Έχει χαρακτήρα και στην Ευρώπη

Πολλαπλά ωφελημένος βγαίνει ο Ολυμπιακός απ' την φετινή παρουσία στους ομίλους του UEFA Champions League. Μπορεί να μην κατάφερε να περάσει στην ελίτ των «16» καλύτερων ομάδων της διοργάνωσης, ωστόσο με τη νίκη επί της Αρσεναλ στην ακροτελεύτια αγωνιστική, κράτησε το πρεστίζ του συλλόγου ψηλά.

 Με μία ακόμη ανατροπή στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, απέδειξε πως διαθέτει χαρακτήρα και στην Ευρώπη. Αλλά και η συγκομιδή των εννέα βαθμών είναι εξόχως σημαντική. Παρεμπιπτόντως, με τρεις νίκες μένει για μία ακόμη φορά στην ιστορία του (συγκεκριμένα για τρίτη) εκτός της νοκ άουτ φάσης του Champions League. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκλειστεί και με 10 βαθμούς, την περίοδο 2004-05.

Η ουσία είναι πως η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ κατόρθωσε να σταθεί εξαιρετικά σε έναν όμιλο με ομάδες από προηγμένες ποδοσφαιρικά κοινωνίες. Θα πρέπει να απονείμουμε τα εύσημα στον Πορτογάλο τεχνικό, επειδή διαχειρίστηκε με άκρως αποτελεσματικό τρόπο ένα ρόστερ στο οποίο έγιναν πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι.

Δεν είναι υπερβολή πως έχουμε να κάνουμε με ένα νέο σύνολο. Κι όμως, ο Ζαρντίμ πέτυχε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν συνυπολογίσουμε και την πορεία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σπουδαία επιτεύγματα σε μία ομάδα η οποία είναι υποχρεωμένη να πορεύεται στο μονόδρομο της νίκης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αν είχε διαφορετική κατάληξη το ματς της πρεμιέρας με την Σάλκε, ίσως να ήταν και διαφορετική και η ιστορία του δεύτερου ομίλου. Βεβαίως, θα ήταν παράδοξο μία ομάδα με νέο προπονητή και ουκ ολίγες μεταγραφές να μπορεί να πιάσει το μέγιστο της απόδοσής της στην αφετηρία της περιόδου. Και για το λόγο αυτό θεωρούμε πως σε περίπτωση κατά την οποία διατηρηθεί ο κορμός του Ολυμπιακού και γίνουν παράλληλα διορθωτικές κινήσεις, στην επόμενη εκκίνηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα εμφανιστεί περισσότερο ανταγωνιστικός.

Προέχει το Europa League.  Στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 η ομάδα του Πειραιά θα φορέσει ξανά το ευρωπαϊκό «κουστούμι» της για να επιχειρήσει να κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με όσα πέτυχε πέρυσι στη διοργάνωση. Και η αίσθησή μας είναι ότι έχει τις δυνατότητες για να τα καταφέρει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.