3Χ6=18=Ευρώπη!

Η παραπάνω μαθηματική πράξη μπορεί να φαίνεται εξαιρετικά απλή, ακόμη και για μαθητές της πρώτης δημοτικού, όμως όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο και ειδικά για τον Αρη του ελληνικού πρωταθλήματος, φαντάζει ιδιαιτέρως περίπλοκη! Λέει πάντως όλη την αλήθεια…

Για να καταφέρει ο Αρης να ξαναταξιδέψει στην Ευρώπη και πιθανώς να ζήσει ανάλογες στιγμές με αυτές που μόλις πριν από μερικές ημέρες απολάμβανε, θα πρέπει να πει σωστά την προπαίδεια. Τρεις οι βαθμοί της νίκης σε κάθε παιχνίδι επί έξι αγώνες που υπολείπονται ως τέλος της σεζόν μας δίνουν τον μαγικό αριθμό του 18 ο οποίος ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων των άλλων συνδιεκδικητών των play offs, οδηγούν στην Ευρώπη. Πόσο εύκολα όμως μπορεί να γίνει πράξη αυτή η σκέψη;

Αν δει κανείς το πρόγραμμα που έχει μπροστά του ο Αρης μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, θα διαπιστώσει πως οι έξι νίκες δεν αποτελούν ουτοπία. Υποδέχεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Ηρακλή, τον Πανσερραϊκό και τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ ταξιδεύει σε Κέρκυρα, Τρίπολη και Ξάνθη. Πρόγραμμα βατό και ιδιαιτέρως ελκυστικό. Με λίγα λόγια οι ποδοσφαιριστές του Μιχαλήτσου καλούνται να βρουν το «κλειδί της επαρχίας» για να ανοίξουν τη δική τους ευρωπαϊκή πόρτα.

Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν πια άλλες υποχρεώσεις για να απασχολούν και να απαιτούν επιπλέον ενέργεια. Η Ευρώπη αποτελεί γλυκιά ανάμνηση, το κύπελλο χάθηκε στα Τρίκαλα στα δυο στενά κι έτσι απέμεινε μία και μοναδική αναμέτρηση κάθε εβδομάδα. Ουσιαστικά από δω και στο εξής, εκλείπει κάθε είδους δικαιολογία περί κούρασης, περί μη συγκέντρωσης στο στόχο και άλλα παρόμοια. Οι παίκτες του Αρη έστω κι αργά, έστω και τώρα θα πρέπει να αποδείξουν και στην Ελλάδα, αυτό που από τον Ιούλιο αποδεικνύουν στην Ευρώπη.

Βεβαίως σε αυτό το σημείο μπαίνει η παράμετρος της τύχης που στη προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ατυχία. Τα δύο δοκάρια στο Περιστέρι και το γκολ από το πουθενά στη Λάρισα, στο 94΄της αναμέτρησης, δείχνουν πως υπάρχει ένας ακόμη… απίθανος αντίπαλος. Όμως εδώ που φτάσανε τα πράγματα ο Αρης καλείται να υπερπηδήσει και αυτό το εμπόδιο! Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, όμως είναι αληθινό.

Ασφαλώς η πίεση που υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι μεγάλη. Απαντες γνωρίζουν πως εάν η ομάδα δεν καταφέρει να μπει στα play offs η οικονομική απώλεια θα είναι σημαντική. Αγωνιστικά, η χρονιά  θα χαρακτηριστεί (και θα είναι)  αποτυχημένη. Η μουρμούρα που θα ξεκινήσει να κατατρώει τα σωθικά του συλλόγου μέχρι τις εκλογές της Λέσχης και το κλίμα μόνο ως… εύκρατο δεν θα μπορεί να το αποκαλέσει κανείς. Είναι άλλωστε γνωστή εδώ και χρόνια η ατμόσφαιρα που επικρατεί όταν η ομάδα δεν πάει καλά και το πόσο εύκολα βγαίνουν τα μαχαίρια από τις κίτρινες θήκες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, αλλά και για ακόμα περισσότερους το 3Χ6=18, αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Το πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί κάτι τέτοιο να πραγματοποιηθεί, δεν απασχολεί. Αυτό που απασχολεί είναι να σταματήσουν τα λόγια και ν΄ αρχίσουν οι πράξεις.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.