Εδώ να μείνει

Ένα απ’ τα οκτώ συμβόλαια – δανεισμοί που τελειώνουν το καλοκαίρι, είναι του Πάμπλο Ορμπάιθ. Θυμίζουμε πως τα άλλα επτά αφορούν στους Μοδέστο, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα Μέλμπεργκ (των τεσσάρων λήγει το συμβόλαιό τους), Κάζιμ-Ρίτσαρντς, Μακούν και Μαρκάνο. Στην κατηγορία των τριών τελευταίων (είναι δανεικοί) ανήκει και ο Ορμπάιθ, του οποίου ο δανεισμός απ’ την Μπιλμπάο ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, δίχως να προβλέπεται οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του.

Ασφαλώς και ο Ορμπάιθ ήταν απ’ τους βασικούς συντελεστές του Ολυμπιακού στο δρόμο προς την κατάκτηση του 39ου πρωταθλήματος. Παίζοντας μπροστά απ’ τα δύο στόπερ, ήταν το «εξάρι» που έλειπε απ’ τη μηχανή των «ερυθρόλευκων». Διότι ο Μοϊσές Ουρτάδο, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010, δεν κατόρθωσε να ανταποκριθεί στον ίδιο ρόλο.

Ουσιαστικά, ο Ορμπάιθ ήρθε για να φύγει ο Ουρτάδο, με αποτέλεσμα να τον υποδεχθεί ο κόσμος με επιφυλακτικότητα. Αλλά με το μεστό παιχνίδι του, κατόρθωσε να γίνει βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας και να “κερδίσει” την πάντα απαιτητική εξέδρα. Η συμβολή του στην αμυντική λειτουργία του παιχνιδιού του Ολυμπιακού ήταν καθοριστική, αφού αποτελούσε «κυματοθραύστη» των επιθέσεων των αντιπάλων, λίγο πριν προσπαθήσουν ν’ ανοίξουν την άμυνα των «Πειραιωτών».

Με την εμπειρία του, βρισκόταν την κατάλληλη στιγμή στο σωστό σημείο, δίχως να σπαταλάει δυνάμεις με άσκοπα τρεξίματα. Παράλληλα, με αυτές τις σίγουρες μακρινές πάσες των 30 ή ακόμη και 40 μέτρων, βοηθούσε σημαντικά στην ταχύτατη ανάπτυξη του παιχνιδιού. Τι άλλο να ζητήσεις από έναν αμυντικό μέσο;

Με τον Πάμπλο Ορμπάιθ είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε παραμονές του αγώνα με την Κέρκυρα. Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στο novasports, του ζητήσαμε να μας πει το που θα τον βρει η νέα χρονιά. Όμως, δήλωσε άγνοια επί του θέματος. Αλλά μας τόνισε πώς στην Ελλάδα και δη στον Ολυμπιακό περνάει πολύ καλά, ανοίγοντας ορθάνοικτο παράθυρο παραμονής.
Για το λόγο αυτό μας έκαναν εντύπωσε όλα όσα υποτίθεται πως είπε προ ημερών σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας του. Ότι δηλαδή το καλοκαίρι επιστρέφει στο Μπιλμπάο. Λογικό επόμενο ήταν να σπεύσει να διευκρινίσει στους ανθρώπους της ομάδας πως ουδέποτε εξέφρασε την επιθυμία του να γυρίσει στα πάτρια εδάφη.

Στα 32 του χρόνια, ο Ορμπάιθ πανηγύρισε στην Ελλάδα την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην καριέρα του, μετέχοντας παράλληλα σε Champions League και Europa League; Ο ίδιος είναι ευχαριστημένος απ’ την παραμονή του στα μέρη μας. Οι ιθύνοντες των «ερυθρόλευκων» δείχνουν ικανοποιημένοι απ’ την παρουσία του εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, διότι εκτός από εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, είναι και απόλυτος επαγγελματίας. Ακόμη και αν ο Βαλβέρδε αποχωρήσει απ’ το Λιμάνι, δε βλέπουμε το λόγο για να σηκώσει άγκυρα και ο Πάμπλο Ορμπάιθ. Επομένως, εδώ να μείνει… 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.