Τροχιά ανόδου

Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανόδου της απόδοσής του.

Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε σταθερή τροχιά ανόδου της απόδοσής του. “Ακτινογραφώντας” την εικόνα του στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, θα συμφωνήσουμε πως η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε ξαναβρίσκει το ρυθμό της. Το γεγονός πως δημιούργησε 25 τελικές προσπάθειες, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Βεβαίως θα πείτε πως στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, οι «Κρητικοί» έπαιξαν αρχικώς με δέκα και εν συνεχεία με εννέα παίκτες. Οπότε ήταν πιο εύκολο για τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν πολλές τελικές προσπάθειες. Σύμφωνοι, μόνο που στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα κατά το οποίο υπήρχε αριθμητική ισορροπία, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν 11 τελικής προσπάθειες.

Επομένως, η μηχανή του Ολυμπιακού αρχίζει και λειτουργεί ξανά σε υψηλές στροφές, παρά την απουσία τριών σημαντικών «εξαρτημάτων» της, του Μιραλάς (ήταν στον πάγκο), Τζιμπούρ και Χολέμπας. Σίγουρα, στη βελτίωση της εικόνας βοηθάει η παρουσία του Αριέλ Ιμπαγάσα, του μαέστρου των «Πειραιωτών», ο οποίος με την μπαγκέτα στο χέρι ενορχηστρώνει υποδειγματικά τους συμπαίκτες του.

Ωστόσο, ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Ο διαρκώς κινούμενος σε υψηλά επίπεδα απόδοσης Γιάννης Μανιάτης και ο εκπληκτικός (απ’ τα παλιά) Ντιόγκο, έβαλαν το λιθαράκι τους στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη, συνεπικουρούμενοι απ’ τον δραστήριο Αμπντούν, τον αξιόπιστο Μοδέστο, τον ακούραστο Ορμπάιθ, τον αποτελεσματικό Πάντελιτς και τους αμυντικούς «ογκόλιθους», Όλοφ Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Δικαιολογημένα ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα ήθελε να είχαν αξιοποιηθεί περισσότερες ευκαιρίες. Αλλά απ’ τη στιγμή που γίνονται προσπάθειες για γκολ, δε θα αργήσει η στιγμή κατά την οποία θα παραβιαστεί η εστία του αντιπάλου. Κάτι που συνέβη χθες. Πρόβλημα θα ήταν η απουσία πολλών τελικών προσπαθειών, όπως παρατηρήθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου.

Τώρα, που ο Ολυμπιακός βρίσκει το ρυθμό του, θα προσπαθήσει μέχρι τέλους ν’ ανατρέψει το εις βάρος του σκηνικό στην κορυφή της βαθμολογίας, για να κόψει και φέτος πρώτος το νήμα του πρωταθλήματος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.