Όχι δάκρυα για τον ευρωπαίο Αρη

«Δεν υπάρχει χρόνος για δάκρυα! Έχουμε μπροστά μας πολλές και σημαντικές υποχρεώσεις και πρέπει να ξαναβγάλουμε την ομάδα στην Ευρώπη».

Τάδε έφη, Ντάρσι Νέτο, δευτερόλεπτα μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο «City of Manchester» και αναμφίβολα συμπυκνώνει το σκεπτικό με το οποίο θα πρέπει να κινηθούν οι κίτρινοι μετά το τέλος της φετινής ονειρικής πορείας στο Europa League.

Όχι δάκρυα όμως και για έναν επιπλέον λόγο. Από τον περασμένο Ιούλιο αυτή η ομάδα προσέφερε στον κόσμο της τόσα χαμόγελα που δεν υπάρχει χώρος για την παραμικρή δόση στενοχώριας. Πόσο μάλλον όταν ο τερματικός σταθμός αυτής της πορείας έγραφε «City of Manchester». Ένα γήπεδο δισεκατομμυρίων που στεγάζει μια ομάδα δισεκατομμυρίων! Κι όμως ακόμη και σ΄ αυτό το μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ο Αρης όρθωσε ανάστημα (κυρίως στο πρώτο παιχνίδι), αποδεικνύοντας πως μόνο τα εκατομμύρια δεν κάνουν τις ομάδες. Χρειάζεται ψυχή και ζεστή καρδιά, δύο συστατικά που οι κίτρινοι τα είχαν από το πρώτο ραντεβού στο μακρινό Μπιάλιστοκ της Πολωνίας.

Από τότε ο φετινός ευρωπαίος ʼρης επί συνόλου 12 αγώνων, μέτρησε 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες. Απολογισμός αναμφίβολα θετικότατος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις ομάδες που είχε να αντιμετωπίσει στον όμιλο, αλλά και στη φάση των «32». Ατλέτικο Μαδρίτης, Λεβερκούζεν και Μάντσεστερ Σίτι δεν κοντράρει οποιαδήποτε ομάδα και τουλάχιστον στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και οι τρεις είχαν απώλειες. Ειδικά οι Ισπανοί εντός και εκτός δεν σταύρωσαν πόντο.

Τώρα που γίνεται το ταμείο της διοργάνωσης καλό είναι αυτά τα γεγονότα, αυτές τις συλλεκτικές εμφανίσεις  να τις ξαναθυμόμαστε, διότι μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσουμε καλύτερα το μέγεθος και τη σημασία του φετινού yellow trip, όπως πολύ επιτυχώς το ονόμασαν οι οπαδοί του ʼρη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρέπει να μείνει στη μέση αυτή η προσπάθεια. Διότι εάν του χρόνου ο ʼρης δεν δηλώσει παρών στα ευρωπαϊκά κύπελλα, η προσπάθεια θα είναι ημιτελής. Και θα είναι πραγματικά κρίμα γι αυτή την ομάδα που τόσο επάξια εκπροσώπησε την Ελλάδα τη φετινή χρονιά να μπορέσει να υπερασπιστεί τα… κατορθώματά της και τη νέα σεζόν.

Στόχος αδιαπραγμάτευτος, λοιπόν, το 7 στα 7 μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ο ευρωπαίος ʼρης απέδειξε ότι μπορεί να πετύχει. Όπως ακριβώς ΠΕΤΥΧΕ ΑΠΟΛΥΤΑ φημισμένα γήπεδα που αγωνίστηκε…

Υ.Γ: Το άπλωμα του χεριού του Ραούλ Μπομπαντίγια στην παλάμη του Γιάννη Μιχαλήτσου κατά τη στιγμή της αλλαγής του στο «City of Manchester» ήταν όλα τα λεφτά. Απέδειξε πως κατάλαβε το λάθος του στο Περιστέρι και αυτό είναι πολύ σημαντικό.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.