Ήθελε τη νίκη σε ντέρμπι για όσκαρ

Είναι κοινώς αποδεκτό πως το ντέρμπι των «αιωνίων» ήταν το πιο απολαυστικό των τελευταίων χρόνων. Με γρήγορο ρυθμό, σπουδαίες ευκαιρίες, πάθος, δυνατά αλλά καθαρά μαρκαρίσματα, οι δύο «αιώνιοι» έδειξαν με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο παλκοσένικο του Ολυμπιακού Σταδίου, ότι ήθελαν τόσο πολύ τη νίκη.

Εμείς, θα επικεντρωθούμε στους πρωτοπόρους, οι οποίοι πήγαν και έφυγαν απ’ το Μαρούσι με διαφορά 16 βαθμών απ’ τον Παναθηναϊκό, έχοντας πλέον τον ΠΑΟΚ πίσω του στη σεβαστή απόσταση των 8 βαθμών. Αν δούμε τον βαθμολογικό απολογισμό των «Πειραιωτών», ασφαλώς και θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι, αφού παραμένουν σε σχέση ισχύος στο φετινό «μαραθώνιο».

Αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Διότι πριν απ’ τη σέντρα, άπαντες στον Ολυμπιακό είχαν ξεκαθαρίσει ότι ήθελαν τους τρεις πόντους, για να δώσουν πάνω απ’ όλα, χαρά στον κόσμο της ομάδας. Για το λόγο αυτό, μετά το τελευταίο σφύριγμα, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων», Βασίλης Τοροσίδης εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος στη συζήτηση που είχαμε μαζί του μπροστά απ’ την κάμερα του novasports.

Μάλιστα, απ’ τις τοποθετήσεις του προέκυψε ένα πολύ ενδιαφέρον, για την ανάλυση του ντέρμπι, στοιχείο: η έλλειψη συγκέντρωσης που είχε η άμυνα του Ολυμπιακού όταν δεχόταν πίεση, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, απ’ τους γηπεδούχους. Αυτή, ωστόσο, είναι η μία όψη του νομίσματος.

Την άλλη, μας την έδειξε ο Φρανσουά Μοδέστο, με τον οποίο επίσης συνομιλήσαμε όταν ολοκληρώθηκε η εξαιρετική «παράσταση» του ΟΑΚΑ. Υπογράμμισε, λοιπόν, πως όταν η ομάδα του προηγήθηκε με 1-2, ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0, θα μπορούσε κάλλιστα να πετύχει και τρίτο, λόγω των ευκαιριών που έχασε. Και αν είχε συμβεί αυτό, ίσως η ιστορία του ντέρμπι να ήταν διαφορετική.

Αλλά με τα «αν» δε γράφεται η ιστορία. Το θέμα είναι πως ο Ολυμπιακός απέτυχε στον πρώτο γύρο να νικήσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και τον ʼρη, φέρνοντας τρεις ισοπαλίες. Αλλά έχει τη δυνατότητα, στο δεύτερο γύρο και μέσα στο Καραϊσκάκη να δώσει στον κόσμο του τη χαρά που δεν πήρε σε ΟΑΚΑ, Τούμπα και «Κλεάνθης Βικελίδης». Ολοκληρώνοντας, μη λησμονήσουμε να υπερτονίσουμε το γεγονός πως μετά την 14η αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν αήττητοι και μπορεί να υλοποιήσουν το διπλό στόχο τους: να κατακτήσουν αήττητοι το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.