Μια λαμπάδα στο μπόϊ του Λεονάρντο

Έπαιξε με τη φωτιά αλλά δεν ...κάηκε η ΑΕΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι άφησε ικανοποιημένο τον κόσμο της. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη πάντως, παύει να είναι σύμπτωση. Τουλάχιστον αυτό λέει ο λαός και ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του Λεονάρντο.

 Ο Βραζιλιάνος από εκεί που έψαχνε για ομάδα, ή μάλλον για να ακριβολογούμε, από εκεί που του έψαχναν ομάδα, αποδείχθηκε εντός αγωνιστικού χώρου ο λυτρωτής της Ένωσης στην προσπάθεια για πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Όχι μόνο λόγω του  “χρυσού” γκολ που πέτυχε από το σημείο του πέναλτι κόντρα στη Ντιναμό, αλλα επειδή και στις δυο αναμετρήσεις κόντρα στους Γεωργιανούς, ήρθε από τον πάγκο, πήρε πρωτοβουλίες, έβαλε ταχύτητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού απ’ τα άκρα και βοήθησε τα μέγιστα ώστε η ομάδα να αλλάξει, προς το καλύτερο, αγωνιστική εικόνα. Όσο κι αν ο ίδιος δε θέλει να το παραδεχθεί, δίνει απαντήσεις με τις τελευταίες εμφανίσεις του και συγχρόνως κάνει ακόμα πιο φανερό το κενό που υπάρχει στα εξτρέμ.
Χρειάστηκε να περάσουν τα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης κόντρα στη Ντιναμό για να δούμε τον δικέφαλο να …εμφανίζεται στον αγωιστικό χώρο του “”. Αυτή η …τρικυμία στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο ήταν άνευ προηγουμένου, αφού ΑΕΚ θύμιζαν μόνο οι φανέλες των ποδοσφαιριστών. Τίποτε άλλο. Ο Γκουντγιόνσεν ήταν “απών” και δεν είχε καμία σχέση με τον σουπερ σταρ που “έλαμψε” στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο Χοσέ Κάρλος επίσης. Οι δύο μπακ δεν είχαν καμία βοήθεια από τον Ισπανό και απ’ τον Λαγό, με αποτέλεσμα να βρίσκονται συνεχώς κόντρα σε δυο αντιπάλους. Όχι ότι οι υπόλοιποι “κιτρινόμαυροι” ήταν καλύτεροι. Τόσα πολλά λάθη μαζεμένα αμφιβάλω αν έχουν γίνει ξανά στο παρελθόν σε ευρωπαϊκό παιχνίδι ελληνικής ομάδας. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γρήγορο γκολ των Γεωργιανών, αλλά εννοείται ότι δεν μπορεί να αποτελέσει σοβαρή δικαιολογία για μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ, ειδικά όταν απέναντί της βρίσκεται ένας σύλλογος απο τέτοιας δυναμικότητας.
Στο β/ ημίχρονο, με την είσοδο του Λεονάρντο στο ματς και τη μετάθεση του Γκουντγιόνσεν στην κορυφή της επιθεσης, έχοντας τον Κάρλος πίσω του, η Ένωση πήρε …μπρος και άρχισε σιγά -σιγά να φαίνεται η διαφορά μεταξύ των δυο ομάδων. Ο Ισλανδός από αρνητικός στο παιχνίδι, εξελίχθηκε σε έναν εκ των κορυφαίων σε απόδοση παικτών του δικεφάλου. Και μόνο το γεγονός ότι έτρεχε μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης λέει πολλά. Επίσης ανέβασαν …στροφές ο Μάκος με τον Γκέντσογλου, βοηθώντας σημαντικά, ανακόπτοντας τις περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες των γηπεδούχων. Μανωλάς και Κάλα, αν και στο πρώτο εικοσάλεπτο έκαναν σοβαρά λάθη, όοσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν απόδοση και σε πολλέςς περιπτώσεις “έσωσαν” την ΑΕΚ από δύσκολες καταστάσεις. Στα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος στάθηκε άτυχος, με τον τραυματισμό που υπέστη, αλλά ο Αραμπατζής ο οποίος τον αντικτέστησε έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή  κατάσταση, ενεργώντας σωστά στις περισσότερες φάσεις.
Ο, τι κι αν λέμε αυτή τη στιγμή, το μόνο που μετράει για την ΑΕΚ είναι η πρόκριση. Τίποτε άλλο, αφου κανένα μέλος τη ομάδας δε θέλει καν σκέφτεται τι θα γινόταν σε ενδεχόμενο αποκλεισμό. Εμφανίσεις όμως σαν κι αυτή του πρώτου σαρανταπενταλέπτου, μόνο προβληματισμό θα πρέπει να προκαλόυν και τίποτα λιγότερο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.