Η ιστορία του Αμπντούν

Στη ζωή είναι ενίοτε δυσδιάκριτα τα όρια που χωρίζουν την επιτυχία απ' την αποτυχία. Το αναφέρουμε τούτο με αφορμή την περίπτωση του Τζαμέλ Αμπντούν, με τον οποίο είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε μετά την απογευματινή προπόνηση του Ολυμπιακού, την Τετάρτη στο Έρμελο. Τη συνέντευξη που μας παραχώρησε τη διαβάσατε στο novasports.gr.

Στη ζωή είναι ενίοτε δυσδιάκριτα τα όρια που χωρίζουν την επιτυχία απ’ την αποτυχία. Το αναφέρουμε τούτο με αφορμή την περίπτωση του Τζαμέλ Αμπντούν, με τον οποίο είχαμε τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε μετά την απογευματινή προπόνηση του Ολυμπιακού, την Τετάρτη στο Έρμελο. Τη συνέντευξη που μας παραχώρησε τη διαβάσατε στο novasports.gr.

Τώρα, θα επιχειρήσουμε να «ακτινογραφήσουμε» τον Αμπντούν. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος πέρυσι, στους πρώτους μήνες του στο Λιμάνι, βρέθηκε απευθείας στο ναδίρ, εισπράττοντας έντονη αμφισβήτηση απ’ την εξέδρα.

          Έχουμε την ανάγκη να υπενθυμίσουμε την ιστορία του, καθώς είναι άκρως διδακτική για όλους εμάς που κινούμαστε γύρω απ’ τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Ο Αλγερινός, λοιπόν, είχε χάσει πέρυσι την προετοιμασία των Πειραιωτών. Κάτι που τον έφερε αρκετά πίσω σε σχέση με τους συμπαίκτες τους. Έτσι χρειάστηκε πολύ χρόνο προκειμένου να βγάλει στο γήπεδο τις πραγματικές δυνατότητές του.

          Ωστόσο, στο διάστημα κατά το οποίο δεν έπειθε με την εικόνα του, ο κόσμος δε δίστασε να τον αποδοκιμάσει. Την ίδια ώρα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον στήριζε τόσο με τις επιλογές του, όσο και με δημόσιες τοποθετήσεις του. Στο διάστημα αυτό, ο Αμπντούν έδειξε πως έχει χαρακτήρα, καθώς δεν λύγισε υπό το βάρος της πίεσης που του είχε ασκηθεί.
          Αντιθέτως, με πολύ προπόνηση και πίστη στις ικανότητές του, μετρούσε ανάποδα το χρόνο για να φθάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης. Και τα κατάφερε, αφού στο δεύτερο γύρο απογειώθηκε με τις εμφανίσεις του, έχοντας ως κερασάκι στην τούρτα το εκπληκτικό γκολ του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Φέτος, μετέχοντας απ’ την πρώτη ημέρα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αισθάνεται έτοιμος και δυνατός, ώστε να συνεχίσει από ‘κει όπου σταμάτησε πέρυσι. Το έχουμε διαπιστώσει σε όλες τις προπονήσεις, αλλά και στα φιλικά.

Για σκεφθείτε πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία του, αν η αυστηρή κριτική του πρώτου καιρού τον είχε λυγίσει; Ή αν ο τότε προπονητής των «ερυθρόλευκων» δεν τον είχε στηρίξει; Ας θυμόμαστε πάντα πως είναι απαραίτητη η πίστωση χρόνου σε κάθε νέο παίκτη, πριν κάνουμε την όποια κριτική μας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.