Ο άτυπος τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα

Με τη νίκη του επί του Πλατανιά, ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον άτυπο τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα, δύο αγωνιστικές πριν απ' το «φινάλε» του πρώτου γύρου.

Το παρελθόν έχει δείξει πως όποτε οι «ερυθρόλευκοι» απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής με την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, τότε ο τίτλος κατηφορίζει στο Λιμάνι. Η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί;

Για πολλούς το ερώτημα αυτό φαντάζει και λίγο ρητορικό, υπό την έννοια πως απ’ την αρχή της περιόδου άπαντες χαρακτήριζαν τον Ολυμπιακό ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση και της φετινής Σούπερ Λίγκας. Χάρη στην επιτυχία του επί του Πλατανιά, «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 11 βαθμούς απ’ τον ΠΑΟΚ (παίζει το απόγευμα της Κυριακής στη Βέροια) και τον Αστέρα Τρίπολης (μετά την ισοπαλία του στην Ξάνθη).

Και οι οκτώ βαθμοί διαφορά, εφόσον επικρατήσει ο ΠΑΟΚ στη 13η αγωνιστική, θα είναι σημαντικό προβάδισμα, αν αναλογιστούμε πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «βγάλει» Τούμπα, «Κλεάνθης Βικελίδης», Περιστέρι και ΟΑΚΑ (το ματς με την ΑΕΚ). Σε περίπτωση κατά την οποία δεν έχουν βαθμολογικές απώλειες στο ντέρμπι των «αιωνίων», τότε οι «Πειραιώτες» θ’ αποκτήσουν τεράστιο πλεονέκτημα για να πάρουν το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Σε ότι αφορά στον αγώνα με τον Πλατανιά, εμφάνισαν ξανά αρετές στο δημιουργικό σκέλος του παιχνιδιού, έχοντας ωστόσο πολύ χαμηλά ποσοστά αξιοποίησης των ευκαιριών τους. Στην Τούμπα το «πλήρωσαν» βλέποντας τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει λίγο πριν απ’ το «φινάλε». Με την ομάδα της Κρήτης δεν τους κόστισαν οι ουκ ολίγες χαμένες ευκαιρίες.

Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ παραδέχθηκε ξανά πως υπάρχει θέμα με την αποτελεσματικότητα των παικτών του. Και προσπαθεί, μέσω των προπονήσεων στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, να βελτιώσει τα ποσοστά. Χαρακτηριστικά είναι όσα μας είπε μπροστά απ’ την κάμερα της nova, μόλις ολοκληρώθηκε το ματς με τον Πλατανιά: «Στα τελευταία τρία παιχνίδια έχουμε κάνει πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά έχουμε αξιοποιήσει λίγες απ’ αυτές. Ωστόσο, καθημερινά δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό και στόχος μας είναι να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητά μας». Στην παρούσα φάση, η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια φαντάζει ως η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού. Και είναι απολύτως λογικό να προσπαθεί ο Πορτογάλος τεχνικός να βελτιώσει τούτη την αδυναμία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.