Ελαφρές αναταράξεις…

Η φαινομενική ηρεμία που μοιάζει να επικρατεί στον ΠΑΟΚ δύσκολα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, σχεδόν καθημερινά προκύπτουν θέματα που δε βοηθούν προς αυτήν την ήρεμη κατεύθυνση. Τουναντίον ...θα ‘λεγε κανείς. Ξεκινώντας από το διοικητικό επίπεδο, οι συνευρέσεις των μελών του Δ.Σ. είναι σχεδόν καθημερινές.

Τις περισσότερες φορές όχι στο σύνολό τους, αλλά ως προς έναν ιδιόμορφο τρόπο εναλλαγής των περνούν από τα γραφεία της Τούμπας, συνομιλούν κι αποφασίζουν με τους ανθρώπους που έχουν τον τελευταίο λόγο όταν φτάνει η ώρα των αποφάσεων. Είναι αλήθεια πως πολλά από τα θέματα που απασχολούν κι ενδεχομένως δρομολογούνται ή έστω ζυμώνονται σε καθημερινή βάση δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Από το πιο απλό, όπως τέτοιο είναι ορισμένες διορθωτικές εργασίες στη Νέα Μεσήμβρια (σ.σ. χαρακτηριστικά σήμερα βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο ο Μάκης Σαββάογλου που ανέλαβε την τοποθέτηση μεγάλων στύλων στην είσοδό του για την τοποθέτηση των σημαιών της ομάδας) μέχρι το πιο σημαντικό, όπως τέτοιο είναι μια τηλεφωνική επαφή για τη ρύθμιση των χρεών, δίχως αυτή να σημαίνει σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παραίτηση που υπέβαλε ο Βαγγέλης Ποζατζίδης στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη προδίδοντας την ενόχληση που ένιωσε μέσα από όλα όσα ακούστηκαν τον τελευταίο καιρό για το ρόλο του στην Επιτροπή Διαφάνειας και το ασυμβίβαστο με τη σχεδόν ταυτόχρονη συμμετοχή του στη διοίκηση της ΠΑΕ. Τόσο ο πρόεδρος του Α.Σ. Θανάσης Κατσαρής όσο και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν την έκαναν δεκτή και τον παρότρυναν να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση από τη θέση του εκπροσώπου τους στην ΠΑΕ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, διάφορες πληροφορίες αναφορικά με το μέλλον ποδοσφαιριστών στην ομάδα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαψεύδουν διακριτικά με στόχο την περιφρούρηση της ομάδας, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις όπου υπάρχει καπνός, προκύπτει από εστία φωτιάς. Αναφορικά με τον Πάμπλο Κοντρέρας και την αφορμή που δόθηκε μέσα από νέες δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε. της Χιλής η αλήθεια είναι πως αισθάνεται ελαφρώς απογοητευμένος από όλα όσα έχουν διαμειφθεί το τελευταίο εξάμηνο και το κλίμα αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του και την προσφορά στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ θέλει να τον διατηρήσει στο δυναμικό του και μετά το πέρας του συμβολαίου του το προσεχές καλοκαίρι αλλά ουχί με τις ίδιες οικονομικές απολαβές.

Αντιθέτως, αν ο διεθνής Χιλιανός κεντρικός αμυντικός έδειχνε διατεθειμένος να συζητήσει από σήμερα το ενδεχόμενο ανανέωσης με μείωση των αποδοχών του ίσως και να υπήρχαν εντυπωσιακές εξελίξεις. Τις τελευταίες ημέρες γίνεται μια ύστατη προσπάθεια μέσω διαδοχικών, προσωπικών επαφών και τ’ αποτελέσματά τους αναμένεται να φανούν άμεσα. Σ’ ότι αφορά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη η κατάσταση είναι λίγο ή πολύ γνωστή. Η προβληματική κατάσταση που υπάρχει από τη μέρα που επέστρεψε στην Τούμπα ο διεθνής επιθετικός λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψη. Το ίδιο και περισσότερο το μεγάλο του συμβόλαιο σε συνάρτηση με την απόδοσή του. Και σ’ αυτήν την περίπτωση τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Κι αυτό γιατί μπορεί οι συνθήκες να «πιέζουν» προς ένα «διαζύγιο», εντούτοις η διάθεση και των δυο πλευρών είναι εντελώς διαφορετική. Από τη μια οι διοικούντες που έκαναν σημαντική προσπάθεια για να τον ξαναφέρουν στον ΠΑΟΚ κι επ’ ουδενί δεν το έχουν μετανιώσει κι από την άλλη ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, οι διαθέσεις του οποίου εκφράστηκαν πρόσφατα μέσα από ραδιοφωνική τοποθέτηση του εκπροσώπου του κ. Αγγελή και κάθε άλλο παρά διαθέσεις φυγής πρόδιδαν.

Για τον Σπαντάτσιο, από τη στιγμή που πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που έχει συμπληρώσει τα τριάντα του χρόνια και διατηρεί φιλοδοξίες για την καριέρα του ήταν κάτι περισσότερο από δεδομένο πως αν δεν έχει χρόνο συμμετοχής θα εξέφραζε δυσφορία. Προς τιμήν του το εξεδήλωσε κιόλας. Πολλές φορές όμως οι επιθυμίες μας δεν ταυτίζονται με τις σκέψεις των ανθρώπων που παίρνουν τις καθοριστικές αποφάσεις στις ζωές μας και στην εργασία μας. Μέχρι στιγμής ο Λάζλο Μπόλονι δε δείχνει να έχει μείνει ικανοποιημένος από τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό επιδεικνύοντας μια σχετική δυσκολία να του βρει σταθερή θέση στην ομάδα.

Αν το σκηνικό παραμείνει ως έχει μέχρι και το τέλος του μήνα, δύσκολα θα μπορέσουν οι δυο πλευρές να μπορέσουν να συνυπάρξουν και στο μέλλον. Σύμφωνα με τις εξελίξεις υπάρχει μια διάθεση της ομάδας να προωθήσει ποδοσφαιριστές της δεύτερης ομάδας στην πρώτη, παίρνοντας θάρρος από τα θετικά αποτελέσματα του πειράματος «Σταφυλλίδη», όμως για όλα αυτά και για πολλά περισσότερα, ακόμη πιο σημαντικά άπαντες αναμένουν τις συνεντεύξεις Τύπου της ΠΑΕ, που μελετώνται να γίνουν την προσεχή εβδομάδα αλλά τα στενά της περιθώρια λόγω και του ευρωπαϊκού αγώνα ίσως την καθυστερήσουν ακόμη περισσότερο.

Καλή δύναμη σε όλους…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.