Τα «αντράκια» έδειξαν χαρακτήρα

Για παιχνίδι αποδείξεων μιλούσαμε εδώ στο Novasports.gr το πρωί του Σαββάτου, παιχνίδι-κλειδί το χαρακτήρισε το βράδυ της ίδιας ημέρας, μετά το 4-0, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Όπως και να το δει κανείς, ο Πανιώνιος ανάσανε.
Δημοσίευση: 18/11/2012 - 11:40

 Όχι βαθμολογικά, αλλά ψυχολογικά. Με το 4-0 έδιωξε από πάνω του μεγάλη πίεση, όσο κι αν οι πρωταγωνιστές δεν ήθελαν να το παραδεχθούν.

Οι δύο διαδοχικές ήττες από ΠΑΟΚ και Ατρόμητο (κυρίως ο τρόπος που ήρθαν) τους πλήγωσαν, όπως και ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου, που επηρέασε την ψυχολογία τους. Επίσης, είχαν να καλύψουν και αρκετά κενά, λόγω τραυματισμών.

Απέβαλε νωρίς το άγχος...
Το πιο γρήγορο φετινό τέρμα τους στη Super League τους απάλλαξε νωρίς-νωρίς από τον «βραχνά» του άγχους». Και το 2-0 του Στάθη Ρόκα (πρώτο με τα κυανέρυθρα) απλοποίησε ακόμα περισσότερο την κατάσταση... «Όταν είσαι 2-0, κάνε το 3-0 για να τους τελειώσεις. Μη τους κρατάς μέσα στο παιχνίδι» είναι η φιλοσοφία του «Ελέ», που εφαρμόστηκε πλήρως το Σάββατο και ο Πανιώνιος έκανε... συντήρηση δυνάμεων και διαχείριση του σκορ στο δεύτερο 45λεπτο.

Ένας άλλος Ελευθερόπουλος...
900 αγωνιστικά λεπτά δεν είδαμε την παραμικρή του αντίδραση. Είτε ο Πανιώνιος δεχόταν γκολ, είτε σημείωνε. Έπαιζε ή δεν έπαιζε καλά. Ψύχραιμος και ήρεμος στη γωνιά του πάγκου του. Μέσα σε 45 λεπτά, στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον Πλατανιά, οι αντιδράσεις του Ελευθερόπουλου ήταν τόσες και τόσο έντονες που μας προκάλεσε εντύπωση. Αντιδράσεις με κόσμιο τρόπο πάντως. Αντιδράσεις που «μαρτυρούσαν» πως υπήρχε πίεση. Επαναλαμβάνουμε, όχι τόσο βαθμολογικά, αλλά ψυχολογικά. Χαρακτηριστική εικόνα αυτή μετά το τρίτο γκολ, όταν ο Ελευθερόπουλος αφού μονολόγησε για μερικά δευτερόλεπτα αγκάλιασε μέσα στον πάγκο του Πανιωνίου τους συνεργάτες του.

Έδειξε χαρακτήρα...
«Εκπληκτικό πρώτο μέρος, ώριμο δεύτερο. Αυτά τα παιδιά δείχνουν πως γίνονται αντράκια». Κάποια από τα λόγια του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, αναφερόμενος στην αντίδραση της ομάδας του στο ματς με τον Πλατανιά. Ο Πανιώνιος έδειξε ότι διαθέτει χαρακτήρα και ότι τελικά μπορεί να διαχειριστεί δύο σερί ήττες, ακόμα και μέσα από δύσκολες καταστάσεις. Σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του θα υπάρχουν λογικό είναι... Αν δεν υπήρχαν σίγουρα θα μιλούσαμε για άλλη ομάδα. Ο Πανιώνιος «χτίζει» για το μέλλον του και ευτυχώς γι' αυτόν η προσπάθειά του συνοδεύεται από νικηφόρα αποτελέσματα, ενώ δείχνει πως ξεμπλέκει νωρίς και με το βασικό του στόχο. Την παραμονή στην κατηγορία... 

Νίκη και για τον Βασίλη...
Συγκινητική στιγμή, πριν την έναρξη της αναμέτρησης, το πανό συμπαράστασης που σήκωσαν μπροστά στον πάγκο του Πανιωνίου παίκτες, φροντιστές, τεχνικό τιμ. «Βασίλη Περαστικά»... Μια εικόνα που απλά επιβεβαιώνει το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στα «κυανέρυθρα» αποδυτήρια. Όπως φυσικά και το γεγονός ότι σχεδόν όλοι όσοι διαθέτουν λογαριασμό στο Facebook, ανάρτησαν τη συγκεκριμένη φωτογραφία και την επέλεξαν για φωτογραφία του προφίλ τους.