Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ‘είναι’

Την πιο περίεργη χρονική περίοδο των τελευταίων ετών βιώνει ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό με σημείο αναφοράς την αβεβαιότητα στο διοικητικό του τοπίο. Ή έτσι τουλάχιστον παρουσιάζεται η παρούσα κατάσταση από ορισμένους.

Το γιατί ας το κρίνει ο ίδιος ο κόσμος. Ποιά είναι τα δεδομένα; Επικεφαλής του «Δικεφάλου» παραμένει ο Θοδωρής Ζαγοράκης, ενισχυμένος από την παρουσία του Ζήση Βρύζα. Ο τελευταίος έχει αυξημένες αρμοδιότητες αλλά μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την πλευρά των επενδυτών, Φλωρίδη – Σαχπατζίδη κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται βέβαιος για τίποτα.
 
Το δίδυμο των όψιμων αγοραστών του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του «Δικεφάλου» έχει βάλει ως τώρα το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ, δίνοντας σημαντική ανάσα στην ομάδα και για να κινηθεί μεταγραφικά, έτσι αποκτήθηκαν οι Γεωργιάδης – Λαζάρ όπως επίσης και για να λάβουν μέρος των οφειλομένων τους οι ποδοσφαιριστές. Κανείς μα κανείς δεν υποστηρίζει και δεν μπορεί να υποστηρίξει πως το συγκεκριμένο ποσό είναι αρκετό για να χαρακτηριστεί κάποιος ως νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ. Απομένουν αρκετά και σημαντικά βήματα ακόμη για να προσεγγίσουμε το τέλος. Μέχρι τότε … υπομονή, εγκράτεια και σεβασμός. Πρώτα στον εαυτό μας και μετά στους άλλους.

Αν πληρούν τις νομικές προϋποθέσεις κι εφόσον φανούν εξίσου συνεπείς στις δεσμεύσεις τους για το τελικό ποσό που απαιτείται τότε θα μιλήσουμε για τη συνέχεια. Ωστόσο το ίδιο απαγορευτικό είναι ν’ απαξιώνεται όποιος σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά εποχή ενισχύει οικονομικά μια ομάδα η οποία σε διαφορετική περίπτωση κινδύνευε ή κινδυνεύει να χάσει τον αποδεδειγμένα καλύτερα και πλέον φέρελπι παίκτη της. Οποιος έχει αποδείξεις για κάτι ας το προσκομίσει να δοθεί – επιτέλους – ένα τέλος σ’ αυτήν την κακόγουστη φάρσα που παίζεται στις πλάτες μιας ομάδας και των φιλάθλων της. Είναι; Δεν είναι; Ξέρει ο τάδε, γνωρίζει ο δείνα, έχει την αίσθηση, ΘΑ… αποδειχτεί, όμως επί της ουσίας μόνο λόγια κι εντυπώσεις.

Το σημαντικότερο ίσως που πολλαπλασιάζει την απορία πολλών για τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και δεν είναι λίγα, είναι η δεδηλωμένη διάθεση των εν δυνάμει επενδυτών να διατηρήσουν στη διοίκησή τους – εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά – το ισχυρότερο και μέχρι και σήμερα πιο φιλόδοξο δίδυμο ανθρώπων που υπήρξε ποτέ στον ΠΑΟΚ, Ζαγοράκη – Βρύζα ή και το αντίστροφο καθώς είναι η εποχή των εντυπώσεων για κάποιους κι όχι της ουσίας.

Δυο άνθρωποι που φόρεσαν τη  φανέλα του «Δικεφάλου», την ίδρωσαν και συσπείρωσαν τον κόσμο όσο κανείς άλλος στο παρελθόν, η παρουσία των οποίων συνιστά εγγύηση κι ελπίδα για ένα καλύτερο και πιο ένδοξο, πιο μάχιμο μέλλον για τον κόσμο. Εντούτοις προκύπτουν σενάρια φυγής του ενός ή του άλλου, δυσφορίας ενίοτε που προσάπτεται στη μια ή την άλλη πλευρά ανάλογα με τις εξελίξεις, δίχως κανείς από τους δυο να έχει τοποθετηθεί επίσημα.

Η εικόνα που είδα με τα μάτια μου την ημέρα της παρουσίασης των επενδυτών στην τεχνική ηγεσία και τους ποδοσφαιριστές αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τη Βαλερένγα στην Τούμπα – έξω από τα αποδυτήρια – δεν επιβεβαίωνε καμία από τις παραπάνω τάσεις. Λέει ο κύκλος του ενός, υποστηρίζει το στενό περιβάλλον των άλλων και … πολλές ακόμη ανάλογες φαιδρότητες. Ψυχραιμία σε όλους, για όλους και για όλα. Οτι είναι να γίνει … θα γίνει. Μακάρι να είναι για το καλό του ΠΑΟΚ, είτε έτσι είτε αλλιώς.

Η μοναδική αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα είναι πως η ομάδα ευτύχησε να βρει έναν πραγματικό προπονητή. Εναν άνθρωπο με αντίληψη, άποψη και πάρα πολύ καλή ενημέρωση για το που ήρθε και τι έχει ν’ αντιμετωπίσει. Ο Λάζλο Μπόλονι είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη εγγύηση για την αγωνιστική ηρεμία της ομάδας. Ρεαλιστικός, ξέρει να μιλάει μόνον τη γλώσσα της αλήθειας και βάσει αυτής πορεύεται.

Και κάτι ακόμη. Για τις τελευταίες εξελίξεις και τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων όποιος δηλώνει έκπληκτος μάλλον σήμερα ήρθε στην Ελλάδα, καλώς όρισε. Υγεία και καθαρό μυαλό σε όλους μας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.