Πρώτο δείγμα…

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από τη ρουμανική Οτελούλ Γκαλάτι στον πρώτο φιλικό αγώνα της φετινής προετοιμασίας δίνοντας μια πρώτη ευκαιρία για κάποια συμπεράσματα. Ο Γιώργος Δώνης χρησιμοποίησε στο πρώτο μέρος μια 11άδα με τους πλέον έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας πλην των Λάζαρ, Γιάννου, Παπάζογλου που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο πλαισιωμένοι από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου».

Παρά το αρνητικό αποτέλεσμα η τεχνική ηγεσία της ομάδας δήλωσε ικανοποιημένοι από δυο γεγονότα. Το πρώτο ήταν η εφαρμογή των οδηγιών που δίνονται καθημερινά στις προπονήσεις σε συνθήκες αγώνα και το δεύτερο την ισορροπία στο παιχνίδι και την απόδοση της ομάδας παρά την αντικατάσταση δέκα ποδοσφαιριστών στην επανάληψη.

Δίχως τους διεθνείς αλλά και τους υπό δοκιμή ποδοσφαιριστές κόντρα σε μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σοβαρός, είχε την κατοχή της μπάλας κι αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός στο τελείωμα των φάσεων θα μπορούσε ν’ αποσπάσει διαφορετικό σκορ.
Ωστόσο, δίχως υπερβολή θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για μια συνολική εικόνα που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ευχάριστη έκπληξη αφού αν πριν από ένα χρόνο αν κάποιος έλεγε πως ο ΠΑΟΚ θ’ αγωνιζόταν με μια τόσο νέα σύνθεση, εφαρμόζοντας μια νέα τακτική για τα δεδομένα της ομάδας θα τον περνούσαν για … τρελό.

Ο Γιώργος Δώνης από την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε τον «Δικέφαλο» και γνώρισε τους «μικρούς» της ομάδας δήλωνε ενθουσιασμένος και μόλις χτες παραδέχτηκε πως τόσοι νέοι ποδοσφαιριστές σε μια προετοιμασία υπό άλλες συνθήκες θα δημιουργούσαν φόβους μήπως και την … καταστρέψουν. Αλλά η ποιότητα που έχει βρει τον έχει εκπλήξει ευχάριστα. Τρανό παράδειγμα ο Παναγιωτούδης που προλάβαμε να τον δούμε και πέρυσι σε δυο αγώνες, ο Κάτσε που στο δεύτερο ημίχρονο μαζί με τον Ιντζίδη ήταν από τους κορυφαίους.

Πολύ καλή η παρουσία του Κωνσταντινίδη, θετική του Κατσικά αλλά ειδικά στην περίπτωση του τελευταίου οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ο Στάμου εμφανίστηκε κατά πολύ ανώτερος της μέχρι τώρα εικόνας που έχει παρουσιάσει στις προπονήσεις κι αφήσαμε για τελευταίο τον Κουμαλό. Ο Νοτιοαφρικανός στόπερ είναι δυνατός και γρήγορος, έχει κραταιή παρουσία στις εναέριες μονομαχίες ωστόσο δεν απέφυγε τα αβίαστα λάθη σε συνθήκες που δεν υπήρξε πίεση.

Γενικώς είναι νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα. Θα πρέπει ν’ ακολουθήσουν κι οι επόμενοι αγώνες, ν’ αποκτήσει η ομάδα μια πιο πλήρη εικόνα για το ρόστερ της με διεθνείς και μεταγραφές για να καταρτιστεί μια πλέον εμπεριστατωμένη άποψη. Ραντεβού το Σάββατο … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.