Κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την κρισιμότητα που έχει για τον Παναθηναϊκό το ντέρμπι των «αιωνίων» στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε λόγο για “σύγκρουση κόσμων” στη συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια Novasports ενόψει του Κυριακάτικου ντέρμπι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι …χωρίζουν πολλά τους δύο “αιώνιους” του ελληνικού ποδοσφαίρου και τα ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού είναι – παραδοσιακά – κάτι παραπάνω από …απλά παιχνίδια. 

Τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε – και αντιμετωπίζει – ο Παναθηναϊκός προκαλούν … “πονοκέφαλο” στον Αντρέα Στραματσόνι, ενώ οι Πράσινοι καλούνται να διαχειριστούν και την πίεση που υπάρχει μετά τα τελευταία αποτελέσματα.

Δεν είναι και μικρό πράγμα να πηγαίνει ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο, με τον “κανονιέρη” του εκτός …”μάχης”. Φανταστείτε τη Μπαρτσελόνα δίχως τον Μέσι και τη Ρεάλ χωρίς τον Κριστιάνο. Κάτι αντίστοιχο είναι για τον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ. Τόσο σημαντικός! 

Ο διεθνής φορ των Πράσινων είναι το Α και το Ω για την επίθεση του Τριφυλλιού και είναι μεγάλη η επιρροή που έχει στο παιχνίδι της ομάδας του. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, καθώς είναι δεδομένη η κόπωση που κουβαλά ο Λέτο μετά το τελευταίο σερί αγώνων. Αν προσθέσουμε σε αυτά το γεγονός ότι οι Λεντέσμα και Χουλτ δεν είναι ούτε στο… 70% ετοιμότητας και πηγαίνουν στο ντέρμπι με μια “γεμάτη” προπόνηση, αντιλαμβάνεται κανείς τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στο “στρατόπεδο” του Παναθηναϊκού.

Ο Στραματσόνι ψάχνει τις κατάλληλες λύσεις και  …εκπλήξεις για το ντέρμπι, καταστρώνει τα πλάνα του για το σπουδαίο παιχνίδι του “Γ. Καραϊσκάκης” και περιμένει να δει από τους παίκτες του πάθος, θέληση και αποφασιστικότητα. 

Σε λίγες ώρες οι Πράσινοι θα δώσουν το παιχνίδι της σεζόν και πρέπει να κάνουν “κατάθεση ψυχής” στο γήπεδο για να πετύχουν το στόχο τους. Νομίζω πως τόσο οι παίκτες, όσο και το τεχνικό επιτελείο έχουν αντιληφθεί τη σημασία που έχει το συγκεκριμένο ματς για το σύλλογο και τον κόσμο και γνωρίζουν πως έχουν μπροστά τους μια σπουδαία ευκαιρία για να δώσουν χαρά στους οπαδούς του Τριφυλλιού, αλλά και για να μπουν …δυνατά στο παιχνίδι – πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.