Πάνω απο όλα η ομάδα

Ξέρετε ποιο είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού απ’ την δίχως άλλο εξαιρετική και συνάμα ψυχωμένη παρουσία του στο φιλικό με την Ίντερ στη Γενεύη; Το γεγονός πως ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο βάζει πάνω απ’ όλα την ομάδα.

Σαφώς και οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία τους κάνουν και ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω απ’ τους συναδέλφους τους. Όμως, μπαίνοντας μέσα στο γήπεδο, όλοι δουλεύουν για την ομάδα και ουδείς για συγκεκριμένους παίκτες.

Δεν είναι ο Ολυμπιακός του Μιραλάς, ή του Γέστε, η του Φέισα. Είναι μία ομάδα στην οποία υπάρχει συγκεκριμένη αγωνιστική φιλοσοφία. ʼπαντες οφείλουν να την υπηρετούν ευλαβικά. Και το κάνουν με τον καλύτερο τρόπο. Το γεγονός πως όλοι μετέχουν με συγκεκριμένο ρόλο τόσο στην αμυντική, όσο και στην επιθετική λειτουργία, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε διαχειρίστηκε με χαρισματικό τρόπο το ματς της Γενεύης. Πριν απ’ τη σέντρα, φάνηκε πως το είχε «δουλέψει» πολύ στο μυαλό του, αναζητώντας τρόπους για να ισχυροποιηθεί η αμυντική λειτουργία. Μην ξεχνάμε πως επρόκειτο για την τελική πρόβα πριν απ’ την επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οπότε, όφειλε να το προσεγγίσει διαφορετικά σε σχέση με τις αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με αυτό το σκεπτικό, είχε στο αρχικό σχήμα αμυντική τετράδα αποτελούμενη από Μοδέστο, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ και Μαρκάνο, ενώ σε ρόλο αμυντικών χαφ ήταν οι Ουρτάδο και Φέισα. Εντυπωσιακότερο όλων ήταν ο τρόπος με τον οποίο καθοδήγησε την ομάδα του μετά την αποβολή του Σουηδού στόπερ. Με πολλές και συχνές αλλαγές -εσωτερικές αρχικώς, απ’ τον πάγκο εν συνεχεία- μπόρεσε να «βραχυκυκλώσει» την ιταλική ομάδα, δίχως ν’ αλλοιωθεί η φιλοσοφία των «Πειραιωτών»

Εν κατακλείδι, επειδή επρόκειτο για το τελευταίο φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού πριν απ’ την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, θα πρέπει να παραδεχθούμε πως δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για τη νέα περίοδο. Φαίνεται πως την πλέον κατάλληλη στιγμή οι πρωταθλητές Ελλάδας εμφανίζονται έτοιμοι για ν’ ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις τους στις εγχώριες διοργανώσεις και το Τσάμπιονς Λιγκ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.