Ανάκαμψη…

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα επικρατώντας 3-1 του Ατρόμητου αλλά εξίσου σημαντικό είναι η ποιότητα που έβγαλε στο παιχνίδι του, κατά κύριο λόγο στο πρώτο ημίχρονο. Στην ερώτηση, ποια είναι η εξήγηση που δίνουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές για τη συγκεκριμένη εμφάνιση, ενός ποδοσφαιρικού συνόλου που γνωρίζει τι θέλει αλλά και πώς να το πάρει, ελέγχοντας τον ρυθμό, επιδεικνύοντας καλή κυκλοφορία με «καθαρό» μυαλό και συνετή αποφασιστικότητα, με πίεση από τα πρώτα μέτρα της αντίπαλης περιοχής, ο αρχηγός του «Δικεφάλου» Στέλιος Μαλεζάς, αφού σκέφτηκε για λίγα δεύτερα απάντησε «ήμασταν ξεκούραστοι», πριν προχωρήσει σε μια πιο ενδελεχή ανάλυση εστιάζοντας στα του συγκεκριμένου αγώνα.

Είναι γεγονός πως η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε πάρα πολύ καλά θυμίζοντας τον τελευταίο της – εντός συνόρων – καλό αγώνα με την ΑΕΚ. Ουσιαστικά παρέδωσαν μια απτή απόδειξη, κόντρα σ’ έναν διόλου ευκαταφρόνητο αντίπαλο πως μπορεί και ξέρει τον τρόπο να κάνει το παιχνίδι του. «Κλειδί» ήταν το γρήγορο γκολ του Λίνο από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ και το δεύτερο γκολ μέσα από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος και οι συμπαίκτες του είχαν κι άλλες ευκαιρίες ν’ αυξήσουν τον δείκτη του σκορ, ωστόσο έπεσαν πάνω σ’ έναν καλό Ιτάνζ. Εξίσου αλήθεια είναι πως οι «Περιστεριώτες» επ’ ουδενί δεν κλείστηκαν στην περιοχή τους υιοθετώντας αποτελεσματικές τακτικές των ομάδων που προηγήθηκαν πριν από αυτούς στην Τούμπα. Αλλά κι ο ΠΑΟΚ, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο ήταν μια από τις λίγες φορές που είχε όλες τις σημαντικές μονάδες του – πλην Κοντρέρας – στη διάθεσή του.

Από αυτήν εδώ τη στήλη έχει τονιστεί και στο πρόσφατο παρελθόν πως τη διαφορά την κάνει η αγωνιστική συνέπεια. Και στην εικόνα του αγώνα αλλά και στον τομέα της αποτελεσματικότητας. Για πρώτη φορά έπειτα από καιρό, υπήρξε συνδυασμός και των δυο, έστω και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κι αυτό μαρτυρά κάτι. Κανείς δεν παραγνωρίζει την εικόνα και στην επανάληψη. Οπου φάνηκε σαν η ομάδα να εμφανίστηκε ελαφρώς αναποφάσιστη για το αν πρέπει να κυνηγήσει περαιτέρω σκορ ή να πάει συντηρητικά μέχρι το τέλος του 90λεπτου. Αυτή η αμφιταλάντευση κι η στιγμιαία αδράνεια κόστισε ένα γκολ του Μπρίτο. Κάτι που παρά λίγο να συμβεί και στο πρώτο ημίχρονο όταν Μαλεζάς και Λίνο δίστασαν προς στιγμή να πάνε πάνω στην μπάλα και λίγο έλλειψε ο Μήτρογλου να κάνει τη ζημιά.

Το γκολ των φιλοξενούμενων ήταν αρκετό για να αφυπνήσει τους πάντες και – τουλάχιστον – να προσπαθήσουν να επανέλθουν στα δεδομένα του πρώτου ημιχρόνου. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε μια ασυνεννοησία στη μεσαία γραμμή για το αν ο Λάζαρ έπρεπε να παραμείνει ψηλά και να «ντουμπλάρει» αρχικά τον Φωτάκη και μετά τον Ιβιτς ή να οπισθοχωρήσει για να βρεθεί και να βοηθά τον Γκαρσία μπροστά από την αμυντική γραμμή. Πρέπει όμως να τονιστεί πως τόσο ο Ιβιτς, όσο κι ο Γεωργιάδης που μπήκαν ως αλλαγές των Φωτάκη και Σαλπιγγίδη αντίστοιχα, «έδεσαν» αρμονικά με το σύνολο κι ουσιαστικά συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν οι άλλοι δυο. Σαλπιγγίδης και Γεωργιάδης αγωνίστηκαν υπερβάλλοντας εαυτούς καθώς αμφότεροι ήταν τραυματίες κι ως επιπλέον αντίπαλο είχαν τους έντονους πόνους. Γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κόσμο που ανταποκρίθηκε δεόντως.

Ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Ρούμπιν Καζάν, μένοντας όμως στα του πρωταθλήματος, το πρόγραμμα φαντάζει ευνοϊκό για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου με τον αγώνα κόντρα στη Δόξα Δράμας στο Καυτανζόγλειο και με τον Λεβαδειακό στην Τούμπα. Βέβαια, η θεωρία από την πράξη απέχει παρασάγγας κι οι μόνοι που μπορούν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα προβλεπόμενα είναι οι ίδιοι πρωταγωνιστές. Την Πέμπτη ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων του Europa League με τον ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους «32» του θεσμού. Στην Τούμπα, κόντρα στους Ρώσους θα διεκδικήσει την πρωτιά του ομίλου, αποσκοπώντας σε μια ευνοϊκότερη κλήρωση για τη συνέχεια. Πρέπει να είναι μια ποδοσφαιρική γιορτή για το σημαντικότατο κατόρθωμα του «Δικεφάλου», για δεύτερη συναπτή σεζόν.

Καλή δύναμη σε όλους …

 

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.