Που είναι οι Τζόρνταν, Φέντερερ, Μαραντόνα;

Η εποχή που ζούμε, πολιτικά είναι ίσως η χειρότερη στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία με πολλές χώρες να βρίσκονται στο όριο της φτώχιας και της αποδιοργάνωσης. Με οίκους αξιολόγησης να παίζουν παιχνίδια και να αναγκάζουν εκατομμύρια κόσμο να βιώνει την εξαθλίωση, προκειμένου κάποιοι να πλουτίζουν. Ωστόσο η εποχή αυτή που ζούμε είναι ίσως η καλύτερη στην ιστορία σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό.

 Η Αγγλία έχει ξανά τον βασιλιά της στο θρόνο του! Ο Ρότζερ Φέντερερ, ο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, νίκησε τον Μάρεϊ και κατέκτησε για έβδομη φορά στην πλούσια καριέρα του το φημισμένο γκραν σλαμ και από σήμερα “κάθεται” ξανά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ελβετός έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια θέαμα υψηλού επιπέδου, αφήνοντας -ουκ ολίγες φορές τους θαυμαστές του και τους… εχθρούς του με ανοιχτό το στόμα με τα σπάνια χτυπήματα του. Αρα μόνο τυχεροί μπορεί να αισθανόμαστε που μπορέσαμε να απολαύσουμε και να… ζήσουμε τον Ρότζερ Φέντερερ.
 
Εκτός από τον Φέντερερ απολαύσαμε και μεγαλώσαμε μαζί με άλλες μεγάλες προσωπικότητες του παγκόσμιο αθλητισμού. Με ανθρώπους που μετέφεραν το άθλημά τους σε άλλο επίπεδο και δικαίως χαρακτηρίζονται ως οι κορυφαίοι όλων των εποχών.
 
Δεν μπορώ να πω πως δεν αισθάνομαι τυχερός που μπόρεσα να δω ζωντανά τον Μαραντόνα και όχι μέσα από κάποια videos στο youtube. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που πετάχτηκα από τον καναπέ βλέποντας τον Μάικλ Τζόρνταν να αψηφά τους νόμους της φυσικής και να περπατά στον αέρα καρφώνοντας την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Φυσικά δεν θα μπορέσω να ξεχάσω την Μπαρτσελόνα και το απόλυτο διαστημικό ποδόσφαιρο που έπαιξε με τον Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της.
 
Ελπίζω να συνεχίσω να είμαι τυχερός και να δω και στην πολιτική ανθρώπους που θα μπορέσουν να πάνε τις ζωές μας μπροστά, όπως μπροστά πήγαν του άθλημα τους οι Τζόρνταν, Μαραντόνα, Φέντερερ. Ελπίζω η χώρα μας να ζήσει έναν πολιτικό άθλο, όπως ζήσαμε τον απόλυτο αθλητικό άθλο το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας ή μία απίστευτη πολιτική ανατροπή που θα μας φέρει στην κορυφή, όπως έκανε φέτος ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.