Έπεσε σαν …χάρτινος πύργος

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για την ήττα 3-0 του Παναθηναϊκού στο «Γ. Καραϊσκάκης» και την εικόνα, που παρουσίασε η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ότι “έχτιζαν” οι Πράσινοι το προηγούμενο διάστημα, διαλύθηκε σαν χάρτινος πύργος μέσα σε ενενήντα λεπτά. Ο Στραματσόνι παρέταξε στο “Γ. Καραϊσκάκης” μια ομάδα …ανέτοιμη γι’ αυτό το ντέρμπι, ενώ και ο ίδιος τα έκανε …σαλάτα με τις επιλογές του και την τακτική που ακολούθησε σε ένα παιχνίδι υψηλών απαιτήσεων. 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο στο …δεύτερο ημίχρονο και οι Πράσινοι … ξύπνησαν από το λήθαργο, αφού πρώτα είχαν δεχθεί τρία γκολ. Μια ομάδα χωρίς “νεύρο”, τρεξίματα και πάθος. Παίκτες που έμοιαζαν κουρασμένοι και “μπερδεμένοι” στο τακτικό κομμάτι και λάθη. Πολλά λάθη. Αυτή ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού για σαρανταπέντε λεπτά. Σαν κάποιος να είχε μεταμορφώσει αυτή την ομάδα από …κύκνο σε ασχημόπαπο. 

Στο παιχνίδι είναι και τα ρίσκα, όμως έχω την εντύπωση πως ο Στραματσόνι το …παράκανε στο ντέρμπι. Επέλεξε ένα σύστημα που εδώ και μήνες ήταν …στο ντουλάπι (4-3-3), μια ομάδα “γεμάτη” επιθετικογενείς παίκτες, δεν του “βγήκε” το …όνειρο με τον Γουακάσο αριστερό full back, ενώ οι Πράσινοι “πληγώθηκαν” σε στημένες φάσεις. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα ένα από τα κενά που υπάρχει στη δουλειά του Στραματσόνι. 

Ο Ιταλός προπονητής δικαιολόγησε την επιλογή Γουακάσο αντί του Χουλτ για το αριστερό άκρο της άμυνας, όμως τόσο ο Σουηδός, όσο και ο Γκανέζος …εξέθεσαν τον προπονητή τους με την εμφάνιση που έκαναν στο δεύτερο ημίχρονο στις …θέσεις τους, ενώ ο αρνητικός Εμποκού προφανώς …επιβραβεύτηκε για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο ματς με τη Σταντάρ, παίρνοντας φανέλα βασικού στο ντέρμπι.

Νομίζω ότι είναι άδικο να πέσει όλο το βάρος για την ήττα από τους “ερυθρόλευκους” στον Αντρέα Στραματσόνι, γιατί οι παίκτες δεν γίνεται να μείνουν έξω από το …χορό. Σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο η προσωπικότητα, αλλά και η “καρδιά” που έχει ένας ποδοσφαιριστής και στο ντέρμπι “αιωνίων” οι Πράσινοι δεν είχαν ούτε …παλμό για ένα ημίχρονο. 

Μοναδικοί …διασωθέντες από το “ναυάγιο” οι Γουακάσο (του δεύτερου μέρους), Βιγιαφάνιες και Χουλτ, ενώ οι υπόλοιποι …χάθηκαν στο παιχνίδι.  

Ο Στραματσόνι ανέλαβε την ευθύνη για την κάκιστη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι και το άσχημο αποτέλεσμα, όμως την ίδια στιγμή έκανε λόγο για μια προσπάθεια που “δεν είναι για να ακυρωθεί”. Νομίζω πως ο ίδιος και οι παίκτες του την  …ακύρωσαν με τις τελευταίες τους εμφανίσεις και ιδιαίτερα μετά την απογοητευτική τους εικόνα στο ντέρμπι του  “Γ. Καραϊσκάκης”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.