Τρόπαιο είναι και το Κύπελλο…

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει για το ντεμπούτο του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Ελλάδας, στο blog του στο novasports.gr.

Η υπόθεση – πρωτάθλημα έχει δυσκολέψει με το …καλημέρα για τον Παναθηναϊκό, οι Πράσινοι θα κάνουν την προσπάθεια τους για να ανατρέψουν τα δεδομένα στη Σούπερλιγκ, όμως το Κύπελλο είναι ένας από τους στόχους της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι και θα ήταν μεγάλο λάθος αν περάσει αυτός ο θεσμός σε …δεύτερη μοίρα. 

Δεν …περισσεύουν οι τίτλοι τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό και οι Πράσινοι οφείλουν να επικεντρωθούν και στο Κύπελλο Ελλάδας και να διεκδικήσουν με θέληση και αποφασιστικότητα αυτό το τρόπαιο. 

Το Τριφύλλι κάνει …ποδαρικό στο «σπίτι» του και το εμπόδιο του Ηρακλή των …χιλίων προβλημάτων δεν φαντάζει μεγάλο, όμως ο Παναθηναϊκός στην προκειμένη περίπτωση πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό και μετά τον αντίπαλο του… 

Οι πέντε χαμένοι βαθμοί στα τελευταία δύο παιχνίδια πρωταθλήματος και το σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει …πρόβλημα. Είτε αυτό εστιάζεται στη διαχείριση των αγώνων, είτε στο δεδομένο πρόβλημα φυσικής κατάστασης, είτε στη νοοτροπία παικτών και προπονητή. 

Το θέμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πριν από τα Χριστούγεννα να τεθεί εκτός των βασικών του στόχων και ο Στραματσόνι πρέπει να προλάβει καταστάσεις, προτού να είναι αργά… 

Ασφαλώς και ο Ιταλός τεχνικός δεν γινόταν να μπει στο γήπεδο της Βέροιας και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σε μια από τις πολλές κλασικές ευκαιρίες της ομάδας του και δεν μπορεί να ευθύνεται ο προπονητής για την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και την επιπολαιότητα που δείχνουν κάποιοι παίκτες στην τελική προσπάθεια. 

Στο ποδόσφαιρο υπάρχει η ατυχία, υπάρχει όμως και η ικανότητα και οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού έχουν κάνει πολλά λάθη. Όμως ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την επαναλαμβανόμενη …καθίζηση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο σχεδόν όλων των αγώνων που έχει δώσει μέχρι τώρα, αλλά και για τον τρόπο που έχει διαχειριστεί αρκετά παιχνίδια. 

Αυτός είναι ο τεχνικός «ηγέτης», αυτός παίρνει τις αποφάσεις και αυτός κάνει τις επιλογές. Ο Στραματσόνι λοιπόν καλείται να βρει λύσεις, να βγάλει εκτός ενδεκάδας όλους όσοι έχουν «λανθασμένη νοοτροπία» (το ακούμε συχνά τελευταία) και να επαναφέρει την ομάδα του στον σωστό δρόμο, με αφετηρία το παιχνίδι της Πέμπτης κόντρα στον «Γηραιό».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.