Τεράστια νίκη, τεράστια ευκαιρία

Αυτό που συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο «Γουάιτχαρτ Λέιν» μπορεί να ερμηνευτεί με πολλούς τρόπους και να λειτουργήσει ως επιβεβαίωση ή διάψευση διάφορων απόψεων. Το μοναδικό δεδομένο που δεν επιδέχεται παρερμηνείας είναι πως πρόκειται για έναν θρίαμβο! Είτε ως αυτό καθεαυτό το αποτέλεσμα είτε ως προς τον τρόπο που επιτεύχθηκε, μέσα από ομολογουμένως αντίξοες συνθήκες.

Για μια ακόμη φορά – και βάσει αυτού δεν μπορεί να είναι σύμπτωση – ο ΠΑΟΚ φάνηκε συνεπής σε ποδοσφαιρικό, ιστορικό όπως αποδείχτηκε, ραντεβού. Τη σημασία της τεράστιας νίκης μπορεί να τη συνειδητοποιήσει και να την κατανοήσει όποιος ανατρέξει στα στατιστικά προηγούμενα των ελληνικών ομάδων στη Γηραιά Αλβιόνα αλλά κι όποιος δει το ευρωπαϊκό παρελθόν της Τότεναμ στην έδρα της.

Μια ομάδα που προερχόταν από το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια να χτυπούν … «κόκκινο», άλλαξε ταυτότητα και συμπεριφορά, φόρεσε το καλό, ευρωπαϊκό της κοστούμι κι έδωσε ένα οδυνηρό μάθημα σε μια ομάδα που πρωταγωνιστεί σ’ ένα από τα ποιοτικότερα και πλέον ισχυρά πρωταθλήματα της ηπείρου.

Από νωρίς, το κλίμα εντός, εκτός και στα πέριξ του γηπέδου ήταν … ασπρόμαυρο. Ελληνες από την πατρίδα, Ελληνες που σπουδάζουν στην αγγλική πρωτεύουσα, Ελληνες από όλον τον κόσμο, άφησαν στην άκρη την απογοήτευσή του από τις πλέον πρόσφατες ποδοσφαιρικές του πικρίες και γνωρίζοντας καλύτερα από κάθε άλλον την ομάδα του, πιστεύοντας σ’ αυτήν βρέθηκαν εκεί, σχεδόν οι μισοί από το σύνολο δίχως εισιτήριο, διεκδικώντας ο καθένας από αυτούς το δικό του δικαίωμα στο μέλλον να λέει: «Ναι, ήμουν κι εγώ εκεί».

Για να γίνει το … προαίσθημα ή προφητεία ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε χρειάστηκαν κι άλλα πράγματα. Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές κατέθεσαν ψυχή τε σώματι, υπερβάλλοντας εαυτούς και δίνοντας τα πάντα για το «διπλό». Ο βαθμός προσπάθειας, επιθυμίας, αποφασιστικότητας όλων έφτασαν σε πρωτόγνωρα ύψη. Γκολ ο Σαλπιγγίδης, γκολ ο Αθανασιάδης και μέσα σε δεκαπέντε λεπτά η ελπίδα απέκτησε ρεαλιστικότατη υπόσταση.

Η μεγαλύτερη αντιξοότητα εμφανίστηκε με διπλή υπόσταση. Πέναλτι κι αποβολή. Το αν θα ευστοχούσε ο Μόντριτς ή όχι δεν ήταν το πλέον κρίσιμο της στιγμής, μα η αντίδραση του «Δικεφάλου». Σ’ ένα σύνολο που δεν υστέρησε κανείς, υπό τη μαεστρική καθοδήγηση του Πάμπλο Γκαρσία σε όλα τα επίπεδα – ποδοσφαιρικά και συμπεριφοράς – τα εύσημα μοιράζονται απλόχερα σε όλους, προπονητή και παίκτες. Μαζί και μια καλοπροαίρετη ερώτηση για την οποία συζητούσαμε τις προάλλες, για να μπορέσει να καταστεί κατανοητή η μεταμόρφωση της ομάδας από τις εντός στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις.

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του «Europa League», στην αναμέτρηση της Τούμπας με τη Ρούμπιν Καζάν, προκρίνεται στους «32» της διοργάνωσης μαθαίνοντας και διδάσκοντας. Τα οφέλη μπορεί, θεωρητικά τουλάχιστον, να φαίνονται πολλά, αλλά θα είναι περισσότερα και πολύ πιο ουσιαστικά αν είναι άμεσα αντιληπτά κι αντίστοιχα αξιοποιήσιμα. Η αρχή αυτής της τεράστιας ευκαιρίας που κερδήθηκε σε μια πολύ δύσκολη χρονική στιγμή μπορεί να δοθεί την Κυριακή, στα Γιάννινα. Θα είναι κρίμα να πάει χαμένη.

Καλή δύναμη σε όλους ….       

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.