωής, διάλεξα το δρόμο του σχολείου που στο βάθος οδηγούσε στα δημοσιογραφικά μονοπάτια.
Όμως, οι δεσμοί με τον κόσμο του τένις δεν κόπηκαν ποτέ. Χρόνο με το χρόνο, αυξανόταν με γεωμετρική πρόοδο ο θαυμασμός μου για όλα τα «παιδιά» που έμεναν στα κορτ για να τολμήσουν την επαγγελματική καριέρα. Η Λένα Δανιηλίδου η οποία επί σειρά ετών παρέμεινε ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη φθάνοντας έως και την 14η θέση, αξίζει μία θέση ανάμεσα στις κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες όλων των εποχών. Ο θαυμασμός είναι απεριόριστος για τα σπουδαία επιτεύγματά της.
Τώρα, το ελληνικό γυναικείο τένις έχει περάσει στην εποχή της Μαρίας Σάκκαρη. Μία κοπέλα η οποία προέρχεται από τενιστική οικογένεια, αφού εκτός από τη μητέρα της, την Αγγελική Κανελλοπούλου και ο παππούς της, ο Δημήτρης Κανελλόπουλος έχει αφήσει το στίγμα του στα κορτ. Η καλύτερη πορεία της Αγγελικής Κανελλοπούλου στα γκραν σλαμ, ήταν η παρουσία της στον 3ο γύρο του Ρολάν Γκαρός του 1985. Τότε ηττήθηκε από την φημισμένη Αμερικανίδα, Κρις Έβερτ, η οποία στη συνέχεια πανηγύρισε την κατάκτηση του παρισινού γκραν σλαμ.
Εν έτει 2017 η Μαρία Σάκκαρη που θα κλείσει τα 22 της χρόνια στις 25 του μηνός, μετράει ήδη δύο παρουσίες στον 3ο γύρο γκραν σλαμ. Η αρχή έγινε στις αρχές του έτους στο Αυστραλιανό Όπεν. Και τώρα στο Γουίμπλεντον είναι στη φάση των «32». Ο τρόπος με τον οποίο νίκησε στον 2ο γύρο, πετυχαίνοντας μία επική ανατροπή (από 0-1 σετ, 1-4 γκέιμ, 15-40) επί μίας τενίστριας του top-50, αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως τα καλύτερα είναι μπροστά της.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης 5 Ιουλίου και αφού είχε ολοκληρώσει το κοπιαστικό πρόγραμμά της (αγώνας και αποθεραπείες) επικοινώνησε μαζί μας για να μοιραστεί με τους συνδρομητές των καναλιών novasports και τους αναγνώστες της nova τις σκέψεις από την σπουδαία επιτυχία της. Ευγενέστατη, προσγειωμένη, σεμνή αλλά γεμάτη αυτοπεποίθηση, δεν ξέχασε να αφιερώσει τη νίκη της στην οικογένειά της.
Θα κάνω μία πρόβλεψη: η Σάκκαρη μπορεί να εξελιχθεί ως το καλύτερο πρότυπο για την ελληνική νεολαία, σε μία περίοδο κατά την οποία η έννοια του πρότυπου έχει παραποιηθεί. Από το Γκένκ όπου «μετακομίζουμε» για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του Ολυμπιακού, θα μαθαίνουμε τα νέα της από το Λονδίνο. Διότι μπορεί το σώμα μας να βρίσκεται στο Βέλγιο, αλλά το μυαλό μας θα είναι κοντά στη Μαρία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.