Φιλικό προσαρμογής

Χωρίς αμφιβολία, η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού με την Φαρένσε ήταν πολύ μεγάλη. Επομένως, ούτε η κόπωση απ’ την «Οδύσσεια» της Δευτέρας, αλλά ούτε και το πρόωρο στάδιο της προετοιμασίας για τους διεθνείς μπορούσαν να μειώσουν τη διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες. Έτσι, η πρώτη απ’ τις τρεις φιλικές αναμετρήσεις των νταμπλούχων στον πορτογαλικό νότο, είχε περισσότερο τη λογική της προσαρμογής των παικτών στις συνθήκες τις περιοχής.

Βεβαίως, αισθανόμαστε την ανάγκη ν’ αναδείξουμε τον τρόπο προσέγγισης της αναμέτρησης απ’ το σύνολο των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ. ʼπαντες ήταν σοβαροί απ’ το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό και δεν έχασαν τον προσανατολισμό τους, ακόμη κι όταν οι γηπεδούχοι επιχείρησαν ν’ «ανάψουν τα αίματα» με πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές (συχνές διαμαρτυρίες και είσοδο απ’ τον πάγκο ακόμη και μελών του τεχνικού επιτελείου, στη διάρκεια του ματς).

Τώρα, ασφαλώς και η είσοδος των διεθνών αύξησε τις ποιοτικές λύσεις για τον Πορτογάλο τεχνικό. Καλύτερο παράδειγμα απ’ τον Γιάννη Φετφατζίδη δεν υπάρχει. Έχοντας το στοιχείο του απρόβλεπτου, έδειχνε ικανός να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή ρήγματα στην άμυνα των Πορτογάλων, οι οποίοι πυκνά – συχνά επιστράτευαν από δυνατά έως και αντιαθλητικά για να σταματήσουν τους «ερυθρόλευκους». Η προσωπική μας άποψη είναι πως ο Φετφατζίδης αξίζει να είναι απ’ τις βασικές επιλογές του Λεονάρντο Ζαρντίμ στον Ολυμπιακό που σχεδιάζει. Διότι την τεχνική του δύσκολα θα τη συναντήσουμε σε άλλες ποδοσφαιρικές κοινωνίες.

Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους διεθνείς, θα θέλαμε να σταθούμε στον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος για 45 λεπτά, είχε (όπως και πέρυσι) πολλά τρεξίματα και ηρεμία στο παιχνίδι του. Μαζί με τον Φέισα και τον Γκρέκο, φαντάζουν ως οι πρώτες επιλογές του Ζαρντίμ για το κέντρο του Ολυμπιακού στη νέα περίοδο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.