Η ακτινογραφία της πρεμιέρας

Δίχως άλλο, είναι θετική η εικόνα του Ολυμπιακού απ' το πρώτο φιλικό παιχνίδι στη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας. Καλοκαιρινής, τρόπος του λέγειν αφού οι καιρικές συνθήκες στο Σβατς όπου διεξήχθη το ματς με την Σπαρτάκ Μόσχας παρέπεμπαν σε χειμώνα.

 Τουλάχιστον η μετεωρολογική υπηρεσία της Αυστρίας κάνει λόγο για βελτίωση του καιρού. Πιθανότατα τη Δευτέρα οι συνθήκες θα είναι πολύ καλύτερες στο δεύτερο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, με αντίπαλο την Αλάνια.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ εφήρμοσε σύστημα 4-3-3, ζητώντας απ’ τους παίκτες του να κρατούν κοντά και ψηλά τις γραμμές, να παίζουν απ’ τα άκρα και ν’ ασκούν πίεση έως και τις παρυφές της περιοχής του αντιπάλου. Πάνω – κάτω είναι η ίδια αγωνιστική φιλοσοφία με τον προκάτοχό του, Ερνέστο Βαλβέρδε. Γι’ αυτό και ο Φρανσουά Μοδέστο μας έλεγε τις προάλλες πως η ποδοσφαιρική λογική του νυν τεχνικού του Ολυμπιακού μοιάζει πολύ με εκείνη του Ισπανού. Καλό είναι αυτό για μία ομάδα, προκειμένου να έχει συνέχεια.

Σε ότι αφορά στους 18 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ο Πορτογάλος προπονητής, είναι κοινώς αποδεκτό πως άπαντες προσέγγισαν το ματς με μεγάλη σοβαρότητα, σε μία προσπάθεια να κερδίσουν την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του νέου «αφεντικού» των αποδυτηρίων. Ξεκινώντας απ’ τα μετόπισθεν, δεν μπορούσε να μην σταθούμε στην ομολογουμένως εκπληκτική παρουσία του Μπάλας Μάγερι. Με το ημίχρονο που έκανε ο Ούγγρος, απέκτησε αυτομάτως πλεονέκτημα έναντι του έμπειρου Κάρολ για τη θέση του βασικού γκολκίπερ της νέας περιόδου. Αν και είναι ακόμη νωρίς για να κάνουμε μία τέτοια εκτίμηση.

Από ‘κει και έπειτα, ο Δημήτρης Σιόβας δείχνει έτοιμος για να διεκδικήσει τη μία απ’ τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας. Ο Τάσος Παπάζογλου θα μπορούσε να είναι η άλλη επιλογή. Ωστόσο, ο Ζαρντίμ τον χρησιμοποίησε στο δεξί άκρο της άμυνας. Μία θέση την οποία δεν την γνωρίζει. Όσο για τον Κώστα Μανωλά, έχεις τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε πρώτη λύση. Για τον Ντιελνά είναι πρόωρο να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Αξιόπιστος ήταν ο Ποτουρίδης.

Από ‘κει και έπειτα, ο Φέισα θα είναι η πρώτη επιλογή για τον άξονα, τόσο σε ρόλο μπροστά απ’ τα δύο στόπερ, όσο και ως δεύτερος αμυντικός μέσος. Ο Μοδέστο παραμένει αξιόπιστη λύση. Ο Σουμπίνιο, ο Τάτος και ο Βλαχοδήμος χρειάζονται ακόμη χρόνο.

Για τον Ντιόγκο, πιστεύουμε πως σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ τον φορ περιοχής μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό. Τον Πάντελιτς και τον Τζιμπούρ τους ξέρουμε πολύ καλά. Ο Αμπντούν ίσως να είναι εκ των βασικών πρωταγωνιστών της νέας χρονιάς. Ο Χαβίτο δύσκολα να χωρέσει στο ρόστερ της νέας χρονιάς. Ο Καραγκούνης είναι μία επένδυση η οποία πιστεύουμε πως μπορεί αν αποδώσει σημαντικά οφέλη τα επόμενα χρόνια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.