Πανεπιστήμιο ο Ατρόμητος

Εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο, διεκδικούν κύπελλο και έξοδο στο Champions League κι όμως στο Περιστέρι σχεδιάζουν ήδη τη σεζόν 2012-13! Η ομάδα που φέρνει την μία επιτυχία πίσω από την άλλη για τον Ατρόμητο είχε αρχίσει να σχεδιάζεται πολύ πριν την περσινή συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Ο Γιώργος Σπανός, ο Γιάννης Αγγελόπουλος, ο Γιώργος Δώνης και όλοι όσοι απαρτίζουν το σύλλογο, ήξεραν τι ήθελαν για τη νέα σεζόν χωρίς να περιμένουν το τι θα γίνει στον τελικό του κυπέλλου με την ΑΕΚ ή το ποια θέση θα καταλάβουν στο πρωτάθλημα.

 

Η αλήθεια είναι όμως ότι ο θλιβερός εκείνος τελικός τους άνοιξε την όρεξη και σήκωσαν ακόμα πιο ψηλά τα μανίκια. Με σχέδιο και οργανόγραμμα που αφορούσε τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης ομάδας, των ακαδημιών, αλλά και όλων όσων εργάζονται για τον σύλλογο, τέθηκαν οι στόχοι. Ποιοι ήταν αυτοί; Καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Ήδη η 3η θέση στο πρωτάθλημα, ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και η προοπτική για συμμετοχή στο Champions League, αν μη τι άλλο αποδεικνύουν περίτρανα πως ο στόχος επετεύχθη και με το παραπάνω. Ωστόσο όταν πετυχαίνεις έναν -ή και δύο- στόχους αγωνιάς να θέσεις τον επόμενο.

Δράττομαι της ευκαιρίας, και ας με συγχωρέσει ο κύριος Σπανός ,αλλά του κλέβω τον τίτλο. «Ο Ατρόμητος είναι Πανεπιστήμιο» είχε πει ο πρόεδρος των Περιστεριωτών κατά τη διάρκεια της κοπής της φετινής πρωτοχρονιάτικης πίτας. Είχα σκεφτεί τότε ότι αυτή η φράση θα μου χρησίμευε σαν τίτλος κάποια στιγμή μέσα στη φετινή σεζόν. Και όντως έτσι είναι!

Ο Ατρόμητος είναι πραγματικά ένα Πανεπιστήμιο, ένα ποδοσφαιρικό Πανεπιστήμιο που θα έπρεπε να αποτελεί πρότυπο ακόμα και για τους θεωρητικά μεγάλους συλλόγους. Σε όλους τους τομείς.

Από την νοοτροπία που διακατέχει τους πάντες στο σύλλογο, από το ήθος των ανθρώπων του, από την ποδοσφαιρική παιδεία, τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών με τους αφανείς ήρωες Τόλη Αποστόλου και Τάκη Μιχαλέτο, από το scouting, από τον επαγγελματισμό των παικτών και του προπονητικού τιμ και από την νοικοκυρεμένη οικονομική πολιτική του συλλόγου.

Πλέον όλοι στο Περιστέρι μπορούν να χαρούν το υπόλοιπο της σεζόν δικαιωμένοι για τα όσα έχουν πετύχει. Αγαθά κόποις κτώνται και πλέον μπορούν να απολαύσουν τους καρπούς με φόντο τις ακόμα καλύτερες μέρες που έρχονται. Όλοι, εκτός από την τριανδρία των Σπανού, Αγγελλόπουλου και Δώνη.

Βλέπετε οι τρεις τους ήδη σκαρώνουν τα σχέδια για τη σεζόν 2012-13. Ήδη οι «στόχοι» έχουν βολιδοσκοπηθεί και ήδη το οργανόγραμμα της νέας σεζόν είναι στα σκαριά και μάλιστα εδώ και καιρό (από τον Γενάρη!). Το συμβόλαιο του Γιώργου Δώνη μπορεί να λήγει το καλοκαίρι, αλλά τίποτα δεν έχει ξεκαθαριστεί σε ότι έχει να κάνει με την παραμονή του. Ασφαλώς και αν βρεθεί ομάδα, ιδιαίτερα από το εξωτερικό, θα το σκεφτεί σοβαρά, αλλά επί του παρόντος ο Ατρόμητος είναι η ομάδα του και με αυτήν σκέφτεται και σχεδιάζει το μέλλον.

Και το άμεσο μέλλον επιτάσσει πλήρη συγκέντρωση για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας, αλλά και για το όσο το δυνατόν πιο «ακριβό» ευρωπαϊκό εισιτήριο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.