“Ασχημη” μεν, υπερπολύτιμη δε νίκη

Την περασμένη Κυριακή ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες μέσα στο νέο και συνάμα πανέμορφο «σπίτι» της ΑΕΛ.

Η εικόνα δε… σαγήνευσε αλλά το αποτέλεσμα ήταν ικανό για να επουλώσει προσωρινά τις πληγές που είχε ανοίξει η σειρά των τριών ανεπιτυχών αγώνων που προηγήθηκαν δίνοντας την υπερπολύτιμη όσο κι απαραίτητη ηρεμία για να προετοιμαστεί η ομάδα για τον Σαββατιάτικο αγώνα κόντρα στον Ηρακλή αρχικά, έχοντας παράλληλα σε δεύτερο πλάνο την κρισιμότατη αναμέτρηση της επόμενης Τετάρτης με την Ντιναμό στο Ζάγκρεμπ, η οποία θα κρίνει και το μέλλον του «Δικεφάλου» στην Ευρώπη για φέτος.

Τα συμπεράσματα είναι πολλά και χρήσιμα. Παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο, κατάφεραν έστω και μεμονωμένα να δώσουν λύσεις. Ξεκινώντας από την παρουσία του Ζουέλα στις τελευταίες αγωνιστικές και φτάνοντας μέχρι και την πλέον πρόσφατη με τον Χαλκιά (σ.σ. παρά το λάθος του για το οποίο εκείνη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ο Μάκης Χάβος έκανε έντονες παρατηρήσεις στους αμυντικούς του κρίνοντας πως οι θέσεις τους και η αντίδρασή του δεν έδωσαν εναλλακτικές λύσεις στον συμπαίκτη τους) και το εμφανές «τρακάρισμά» του από την αγωνιστική απραξία που είχε περιέλθει εξαιτίας του τραυματισμού του στον αγώνα με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ. Επιβεβαιώθηκε πως ο ΠΑΟΚ έχει την πολυτέλεια να διαθέτει δυο πάρα πολύ καλούς τερματοφύλακες δίνοντας την ευχέρεια στον προπονητή τους να επιλέγει κάθε φορά αυτόν που θεωρεί εκείνος ιδανικό.

Νέα πρόσωπα -σχετικά- ήταν κι ο Κριστιάνο (σ.σ. έβγαλε την ασίστ στο δεύτερο γκολ) και φυσικά η μεγάλη αποκάλυψη -για μια ακόμη φορά- τον Στέφανο Αθανασιάδη. Αποδείχτηκε περίτρανα πως ενδεχομένως η ομάδα μπορεί να πάρει λύσεις κι από πρόσωπα που δεν έχουν φανεί ως τώρα, με διπλό όφελος και την ξεκούραση ποδοσφαιριστών που φορτώνονται χρόνο συμμετοχής σε δυσανάλογο παρονομαστή με τις ρεαλιστικές τους δυνατότητες κάνοντας κακό και στους ίδιους. Η ψυχολογική τόνωση, η ένεση αυτοπεποίθησης ήταν πολύ σημαντική αλλά κανείς δεν πρέπει να μένει εκεί. Χρειάζεται ανάλογη και πολύ καλύτερη συνέχεια.

Οι διαδοχικοί τραυματισμοί είναι μια δυσάρεστη πραγματικότητα, όμως οι επιστροφές των Σνάουτσνερ, Σαβίνι, Λίνο (σ.σ. ο τελευταίος υπολογίζεται περισσότερο για την ερχόμενη Τετάρτη) και η διαρκής βελτίωση του Μαλεζά χαρίζουν την ελπίδα πως πολύ σύντομα η άμυνα θα είναι και πάλι «γεμάτη». Βλέποντας την πορεία αποθεραπείας αυτών αλλά και όποιων άλλων απασχολούν το ιατρικό δελτίο, συνδυάζοντας και τον έλεγχο της απόδοσης κάθε ποδοσφαιριστή του ρόστερ για να μπορέσουν οι καθ’ ύλη αρμόδιοι να πάρουν τις αποφάσεις τους για το πώς θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, είτε για όσους από τους υπάρχοντες στην ομάδα έχουν μέλλον σ’ αυτήν είτε για όσους δεν έχουν αλλά και για όσους ενδεχομένως την απασχολούν, εντός κι εκτός συνόρων.

Το θέμα του προπονητή δεν έχει λησμονηθεί, ούτε υποβαθμίζεται. Είναι δεδομένο πως φαίνεται στάσιμο τον τελευταίο καιρό με τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» να δεσμεύονται για οριστική και ξεκάθαρη σχετική τοποθέτηση λίαν συντόμως.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.