Η «αναγέννηση» του Ντιόγκο

Ένα απ' τα στοιχήματα του Ολυμπιακού στη νέα περίοδο θα είναι ο Ντιόγκο, ο οποίος στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους, έδειξε πως μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να υπολογίζουν πάνω του.

Ένα απ’ τα στοιχήματα του Ολυμπιακού στη νέα περίοδο θα είναι ο Ντιόγκο, ο οποίος στα φιλικά επί αυστριακού εδάφους, έδειξε πως μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να υπολογίζουν πάνω του. Υπενθυμίζουμε πως στη διάρκεια των πρώτων προπονήσεων στο ʼχενκιρχ, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ τον δοκίμαζε σε ρόλο αριστερού χαφ. Ωστόσο, εκεί ο Βραζιλιάνος αδυνατούσε ν’ ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης. Το διαπίστωσε ο Πορτογάλος τεχνικός και αποφάσισε να τον περάσει σε ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ ποδοσφαιριστή που κινείται στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό ήταν. Ο Ντιόγκο “αναγεννήθηκε”.

Στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού με την Σπαρτάκ Μόσχας, ο Βραζιλιάνος ήταν πραγματικά εξαιρετικός παίζοντας πίσω απ’ τον Πάντελιτς και στην κορυφή του τριγώνου της μεσαίας γραμμής, μπροστά από Φέισα και Μοδέστο. Είναι η θέση που του ταιριάζει και για την οποία είχαμε αναφερθεί αναλυτικά προ ημερών. Πολύ καλή ήταν η παρουσία του και στο δεύτερο φιλικό, με την Αλάνια Βλαντικαφκάζ.

Αν κρίνουμε απ’ τη γλώσσα του σώματος του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αλλά και απ’ όλα όσα έλεγε απ’ τον πάγκο, πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος απ’ τον Βραζιλιάνο. Αρέσει αυτός ο Ντιόγκο, που βοηθάει σημαντικά στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού. Θυμηθείτε τον καταπληκτικό και συνάμα άκρως αποτελεσματικό τρόπο με τον ενήργησε στη φάση του γκολ του Πάντελιτς στιο ματς με την Σπαρτάκ. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Σέρβος έσπευσε να τρέξει κοντά του όταν άνοιξε το σκορ για να του απονείμει τα εύσημα.

Έπειτα δε σταματούσε εκεί, διότι θέλει και μπορεί να μετέχει και στο ανασταλτικό σκέλος του παιχνιδιού. Προσπαθούσε και τα κατάφερνε με μεγάλη επιτυχία να παίρνει την πρώτη κεφαλιά στη μεσαία γραμμή μετά από βολέ του Κάρολ, ενώ δε δίσταζε να βάζει τα πόδια του στη «φωτιά» ώστε να προβάλει εμπόδια , όποτε η αντίπαλη ομάδα έκανε επίθεση απ’ τον άξονα.

Με τέτοια αγωνιστική φιλοσοφία και εικόνα, ο Ντιόγκο μπορεί να θυμίσει τον Βραζιλιάνο που είχε τρελάνει κόσμο στην πρώτη του χρονιά στο Λιμάνι. ʼλλωστε και ο ίδιος ξέρει καλά πως ίσως έχει μπροστά του μία απ’ τις τελευταίες ευκαιρίες προκειμένου να κάνει επανεκκίνηση στην καριέρα του. Και έχουμε την αίσθηση πως δε θα την αφήσει να πάει χαμένη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.