Το… “μαξιλαράκι”


Υπήρχε μια εποχή, όχι και τόσο μακρινή από τη σημερινή που τα τηλεπαιχνίδια υπόσχονταν αφειδώς χρήματα στους συμμετέχοντες. Σ’ αυτήν τη διαδικασία, όταν ο διαγωνιζόμενος ξεπερνούσε τα πρώτα στάδια έφτανε σε κάποια ποσά, τα οποία ανεξαρτήτως συνέχειας δεν τα έχανε ποτέ. Τα λεγόμενα … «μαξιλαράκια». Με την ιστορική νίκη στο Ζάγκρεμπ επί της Ντίναμο και την πρόκριση στους «32» του Europa League ο ΠΑΟΚ έφτασε το δεύτερο – αντίστοιχο – δικό του. Το πρώτο ήταν η είσοδος στους ομίλους, ενδεχόμενο που είχε τεθεί ως βασικός στόχος στην τρέχουσα σεζόν. Τα κέρδη είναι πολλαπλά. Ο «Δικέφαλος» επιβεβαίωσε την πεποίθηση που τον θέλει ν’ ανταποκρίνεται μ’ επιτυχία στα δύσκολα, εξασφαλίζοντας την παρουσία του σ’ ευρωπαϊκή διοργάνωση μήνα Φεβρουάριο (17 και 24 οι δυο αγώνες) για πρώτη φορά στα τελευταία σαράντα χρόνια! Ο επόμενος αντίπαλος ίσως λίγο να ενδιαφέρει αλλά καλύτερα να περιμένουμε ως αύριο για να πούμε περισσότερα γύρω από το θέμα.

«Εξασφαλίσαμε ηρεμία», ήταν η φράση που ακούστηκε περισσότερο στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών και γι’ αυτήν αλλά και τη σπουδαία σημασία της αναφερθήκαμε στις πρώτες μέρες της επικοινωνίας μας από αυτήν τη θέση. Ψυχολογία, πρεστίζ, οικονομική ενίσχυση, επιπλέον κίνητρο για το αγωνιστικό τμήμα και φυσικά υπερπολύτιμοι βαθμοί για την ομάδα και τη χώρα, ικανοί να τον φέρουν σε γκρουπ ισχυρών την προσεχή σεζόν, εφόσον διαγωνιστεί στην ίδια διοργάνωση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Μάκη Χάβο, τους συνεργάτες του, τους ποδοσφαιριστές αλλά και σ’ αυτούς οι οποίοι ευθύνονται για την παρουσία όλων αυτών στο ίδιο σύνολο. Κανείς δεν ενθουσιάστηκε με την εικόνα της ομάδας, ούτε καν οι ίδιοι. «Δεν παίξαμε καλά, παίξαμε έξυπνα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, σκόρερ του νικητήριου τέρματος και πιο … διάνα δύσκολα θα μπορούσε να πέσει.

Παρά τις σημαντικές απουσίες (Μαλεζάς, Ζουέλα, Ιβιτς, Μουσλίμοβιτς και Λίνο που επειδή δεν ήταν απόλυτα έτοιμος και σε συνάρτηση με τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του «Μάξιμιρ» δε χρησιμοποιήθηκε) σ’ ένα ακόμη ποδοσφαιρικό ραντεβού η ομάδα έδειξε αγωνιστικό προσανατολισμό, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα και σε συνδυασμό με τον απαραίτητο παράγοντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις που δεν είναι άλλος από την τύχη, πέτυχε το στόχο της. Πήρε το «διπλό» κι αν άπαντες ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στην Μπριζ θα είχαν τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου, αφήνοντας στη δεύτερη τη Βιγιαρεάλ. Κι η έννοια «σύνολο» διαπιστώνεται σε κάθε έκφανση της ομάδας. Όσοι είχαν την τύχη να δουν τους παίκτες να πανηγυρίζουν από κοινού με όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στο γήπεδο, στο λεωφορείο, στο αεροπλάνο θα καταλάβαιναν επακριβώς το τί εννοούμε. Αυτή η … μαγιά είναι που έχει σμιλεύσει ένα ισχυρότατο σύνολο ικανό να επιτυγχάνει αλλά και ν’ αποτυγχάνει αυτά τα τρία χρόνια.

