Το απόλυτο και οι απαιτήσεις

Η έκτη νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές είναι σημαντικό επίτευγμα για τον Ολυμπιακό. Είναι σαφές πως αποκτάει από νωρίς προβάδισμα στην κούρσα για την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην ιστορία του.

 Βεβαίως, ουδέποτε κρίθηκε ένας ποδοσφαιρικός μαραθώνιος από Οκτώβρη μήνα. Αλλά οι 18 βαθμοί, το απόλυτο δηλαδή, είναι σπουδαία συγκομιδή.

Η νέα επιτυχία των «ερυθρόλευκων», ωστόσο, δε συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα στο φαληρικό γήπεδο. Και αυτό γιατί ο πάντα απαιτητικός κόσμος του Ολυμπιακού έχει συνηθίσει να βλέπει την ομάδα του να συνδυάζει το τερπνόν μετά το ωφελίμου. Δηλαδή να κερδίζει προφέροντας παράλληλα θέαμα. Ναι, οι “Πειραιώτες” είναι διαχρονικά ταυτισμένοι με το επιθετικό ποδόσφαιρο.

Οι ίδιοι οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έψαξαν δικαιολογίες μετά το «φινάλε» της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι απαιτήσεις του κόσμου για καλύτερο θέαμα δεν ήχησαν παράξενα στα αυτιά τους. Ίσα – ίσα που με τις δηλώσεις τους παραδέχθηκαν πως πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους στη συνέχεια.

Όμως, εμείς θα βάλουμε μία υποσημείωση, κάνοντας τον «συνήγορο του διαβόλου». Μεσοβδόμαδα είχε διεξαχθεί ένας αγώνας υψηλών απαιτήσεων κόντρα στην ʼρσεναλ στο Λονδίνο. Και πριν από οκτώ ημέρες, είχε προηγηθεί η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός δύσκολου προγράμματος, οι «ερυθρόλευκοι» ξόδεψαν πολλές δυνάμεις. Έτσι, στο ματς με τον Αστέρα φάνηκε ν’ αδειάζουν οι μπαταρίες τους, όσο κυλούσε η ώρα.

Η προσωπική μας άποψη είναι πως η κόπωση επηρέασε την αγωνιστική εικόνα των νταμπλούχων στην παράσταση που ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Πράγματι, ήταν μία εμφάνιση που δεν ικανοποίησε τον κόσμο του Ολυμπιακού. Όμως, το μήνυμά του ελήφθη από όλους όσοι σχετίζονται με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Και σίγουρα μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση των Πειραιωτών. Αρκεί να θυμηθούμε πως έπαιξαν κόντρα στην ʼρσεναλ στο «Εμιρέιτς». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.