Ξετυλίγοντας το κουβάρι…

Πέρασε καιρός από την τελευταία μας επικοινωνία. Προετοιμασία, ημερολόγιο, άδεια... Κατά συνέπεια υπάρχουν αρκετά θέματα προς συζήτηση κι ας ξετυλίξουμε το κουβάρι ανάποδα αυτή τη φορά. Ξημερώνει σημαντική ημέρα για τον ΠΑΟΚ καθώς επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη έχοντας ανταπεξέλθει με επιτυχία στην πρώτη επίσημη αγωνιστική του υποχρέωση της σεζόν νικώντας μέσα στο Οσλο με 2-0 τη Βαλερένγκα.

Αποτέλεσμα με πολλά οφέλη αν λάβουμε υπ’ όψη μας όλα τα δεδομένα. Νέος προπονητής, αρκετές αποχωρήσεις, λίγες προσθήκες, σημαντικές ή μη θα φανούν στην πράξη. Τραυματισμοί, οικονομικές δυσκολίες, διοικητικές αναταράξεις, επιστροφή Βρύζα, θέμα με επενδυτές, πολλές παράμετροι που ανέβασαν κατακόρυφα το ούτως ή άλλο ευαίσθητο θερμόμετρο του ΠΑΟΚ. Και παρ’ όλα αυτά, η ομάδα εμφανίστηκε σοβαρή, με αγωνιστικό πλάνο, με στοιχεία του προπονητή της να εξασφαλίζει το ποθητό για αυτήν αποτέλεσμα, έχοντας σχεδόν εξαφανίσει όλες αυτές τις αδυναμίες που έκαναν τους πάντες ν’ ανησυχούν στην προετοιμασία με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον προπονητή της.

Σοβαρότητα, συγκέντρωση κι αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της ζήτησε ο Ρουμάνος από τους παίκτες του αντιλαμβανόμενος πως τη μεγαλύτερη βοήθεια μπορούσε να την πάρει από τους παλαιότερους. Η εμπειρία πολλές φορές είναι η μόνη που μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν εκλείπουν τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά. Και σε αυτήν τη δύσκολη αποστολή η ομάδα είχε τρεις ελλείψεις, Κοντρέρας, Ιβιτς, Σαλπιγγίδης. Πάραυτα νίκησε – για τρίτη φορά σε ισάριθμες επισκέψεις της στη Νορβηγία – κι εξασφάλισε σημαντικό χρόνο και ηρεμία για να συνεχίσει τη δουλειά σε καθημερινή βάση για τη δημιουργία του συνόλου που οραματίζεται ο προπονητής της. Το μόνο που απαιτείται είναι μια σοβαρή εμφάνιση στον επαναληπτικό της Τούμπας για να «σφραγίσει» και τυπικά την πρόκριση. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα συνεχιστεί με συμμετοχή στο τουρνουά της Κύπρου (9-12 Αυγούστου), ενώ εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά το επόμενο ζευγάρι αγώνων στο Europa League είναι στις 18 και 25 Αυγούστου. Για το ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει μέλλον ακόμη.

Σημαντική ημέρα η σημερινή καθώς άπαντες εντός και πέριξ του ΠΑΟΚ περιμένουν να πληροφορηθούν τις εξελίξεις για την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ το βράδυ της Τρίτης – κι εμείς το πληροφορηθήκαμε από την επίσημη ιστοσελίδα της δίχως να μας ειδοποιήσει κάποιος σχετικά, παρότι βρισκόμασταν περί τα 3.500 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη – περί συμφωνίας με την πλευρά των επενδυτών, κ.κ. Φλωρίδη, Σαχπατζίδη. Ενα σίριαλ που ταλαιπώρησε, κούρασε και σε ορισμένες στιγμές της εξέλιξής του… απογοήτευσε. Και σε αυτό δεν έχει ευθύνη μόνο η μια ή η άλλη πλευρά. Ούτε καν μόνον οι εμπλεκόμενες πλευρές. Απόψεις, γνώμες, «σίγουρες» πληροφορίες από δεκάδες πρόσωπα δημιουργούσαν ένα χείμαρρο παραπληροφόρησης με μόνη βεβαία συνέπεια να πλήττεται η ομάδα. Καθεστώς ανασφάλειας, ψεύτικης ελπίδας και αμετροεπούς σεναριολογίας.

Το ‘χω ξαναγράψει. Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Δεν είναι άλλη για κάποιον και διαφορετική για κάποιον άλλον. Κι όπως και να ΄χει… μαθαίνεται. Απαντες κρίνουν και κρίνονται, ωστόσο μόνον η κρίση των πραγματικά υπευθύνων έχει σημασία. Αυτών που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Ο σημερινός ΠΑΟΚ έχει την τύχη να συνυπάρχουν στις τάξεις του δυο μεγάλες προσωπικότητες. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης κι ο Ζήσης Βρύζας. Τα ονόματα βάλτε τα με όποια σειρά θέλετε, γιατί στις μέρες μας για κάποιους ακόμη κι αυτό μετράει. Δε με απασχολεί. Ποτέ δε με απασχολούσαν τα πρόσωπα αυτά καθ’ αυτά. Αυτή η ομάδα ξεκίνησε μ’ ένα σύνθημα: «Ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα». Κουράζει μεν αλλά επενδύουμε στη λογική πως «η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως» για κάποιους. Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει και να νοιάζει είναι το καλό της ομάδας, το συμφέρον της και πως  μπορείς να το διασφαλίσεις. Πως μπορείς , δηλαδή, να ενισχύσεις αυτούς τους ανθρώπους, να τους βοηθήσεις να φέρουν σε πέρας ένα όνειρο ζωής. Πώς να τους διαφυλάξεις από κακοτοπιές. Κι όλα με απόλυτη διαφάνεια. Αυτή που ο κόσμος αισθάνεται πως έχει χάσει τον τελευταίο καιρό και για αυτό φέρεται ως ανασφαλής.

Ορισμένοι αισθάνονται προδομένοι. Είναι αλήθεια πως το χειρότερο συναίσθημα είναι να νιώθεις έτσι με δράστη «δικό» σου άνθρωπο. Το ‘χω βιώσει και περισσότερες από μια φορές γι’ αυτό κι έχω άποψη. Ενδεχομένως ακόμη χειρότερη να είναι η δυσπιστία που ακολουθεί. Ακόμη κι έτσι να είναι όμως δε σταματάς την προσπάθεια, συνεχίζεις μέχρι να δικαιωθείς. Καταθέτεις προσωπική δουλειά, κάνεις έργο, αγνοείς τη φθορά, δημιουργείς μέχρι να πετύχεις και ν’ αποδείξεις στην πράξη όλα όσα έχεις ισχυριστεί κατά το παρελθόν. Δεν είναι εύκολο. Τίποτα δεν είναι τη σήμερον ημέρα. Οποια κι αν είναι η συνέχεια, καλή δύναμη στους πρωταγωνιστές της προσπάθειας. Και δεν είναι λίγοι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.