Για κάθε εμφανές σε όλους βήμα οι έχοντες τις τύχες της ομάδας προσπαθούν ν’ απαντήσουν σε τριπλάσια ποσότητα σ’ επίπεδο που μπορεί να είναι … αφανές αλλά πολύ πιο ουσιαστικό καθώς ορίζει εν πολλοίς το μέλλον του συλλόγου. Σ’ ένα από αυτά, όπως καταδεικνύουν όλες οι πληροφορίες οριστική εξέλιξη αναμένεται να σημειωθεί την προσεχή Δευτέρα. Ο επενδυτικός όμιλος, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον εδώ και καιρό, έχει ολοκληρώσει πριν από μέρες τις επαφές με τον ΠΑΟΚ και την πρώτη μέρα της προσεχούς εβδομάδας είτε θα υλοποιήσει τις προθέσεις του μετέχοντας ουσιαστικά στην Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου που βρίσκεται σ’ εξέλιξη είτε θα περάσει στην ιστορία ως μια ακόμη χαμένη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Σε κάθε περίπτωση οι διοικούντες την ΠΑΕ έχουν δεσμευτεί να παρουσιάσουν όλα τα σχετικά έγγραφα που αντάλλαξαν με την ενδιαφερόμενη πλευρά για να τεκμηριώσουν με τον πλέον πειστικό τρόπο όλα όσα φημολογούνται εδώ και καιρό.

Καταλήγοντας, ας ρίξουν μια ματιά όλοι οι ενδιαφερόμενοι μια ματιά στους αρνητικούς πρωταγωνιστές αυτών που παραμονή του αγώνα με την Ντίναμο έλαβαν χώρα στο Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες, πιστοί ως τώρα στις διαβεβαιώσεις τους μετά τη δολοφονική επίθεση στο λεωφορείο της ελληνικής αποστολής, προχώρησαν σε συλλήψεις έχοντας ως τεκμήριο οπτικοακουστικό υλικό από τους επιβαίνοντες. Το κατηγορητήριο αναμένεται βαρύ και σε μια κίνηση παραδειγματικής τιμωρίας προς αποφυγή επανάληψης ανάλογων περιστατικών. Όλοι όσοι βρεθήκαμε δεχτήκαμε δεκάδες συγνώμης από απλούς Κροάτες, στα πρόσωπα των ανθρώπων που κινδύνευσαν, υποστηρίζοντας με θέρμη πως ήταν μια ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ενέργεια που δεν τους εκφράζει ως λαό αλλά αντίθετα τους ντροπιάζει στον μέγιστο βαθμό.

Πολλώ δε περισσότερο, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ παρείχε στη δική τους αποστολή υποδειγματική φιλοξενία. Ωστόσο, άνθρωποι – τίτλος ευγενείας για τέτοιες περιπτώσεις – σαν κι αυτούς που επιτέθηκαν υπάρχουν σε κάθε κοινωνία. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο ρόλος των Αρχών να τους εντοπίσουν, να τους απομονώσουν και να τους εξαφανίσουν. Ρόλο έχουμε όλοι μας. Γιατί πολλές φορές το … καμπανάκι χτυπάει δίπλα μας, ωστόσο ανεξαρτήτως ηλικίας θα πρέπει κάποια στιγμή να μάθουμε να βάζουμε τους εαυτούς μας και στη θέση των άλλων. Να είστε ΒΕΒΑΙΟΙ πως οι ζωές όλων μας θα είναι σημαντικά καλύτερες.  
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.