Αναχώρησε ο Κουτσιανικούλης

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, λίγο μετά τις έντεκα (τοπική ώρα), προέκυψε ενημέρωση για την παραχώρηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη στον Εργοτέλη υπό τη μορφή συνιδιοκτησίας σε αναλογία 50%-50%, για το εναπομείναν διάστημα του συμβολαίου του (δυο έτη).

Λίγο νωρίτερα ο νεαρός ποδοσφαιριστής ενημερώθηκε από τον τεχνικό διευθυντή Παντελή Κωνσταντινίδη, παρουσία του προπονητή Λάζλο Μπόλονι. Εμφανώς απογοητευμένος δε θέλησε να πει πολλά, προσπάθησε να δει αν υπάρχουν περιθώρια αντίδρασης μήπως κι αλλάξει κάτι, μάταια όμως. Ο Κουτσιανικούλης θα βρεθεί σήμερα στην Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Απόστολο Παπουτσάκη, για να συζητήσει το νέο του συμβόλαιο, τις αποδοχές του και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες. Η επίσημη ενημέρωση αναφέρει πως εφόσον οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» μελλοντικά κρίνουν αναγκαία την επιστροφή του, ο παίκτης θα γυρίσει. Επίσης, αν προκύψει θέμα πώλησης δικαιούται το μισό των χρημάτων που θα δώσει η ενδιαφερόμενη ομάδα, ωστόσο όλα αυτά είναι πολύ μελλοντικά και σημασία έχει το παρόν.

Οι ιθύνοντες οδηγήθηκαν σ’ αυτή τους την απόφαση εξαιτίας της δυσανάλογης προσφοράς του σε σχέση με το κόστος της απόκτησης του ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, στο διάστημα που βρέθηκε στην ομάδα δεν έδειξε την παραμικρή βελτίωση, τομέας στον οποίο έχει ευθύνη και ο ΠΑΟΚ αφού η περίπτωσή του ήταν ιδιαίτερη και θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος που να ασχολείται μαζί του κι εκτός προπόνησης. Νεαρός ποδοσφαιριστής, ανώριμος με κολακευτικά προσωνύμια για την αξία του ήταν εύκολο να χάσει την ουσία και τη συγκέντρωσή του, όπως κι έγινε. Το κόστος είναι σημαντικό και για τις δυο πλευρές. Και η ομάδα έχασε αλλά κι ο ίδιος. Βέβαια, στην παρούσα φάση ο ΠΑΟΚ επωφελείται οικονομικά αφού κλείνει το υπόλοιπο που είχε προς την κρητική ομάδα, κανονίζει τις οφειλές του προς τον ποδοσφαιριστή και γλιτώνει την ετήσια αμοιβή του, λίγο περισσότερο από διακόσιες χιλιάδες ευρώ συν την εφορία. Ο αντίλογος επικαλείται τη συνεργασία με τον Ρουμάνο τεχνικό, προπονητής που φημίζεται για την ανάδειξη ταλέντων. Σε ποιον να πρωτοδώσεις δίκιο;

Αυτή ήταν μια πρώτη κίνηση που φανερώνει τη λογική στην οποία κινείται και θα κινηθεί η ομάδα από τη στιγμή που δεν προέκυψαν νέα οικονομικά δεδομένα. Εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με όλους τους ποδοσφαιριστές για μείωση συμβολαίων εξαιτίας των ισχνών οικονομικών δεδομένων που γενικώς επικρατούν με την αυξημένη φορολογία, τη μείωση χορηγιών και τη συρρίκνωση πόρων, όμως κανένας δεν ανταποκρίθηκε θετικά. Είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν κι άλλες παρόμοιες κινήσεις. Ηδη φημολογείται πως στον ίδιο δρόμο βρίσκεται κι ο Βιτόλο. Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο για προχωρημένες επαφές με τον Παναθηναϊκό. Για τους φίλους της ομάδας είναι μια σκέψη επώδυνη αλλά όπως αναφέρουν οι καθ΄ ύλη αρμόδιοι δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος. Υπάρχει σημαντικό οικονομικό άνοιγμα – για το οποίο ακόμη εκκρεμούν εξηγήσεις το πώς προέκυψε – και πρέπει να κλείσει για να μην μπει ο ΠΑΟΚ σε περιπέτειες του χρόνου, όταν θα τεθούν σε εφαρμογή οι αυστηρές προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ και τυχόν αρνητικός ισολογισμός θα ισοδυναμεί με υποβιβασμό.

Από την άλλη ο κόσμος στηρίζει κι επιθυμεί μια ομάδα όσο πιο ισχυρή, όσο πιο δυνατή. Αυτήν την ισορροπία καλούνται να διαχειριστούν και να εξηγήσουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στο άμεσο χρονικό διάστημα που ακολουθεί.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.