Πειστήριο βελτίωσης κι αβεβαιότητα

Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Δύσκολη κι αυτή όπως κι η προηγούμενη με την ελπίδα όλων τα δύσκολα να είναι πίσω μας αλλά και με την επιφύλαξη μιας διαφορετικής πραγματικότητας. Παραμονή του αγώνα με τον Ατρόμητο, ο Λάζλο Μπόλονι είπε στους ποδοσφαιριστές του πως στους τέσσερις αγώνες που απέμεναν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να δώσουν ότι καλύτερο έχουν για να πάρουν το αντίστοιχο. Νίκησαν τους Περιστεριώτες, ισοπαλία με τη Ρούμπιν Καζάν αλλά κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου στο Europa League και νίκη με τη Δόξα Δράμας, ενώ απομένει ο μεθαυριανός αγώνας με τον Εθνικό Αστέρα στην Καισαριανή.

Συνολικά, η ομάδα εμφανίζεται βελτιωμένη κι αποτελεσματικότερη. Σε μια εποχή αρκετών παράλληλων γεγονότων κι απέναντι σε αντιπάλους διαφορετικής δυναμικότητας ο Λάζλο Μπόλονι κατάφερε να βρει τις απαιτούμενες ισορροπίες για να παρουσιάζει ελαφρώς … φρεσκαρισμένα σύνολα, ικανά να του προσφέρουν αυτά που ζητά καιρό τώρα. Ελεγχο του ρυθμού, καλή κυκλοφορία της μπάλας, προσαρμοστικότητα στη διαφοροποίηση της εκάστοτε αντίπαλης άμυνας, επιθετική δραστηριότητα είτε σε οργανωμένη επίθεση, είτε σε συνθήκες αιφνιδιασμού, με βασικό γνώμονα το σκοράρισμα και τη νίκη. Μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η ενσωμάτωση του Παναγιώτη Γλύκου στους βασικούς, ο δεύτερος ποδοσφαιριστής – μετά τον Κώστα Σταφυλλίδη – που συμμετέχει μ’ επιτυχία στη διάθεση του προπονητή να πλαισιώσει την πρώτη ομάδα  με νέα πρόσωπα.

Μια διάθεση που σε μια βαθύτερη ανάλυση μπορεί να γίνει κατανοητή κι ως ανάγκη, κρίνοντας από τις αποχωρήσεις που ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και κανείς (σ.σ. αρμόδιος) δεν απαντά στο ερώτημα σε ποιον αριθμό θα σταματήσουν. Σας ενημερώσαμε πριν από δέκα ημέρες για τους Λεονάρντο, Αρίας Σπαντάτσιο και τη διαδρομή που θ’ ακολουθούσαν. Η λογική μείωσης του προϋπολογισμού προκαλεί ανησυχίες καθώς δεν είναι γνωστό το μέγεθος και οι τρόποι με τους οποίους χειρίζεται ή θα χειριστεί η ΠΑΕ την κατάσταση. Αυτό – και άλλα πολλά – περιμένουν να μάθουν άπαντες αύριο δια στόματος του επικεφαλής, Θοδωρή Ζαγοράκη, στις 13.00 στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο «Δικεφάλος» έγραψε ιστορία κατακτώντας την πρώτη θέση σ’ έναν όμιλο που δεν είχε πολλά να ζηλέψει από έναν αντίστοιχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Για δεύτερη διαδοχική σεζόν προκρίθηκε στους «32» του Europa League και πασχίζει για την ανάκαμψη στο πρωτάθλημα μετρώντας δυο διαδοχικές νίκες. Υπάρχει όμως και το μέλλον. Το προειδοποιητικό μήνυμα που έστειλε η UEFA για το οικονομικού χαρακτήρα «ευ αγωνίζεσθαι» της επόμενης σεζόν είναι ενδεικτικό της αυστηρότητας και της αποφασιστικότητας με την οποία θα εφαρμοστεί. Ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την αδειοδότηση της προσεχούς αγωνιστικής χρονιάς αν οι ομάδες δεν εναρμονιστούν πλήρως στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Στον ΠΑΟΚ δηλώνουν ενήμεροι κι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Αίσθηση που δεν υπάρχει όμως μέσα στην ίδια την ομάδα με ενδεικτικό παράδειγμα τον προπονητή και τις τοποθετήσεις του που είτε σκέφτεται την πρόταση από τη Μέση Ανατολή είτε προσπαθεί να στείλει μηνύματα για το τί πρέπει να γίνει προκειμένου να μην γκρεμιστεί ότι με κόπο έχει οικοδομηθεί μέχρι σήμερα. Αίσθηση που δύσκολα συναντάς και στις τάξεις του κόσμου, όπου πλέον κυρίαρχο συναίσθημα είναι η επιφυλακτικότητα, λόγω του ότι δεν προκύπτει επίσημη ενημέρωση. Για μια ακόμη φορά τονίζεται η συγκεκριμένη ανάγκη μέσα από το πρίσμα του ρεαλισμού και της αλήθειας. Ολόκληρης κι όχι του … 50%, έκφραση που τείνει να γίνει μόδα εσχάτως.

Οταν κάποιος γνωρίζει τί έχει ν’ αντιμετωπίσει και του έχει καταστεί κατανοητό για ποιους λόγους έχει περιέλθει η κατάσταση στα σημερινά δεδομένα τότε είναι πρόθυμος ν’ αναζητήσει τρόπους αντιμετώπισης και να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος, εφόσον δύναται και θέλει να το πράξει. Αυτή είναι η συμπεριφορά οποιουδήποτε εκφράζει γνήσια διάθεση προσφοράς. Σε διαφορετική περίπτωση, αποστασιοποιείται, πανικοβάλλεται και περιορίζεται σε μια επικριτική στάση, κάτι που … βολεύει. Το κακό είναι όταν του δίνονται και πατήματα για να το πράξει.

Καλώς ή κακώς η κατάσταση μοιάζει να είναι οριακή. Οι μέρες που ακολουθούν χαρακτηρίζονται ως – τουλάχιστον – κρίσιμες για το παρόν και το μέλλον του ΠΑΟΚ. Εγκράτεια, καθαρή σκέψη, ειλικρίνεια κι αποφασιστικότητα είναι τα βασικά στοιχεία που θα πρέπει να επιστρατευτούν κατά κύριο λόγο από τους έχοντες τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις αλλά κι από αυτούς που θα κληθούν να τους βοηθήσουν. Σε μια κατάσταση συλλογικής προσπάθειας, ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχουσών πλευρών, αν δεν υπάρχει αλληλοκατανόηση, συνεργασία και γνησιότητα δύσκολα έως ποτέ δεν προκύπτει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Και μια κουβέντα για τη συνέχεια στην Ευρώπη. Η Ουντινέζε είναι εξαιρετική ομάδα. Οχι στα επίπεδα των ομάδων της πόλης του Μάντσεστερ, όμως κάθε άλλο παρά μπορεί να λογιστεί ως μια περίπτωση από τις πολλές. Εντούτοις έχει το ειδικό βάρος για να αφυπνίσει εκείνο το ιδιαίτερο κίνητρο στους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ που κόντρα σε ομάδες όπως ο Αγιαξ, η Φενέρμπαξε, η Βιγιαρεάλ, η Ρούμπιν Καζάν, η Τότεναμ, ξεπερνούν τον εαυτό τους και παραδίδουν ποδοσφαιρικές παραστάσεις που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όλων.

Καλή δύναμη σε όλους μας …


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.